X

IPS Longhin Jar a suferit un AVC și este în stare gravă. Să ne rugăm pentru sănătatea sa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din cauza persecuțiilor și presiunilor exercitate asupra sa de autoritățile ucrainene, mitropolitul Longhin Jar din Bănceni, regiunea Herța, a suferit un grav accident vascular cerebral. 

Potrivit site-ului Uniunii Jurnaliștilor Ortodocși din Ucraina, ierarhul s-a simțit rău și a fost internat în spital pe data de 21 iulie.

În spital, însă, starea lui s-a agravat și acum nu mai poate merge.

Mitropolitul Longhin face parte din Biserica Ortodoxă Ucraineană, care a aparținut de Patriarhia Moscovei, dar și-a declarat independența în mai 2022, la câteva luni după invazia Rusiei în Ucraina.

Cu toate acestea, ea este supusă unor presiuni și persecuții uriașe din partea autorităților de la Kiev, fiind acuzată că servește ca agentură rusească.

Cazul cel mai flagrant de persecuție și abuz este cel al Lavrei Pecerska, asupra căreia regimul Zelenski încearcă de mai multe luni să preia controlul, dar se lovește de o puternică rezistență din partea călugărilor și a credincioșilor.

Starețul Lavrei Pecerska, mitropolitul Pavel, se află în arest preventiv, în așteptarea procesului, fiind acuzat că este agent rus și face propagandă în favoarea Moscovei.

În ce îl privește pe Mitropolitul Longhin din Bănceni, care păstorește numeroși români și are în grijă câteva sute de copii, acesta a depus plângere împotriva mai multor publicații pentru incitare la ură, relatează de asemenea Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși.

În regiune, el este supus unei intense campanii mediatice prin care se cere îndepărtarea/eliminarea sa.

De pe patul de spital, Vlădica le-a cerut credincioșilor să se roage pentru el.

FOTO: Aceasta este fotografia de astăzi a episcopului Longhin după accidentul vascular cerebral.

Unul dintre sutele de copii ai mitropolitului, care a făcut atâtea pentru orfani, a venit astăzi să-și vadă tatăl.

În ciuda stării sale, el o liniștește pe ea și pe noi toți, doar că așa cum ni s-a spus – cere rugăciuni!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button