X

BRICS va aduce sfârșitul dolarului american, aurul va exploda

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dolarul a fost considerat de multă vreme moneda acceptată de aproape toți cei implicați în comerțul internațional.  Dar strălucirea acelor zile glorioase a dispărut, deoarece deja se formează o comunitate în creștere care preferă să meargă fără dolar, scrie siteul financiar Investing.com

Mai mult, statutul său de monedă de rezervă a lumii se prăbușește și ar putea fi pierdut în curând. Acest lucru se datorează faptului că încrederea în dolar este în scădere din cauza muntelui tot mai mare de datorii din Statele Unite. Dar ceea ce este și mai grav este că Statele Unite folosesc dolarul ca armă în cazul sancțiunilor.

Ultima acțiune majoră a fost înghețarea conturilor în dolari ale băncii centrale ruse și expulzarea Rusiei din sistemul internațional de plăți SWIFT.

Partenerii comerciali ai țărilor sancționate se tem că înăsprirea sancțiunilor va continua și că ei înșiși vor fi afectați.

Consecința logică este că fiecare țară amenințată de o situație în care dolarul este folosit ca armă face totul pentru a o evita.

În timp ce Rusia efectuează deja tranzacții cu partenerii săi comerciali în monedele lor naționale, există semne în cadrul țărilor BRICS că vor stabili o monedă complet nouă, după cum a explicat expertul financiar american James Rickards.

Rickards crede că Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud (BRICS) vor introduce o monedă complet nouă pentru comerțul dintre aceste țări la summitul lor din 22-24 august. Potrivit lui Rickards, alianța condusă de China și Rusia va folosi o monedă legată de aur, întrucât ambele țări sunt cei mai mari producători de aur din lume și ar beneficia de pe urma acesteia. La aceasta se adaugă și faptul că acest lucru ar accelera scăderea dolarului.

Dolarul scade de ceva timp, ceea ce Rickards spune că trece neobservat, deoarece monedele de referință precum euro și lira sterlină se confruntă cu o scădere similară a valorii. Cu siguranță ați putea vedea acest lucru în prețul aurului, măsurat în dolari, dar prețul aurului este manipulat – menținut artificial la un nivel scăzut – prin piața aurului de hârtie.

Există chiar dovezi ale acestei manipulări. Rickards se referă la un statistician binecunoscut care lucreaza la un mare fond speculativ. El nu a menționat numele fondului dar a spus ca este un nume de familie de care probabil toata lumea a auzit. El a studiat prețurile de deschidere și de închidere ale pieței primare a aurului, Comex. Concluzia lui limpede, deoarece vorbește despre nimic mai puțin decât „cel mai flagrant caz de manipulare pe care l-a văzut vreodată”.

Puteți obține profit fără niciun risc cumpărând după închiderea bursei și vânzând înainte de deschiderea pieței. Un fenomen statistic imposibil, cu excepția cazului în care piața este manipulată într-un mod țintit, după cum a explicat expertul.

Această afirmație este susținută de profesorul Rosa Abrantes-Metz de la New York University Stern School of Business. Ea este unul dintre cei mai mari experți din lume în manipularea prețurilor și expert certificat în fața instanțelor. Rickards se referă la un raport scris de ea care ajunge la aceeași concluzie.

Acest lucru duce la o problemă pentru moneda BRICS bazată pe aur. Într-adevăr, din cauza riscului de manipulare, nu ar fi posibil să facă față dolarului. Acesta este motivul pentru care Rickards presupune că nu va exista nicio legătură cu o anumită valoare a aurului, ci cu o anumită greutate a aurului. Un BRICS ar putea corespunde cu o uncie de aur.

Cu o astfel de monedă în mâinile lor, Rusia și China ar avea un interes și mai mare în creșterea valorii dolarului aurului. Au ocazia nu numai cu propria producție, ci și cu achiziții fizice de pe piața mondială. Și în timp ce pentru o uncie trebuie plătiți din ce în ce mai mulți dolari și încrederea în dolar se topește, un BRICS ar rămâne stabil la o uncie de aur.

Dacă prețul aurului ar crește la 4.000 de dolari uncia, ar însemna o devalorizare de 50% pentru USD față de BRICS. Totuși, Statele Unite depind de materiile prime ale țărilor BRICS și ar importa astfel inflația, ceea ce ar accelera și mai mult scăderea valorii dolarului, după cum a explicat Rickards.

Țările BRICS reprezintă deja 41% din populația lumii și 25,5% din PIB-ul global. La acestea se adaugă o serie întreagă de țări din Sudul Global care doresc să fie admise în alianță, care se poziționează acum ca o contrapondere pentru G7. Pe lângă Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, există multe alte țări care doresc să se desprindă de dolar și de politica asociată acestuia.

Încă din 2014, BRICS a creat Noua Bancă de Dezvoltare (NDB) pentru a deveni independentă de Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional (FMI).

Astfel, nu se formează doar un activism orb împotriva dolarului și a Nordului Global, ci o alianță puternică care este conștientă că suntem dependenți de materiile prime importate. Un joker care va fi folosit în anii următori pentru a promova geopolitica BRICS.

Nu are rost să mutăm producția din Asia în Europa și Statele Unite, pentru că cei care depind de materii prime nu pot deveni independenți.

Și dacă nimeni nu cumpără produsele scumpe pe care și le fabrica singur pentru că alături sunt disponibile și produse asiatice ieftine? Tarifele punitive ar fi o opțiune, dar aprovizionarea cu materii prime ar seca apoi ca reacție la tarife – independența este o iluzie, indiferent de miliardele de bani ai contribuabililor care subvenționează înființarea de ramuri industriale.

Mutarea banilor în acțiuni, obligațiuni sau conturi de economii nu vă va proteja, deoarece toate sunt denominate în dolari”, spune expertul James Rickards.

Există o soluție simplă pentru această criză valutară viitoare. Cumpără doar aur. Asta va păstra bogăția și te va proteja de inflație. Puteți vinde oricând aurul dacă aveți nevoie de numerar; doar că vei primi mai mulți bani decât ai cumpărat. Asta fac BRICS și poți și tu.

Este timpul să urcați în trenul BRICS – cu aur.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. America abia așteaptă să cadă propria monedă ca să o introducă pe cea digitală. Este nevoie de puțină panică bancară pentru ca cetățeanul simplu american să accepte voios noua monedă digitală și prin asta controlul absolut asupra sa.

  2. nu reusesc astia din europa sa tina un euro cat de cat ok, dar vor reusi niste tari care nu au nimic in comun sa faca moneda comuna … hai sa fim seriosi :) “pasarea mihai viteazu”

  3. Tarile “Caramizilor ” nu-si vor baza moneda lor potentiala pe vreo commodity a carei piata este controlata de Nmrnkni(petrol,aur,diamante etc).Ar fi ca si cum ar chema lupul sa mane oile in strunga.
    Noua moneda nu poate fi decat sora geamana noii piete;una se sustine pe cealalta.Daca reusesc creearea simultana, vor scoate de sub control nmrnkn intregul comert.Mira-m-as sa nu lupte feroce nmrnk pentru status quo ul actual….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button