X

Rafila mai bifează un punct de pe agenda progresistă: din 2024 elevii să studieze obligatoriu materia ‘Educaţia pentru sănătate’, adică ‘educaţia sexuală’

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat marți că îşi doreşte ca Educaţia pentru sănătate să devină disciplină obligatorie în învăţământ şi a menţionat că în noua lege a învăţământului aceasta este menţionată alături de alte 20 de feluri de educaţie.  El a precizat că un termen rezonabil până la care Educaţia pentru Sănătate ar putea ajunge materie în şcoli este 2024, conform news.ro.

Rafila a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, dacă a reuşit să încheie un protocol cu Ministerul Educaţiei legat de pericolul consumului de droguri.

“Ştiţi care-i problema? Noi suntem specialişti în protocoale. Eu vreau să facem în aşa fel încât să existe Educaţia pentru sănătate ca şi disciplină curriculară obligatorie. În noua lege a învăţământului este menţionată alături de încă vreo 20 de feluri de educaţie: educaţie civică, educaţie pentru circulaţie, financiară, antreprenorială, tot felul de alte educaţii. Opinia mea şi cred că a tuturor celor de aici, din sală, nu ştiu, a presei, dar a colegilor, este că educaţia pentru sănătate trebuie să fie cea de la care plecăm şi care trebuie să fie distinctă, nu să fie la grămadă, cu tot felul de alte materii care, sunt sigur, la rândul lor importante, dar fără sănătate, fără dezvoltarea comportamentelor preventive şi a unui stil de viaţă sănătos, societatea noastră nu va avansa şi toate celelalte elemente educaţionale nu cred că vor avea impactul preconizat. Deci discuţia e puţin mai largă”, a afirmat Alexandru Rafila.

Mai întâi trebuie profesori

Rafila a adăugat că mai întâi trebuie pregătiţi profesori care să predea Educaţia pentru sănătate.

“Am discutat informal cu doamna ministru Deca să putem să vedem, să punem în pagină acest lucru, însă el nu poate să fie făcut peste noapte, pentru că trebuie să pregătim profesori care să facă acest lucru. Curriculele le avem pe toate, pentru fiecare grupă de vârstă, pentru că nu trebuie să uităm că abordarea din punct de vedere didactic trebuie adaptată fiecărei categorii pentru învăţământul primar, gimnazial, respectiv liceal. (…) Trebuie întâi să creăm cadrele didactice şi cadrul legal ca să existe în primul rând în curriculă, să facem training pentru cadrele didactice care predau aceste lucruri şi cred că un termen rezonabil este anul 2024”, a mai declarat Rafila.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nu,” nu suntem specialiști în protocoale “, noi doar aplicăm Protocoalele Înțelepților de la Sion și scrierile satanistilor în frunte cu Aleister Crowley, ca să pervertim tot ce a mai rămas omenesc pe fața pămîntului și cu precădere în această țară. Eu de Asta am fost pus pe acest Scaun.
    Scursuri ce maculeaza fața patriei, însă este foarte adevarat , toate instituțiile republicane fiind creații masonice , ele nu pot conține decît gnostici luciferieni, adepți ai Marelui Arhitect al Universului, adică Lucifer.

  2. Evident ca satanistul si taiatul asta imprejur nu este doar ministrul Sanatatii, ci si al Educatiei, prin urmare se poate ocupa si de Curriculum, tuta aia de-acolo numita de Iohannis, fiind doar de decor si o simpla executanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button