X

CEO-ul Worlcoin: “ID-ul global va fi implementat fie că vă place sau nu!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Alex Blania, CEO-ul Worldcoin, o companie care vrea ca miliarde de oameni să-și scaneze irisul pentru a crea un sistem global de autentificare, a spus că o formă globală de identificare va fi implementată „fie că îți place sau nu”. 

Worldcoin a fost co-fondat de Sam Altman, care este și CEO-ul OpenAI, compania din spatele controversatului ChatGPT. Compania folosește o tehnologie care scanează irisul oamenilor din întreaga lume, date care sunt ulterior folosite pentru a primi acces la ecosistemul Worldcoin, fiind și un mijloc de a face distincția între oamenii reali și roboți.

Aceasta înseamnă că succesul Worldcoin va fi parțial determinat de succesul pe care îl va avea AI în uzurparea identității oamenilor, domeniu cu care și OpenAI are legături strânse. Într-un comentariu recent, Blania a spus că, în cele din urmă, oricine va dori să folosească internetul va trebui să fie autentificat prin Worldcoin sau „ceva asemănător”.

„Ceva de genul unui ID global va exista în cele din urmă, ceea ce înseamnă că va trebui să confirmați [că sunteți om] pe internet, indiferent dacă vă place sau nu”, a spus Blania.

Coindesk rezumă astfel obiectivele ambițioase ale Worldcoin: Pentru a face acest lucru, au inventat un dispozitiv fizic numit „The Orb” care vă poate scana globul ocular. Scopul este ca The Orb să scaneze în cele din urmă fiecare glob ocular al fiecărui om de pe Pământ. Și la un moment dat, dacă totul va merge bine, toată lumea va avea acces la instrumente financiare deschise și descentralizate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. În primul rînd că nu există nici măcar în imaginație instrumente financiare descentralizate și deschise, ele sunt în întregime proprietatea băncilor internaționale.
    Iar în al doilea rînd, vreau să știu cine se mai îndoiește acum că e vorba despre dictatură în toată regula, vom fi scanati prin ecrane, sateliți, camerele de pe stradă aparatura SMART ( de ce credeți că se numește oare așa ) , orice vom privi va fi un potențial hot de date biometrice .
    Despre ce descentralizare vorbește acest personaj, dacă nu despre morcovii plimbați pe la nasul magarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button