X

Rusia ameninţă Polonia cu represalii dure după confiscarea unei clădiri a ambasadei ruse

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rusia a ameninţat sâmbătă Polonia cu represalii „dure” după confiscarea unui edificiu care găzduia un liceu destinat copiilor angajaţilor ambasadei ruse, clădire despre a cărei confiscare Varşovia invocă o hotărâre judiciară, relatează agenţiile AFP şi EFE, relatează Agerpres. 

„Pasul făcut de Varşovia, care iese din cadrul unei relaţii interstatale civilizate, este atât de obraznic încât nu poate rămâne fără o reacţie corespunzătoare pentru autorităţile şi interesele Poloniei în Rusia. Acest lucru trebuie să-l înţeleagă iniţiatorii unor aventuri atât de provocatoare”, a transmis Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Moscova consideră „confiscarea acelei clădiri” drept „o nouă acţiune ostilă” din partea Poloniei şi o „încălcare grosolană a Convenţiei de la Viena” privind relaţiile diplomatice, precum şi „un atentat împotriva proprietăţilor diplomatice ruse în Polonia”.

De partea sa, Ministerul polonez de Externe a transmis că această confiscare survine „în baza unei hotărâri judiciare care conferă statului polonez proprietatea asupra acestei clădiri, pe care ambasada rusă a ocupat-o ilegal ani la rând”. MAE polonez mai afirmă că respectiva clădire nu avea statut diplomatic, aşadar ea nu intră sub incidenţa Convenţiei de la Viena.

Imagini difuzate de mass-media poloneze arată cum poliţia forţează uşa de la intrare şi pătrunde în clădire. Potrivit televiziunii publice poloneze, clădirea fusese naţionalizată şi predată autorităţilor sovietice în anul 1945.

Această nouă dispută confirmă deteriorarea accelerată a relaţiilor bilaterale între Varşovia şi Moscova, în timp ce Polonia se remarcă printre cei mai activi susţinători politici şi militari ai Ucrainei în războiul pornit contra acesteia din urmă de Rusia.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Warsovia va fi lovita termonuclear de catre armata rusa. Si atunci o sa le iasa polonezilor gargaunii din cap pe vecie.

  2. dOAMNE CE VITEZE AU DEVENIT TARILE ASTEA CARE PREACURVESC CU SIONISTII (SUA, ISRAEL, INDEOSEBI) SI TARILE ASTEA NU STIU CA S-AU COLIZAT IMPOTRIVA LUI IISUS HRISTOS, FIUL LUI DUMNEZEU, PT O MARIRE VREMELNICA. SA IA BINE AMINTE TAMPITII ASTIA DIN ROMANIA VOR SA FIE SI EI IN GRATIA ACELORASI SIONUSTI SPURCATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button