X

„Operațiunea Cookie Monster”: O acțiune internațională pune sub sechestru piața dark web

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Agențiile internaționale de aplicare a legii au confiscat o piață extinsă de pe dark web, populară printre infractorii cibernetici, a anunțat miercuri National Crime Agency in Marea Britanie, în cadrul unei operațiuni multinaționale denumite Operațiunea Cookie Monster”, scrie Reuters. 
Un banner afișat pe site-ul Genesis Market anunța că domeniile aparținând organizației au fost confiscate de FBI. Logo-urile altor organizații polițienești europene, canadiene și australiene erau, de asemenea, afișate pe site, alături de cel al firmei de securitate cibernetică Qintel. Evaluăm că Genesis este una dintre cele mai importante piețe de acces din lume”, a declarat Rob Jones, directorul general al NCA, responsabil cu gestionarea amenințărilor.

NCA a estimat că serviciul a găzduit aproximativ 80 de milioane de credențiale și amprente digitale furate de la peste 2 milioane de persoane. Procurorul general adjunct al Departamentului de Justiție al SUA, Lisa Monaco, a precizat, într-o declarație, că mulți dintre utilizatorii forumului au fost arestați marți. Un oficial de rang înalt al FBI a declarat că au fost efectuate arestări în Statele Unite, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

Operațiunea privind Genesis este încă în curs de desfășurare. Într-o declarație prin care a anunțat sancțiunile împotriva pieței, Departamentul de Trezorerie al SUA a numit-o unul dintre cei mai importanți brokeri de acreditări furate și alte informații sensibile”. Autoritățile britanice au declarat că 17 țări au fost implicate în această operațiune, care a fost condusă de FBI și de Poliția Națională Olandeză și care a avut ca rezultat aproximativ 120 de arestări, peste 200 de percheziții și aproape 100 de activități preventive”.

Genesis era specializată în vânzarea de produse digitale, în special amprente de browser” recoltate de pe computere infectate cu software malițios, a declarat Louise Ferrett, analist la firma britanică de securitate cibernetică Searchlight Cyber.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button