X

Autoritățile din Georgia cedează la presiunea străzii: Proiectul de lege privind agenții străini a fost retras

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Visul Georgian, partidul de guvernământ din Georgia, a anunţat joi că retrage proiectul de lege controversat privind ”agenţii străini”, după două nopţi de proteste violente, pe fondul criticilor că acest proiect este de inspiraţie rusă şi reprezintă o reorientare a ţării către autoritarism, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 

Respectivul proiect de lege prevedea că organizaţiile georgiene care primesc mai mult de 20% din finanţare din străinătate erau obligate să se înregistreze ca “agenţi ai străinătăţii”, în caz contrar riscând amenzi.

Adversarii săi susţineau că acest proiect copia o lege adoptată în Rusia în 2012 şi pe care Kremlinul o foloseşte de atunci pentru a reprima mass-media şi vocile critice.

Adoptarea în primă lectură a proiectului de lege privind “agenţii străinătăţii ” a determinat mii de persoane să manifesteze la Tbilisi marţi seară, proteste dispersate cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Situaţia s-a repetat şi miercuri seară, când poliţia georgiană a dispersat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă zeci de mii de persoane care manifestau la Tbilisi împotriva acestui proiect de lege.

Ministerul de Interne georgian anunţase miercuri că cel puţin 77 de persoane au fost arestate şi 50 de poliţişti răniţi cu o zi înainte.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. ONG-urile trebuie interzise din principiu și membrii lor băgați în închisori militare, deoarece sunt paravane ale serviciilor secrete care desfășoară activități ilegale și antinaționale sub masca legalității și inofensivității, sifonând bani de la bugetul de stat și infiltrând instituțiile acestuia.
    Aveți ca exemplu cazul oribil al României unde spionii străini fac legi și dirijează opinia publică. ONG-ul soroșist „Consiliul Național al Elevilor” numit în presă ca „reprezentanții elevilor” este pentru „educația” sexuală în școli, dar împotriva reintroducerii examenului de admitere la liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button