X

Peste 40 de țări cer să se alăture BRICS pentru a se îndepărta de ordinea mondială condusă de Occident

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Peste 40 de țări sunt interesate să se alăture Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei și Africii de Sud în blocul BRICS, acesta fiind văzut ca o alternativă la Occidentul care domină ordinea mondială, scrie Bloomberg

Summitul internațional BRICS din Africa de Sud din această săptămână atrage interesul țărilor care s-au săturat de blocurile conduse de Occident. 

Peste 40 de țări și-au exprimat interesul de a se alătura Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei și Africii de Sud în blocul BRICS ca alternativă la grupările internaționale conduse de Occident, a raportat marți Reuters, citând oficiali sud-africani.

Africa de Sud găzduiește cel de-al 15-lea summit al blocului BRICS la Johannesburg de marți până joi. Grupul are în vedere adăugarea de noi membri.

Dintre cei care și-au exprimat interesul, aproape două duzini au cerut oficial să se alăture grupului care reprezintă un sfert din PIB-ul mondial, potrivit Reuters.

Africa de Sud nu a publicat o listă de noi candidați la bloc, dar unele dintre țările interesate includ  Iranul și Venezuela , cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, Indonezia,  Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

„Necesitatea obiectivă pentru o grupare precum BRICS nu a fost niciodată mai mare”, a declarat Rob Davies, fostul ministru al comerțului din Africa de Sud, pentru Reuters. „Organismele multilaterale nu sunt locuri în care putem merge și să obținem un rezultat echitabil și incluziv”.

Nu este vorba doar de diversitate și de crearea unei lumi mai multipolare.

„Țările autoritare precum Arabia Saudită și Venezuela sunt atrase în mod deosebit de BRICS, deoarece cooperarea nu necesită avertismente privind protejarea drepturilor omului și a libertăților civile”, a scris Evan Freidin, analist în relații internaționale, pe site-ul web al think tank-ului Institutului Australian pentru Afaceri Internaționale.

Cu toate acestea, grupul BRICS se confruntă cu provocări, inclusiv rivalitatea de lungă durată dintre China și India, încetinirea economică a Chinei și războiul Rusiei în Ucraina.

Fostul economist Goldman Sachs, Jim O’Neill, a inventat termenul BRIC în 2001. Blocul a fost format în 2009 cu primul său summit, iar  Africa de Sud s-a alăturat în 2011 , formând gruparea BRICS. Grupul a fondat New Development Bank cu sediul la Shanghai în 2015. Până acum, a aprobat finanțare în valoare de 32,8 miliarde de dolari pentru 96 de proiecte de dezvoltare din țările membre, potrivit site-ului web al băncii .

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Eu nu consider aceasta ca o alternativă, dimpotrivă, consider că e o propagandă extrem de înșelătoare și periculoasă, care va duce în exact locul pe care dorim să îl evităm, adică Noua Ordine, cu China la manete în locul Statelor Unite , Rusia fiind folosită ca momeala . Dedesubturile acestei afaceri a BRICS- ului sunt incilcite, părerea mea e că a fost pusă pe tarabă întrucît oamenii într- o proporție destul de mare și-au dat seama ce înseamnă acea Nouă Ordine și deci totul a trebuit reambalat și deghizat altfel, de nerecunoscut. E un fel de cîntec al sirenelor. Iar banca lor New Development, e o bancă mondialista, tot ce conține formula magică New e legat de Noua Ordine. Golden Sachs e o bancă Rotschild. Toate trenurile au același terminus.
    Iar pe de altă parte, China e periculoasă mult mai mult decît SUA, dacă se poate spune așa ceva. Oamenii nu știu ce se întîmplă în China, cum femeile ce dau naștere la mai mult de 1 copil trebuie să își asasineze ele însele copilul nou născut , sau să îl dea brigăzilor constituite în acest scop să i- l omoare acestea. Apoi, asasinarea minorităților . Apoi, faptul că poliția are carduri de la toate locuințele și poate intra oricînd peste oricine. Camere de supraveghere la tot pasul, credite sociale ce privesc pînă și semafoarele ( daca pui piciorul pe carosabil în același timp cu schimbarea culorii ți se iau puncte din credit ). De cind a devenit China o țară în care cineva să dorească să trăiască? Sau regimul chinez un regim politic de invidiat ? NU , MULTUMESC, CHINA NU E O OPTIUNE PENTRU MINE.
    Aceasta nu poate in nici un caz reprezenta o alternativă, cine face alianțe cu China si crede ca va mai avea ceva al sau, se înșeală. China e un colos ce nu vrea decît să înghită . Iar modelul chinezesc se va extinde la tot BRICS- ul. Asta e rostul BRICS- ului, nu cel enuntat.
    Și nu e nevoie să îmi spună cineva că amestec lucrurile, căci timpul e singurul care va dovedi dacă amestec ceva sau am dreptate.

    1. In SUA comunista lui mos Bidon pedofilul , cu actori cu masca si roboti ce-l dubleaza , la comanda lui Rotschild bankeru’satsnist, e mai rāu ca in China comunista.
      Daca tot vii din China si stii tot, sa vedem in viitor cine are dreptate: care e mai bun, blokul amerlocilor satanisti cu românii carne de tun, sau China lui Xi, prima economie a planetei Pāmântul plat?!! Brics este o alternativa. Poate sunt la fel de rele amândoua. Numai HRISTOS ne scapa, care se scrie cu doi de “i”, nu cu un “i”, cum scrii tu. Numai sectarii scriu cu un singur “i”. Este o insulta la adresa lui HRISTOS. Ai mare grija, mai ales ca esti buricul pamântului aici la ortodoxinfo.ro.

      Nothing personal!

      Cu IISUS HRISTOS înainte!

  2. Asta cu BRICS vs SUA+UE demonstrează că dracii se urăsc și între ei. Va fi ca din lac în puț. Ana vorbește de China, eu vorbesc și de Arabia Saudită, amintind doar scandalul recent cu expulzarea fotbalistului Ronaldo doar pentru că și-a făcut Cruce după ce a marcat un gol. Acolo dacă spui ceva rău de islam riști să fii decapitat. Pe grupurile naționalist creștine whatssap și Telegram e trist să vezi români creștin ortodocși care vorbesc cu admirație de Erdogan și Turcia, care chipurile s-ar opune NOM marca SUA. Uită sau nu știu că Erdogan este un anti-creștin declarat. Să amintim doar decizia groaznică, din 2020, prin care Catedrala Sfânta Sofia a devenit moschee.
    Cred că nu trebuie să ne punem nădejde în nimeni în afară de Dumnezeu, Maica Domnului și în ce încă mai este Neamul românesc.

  3. @ana din Franta: Iisus HRISTOS se scrie cu 2 de “i”. Numai sectarii scriu cu un singur “i”. Sectarii nu se mãntuiesc daca nu trec la ortodoxie , cu botez valabil si prin tripla scufundare.

    Pace si Mântuire împreunā cu Iisus HRISTOS, Prea Sfânta Nāscātiare de DUMNEZEU Fecioara Maria si toti sfintii ortodocsi martiri întru HRISTOS!

  4. Doamne ajutā sa fie bine, iar copiii nostri , crestini ortodocsi si educati bine de parintii lor, sa poata avea un viitor mai bun in România!

    Cu Iisus HRISTOS înainte!

    Este vremea muceniciei pentru HRISTOS, cine vrea raiul! Nu exista nici sua/ue) oms, fmi, nato nazistii , nici altii, ce fac rusii e treaba lor, nu exista decât HRISTOS! Treaba cu brics, se va vedea cum altii din BRICS ,o vor duce mai bine ca românii, sclavi in tara lor condusa de sekuristi, jidani si masoneria satanista .

    Nu mai este timp.
    HRISTOS este solutia!

    Doamne ajutā!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button