X

Rusia și India propun o nouă ordine mondială: „Ne opunem amenințărilor și șantajelor asupra statelor suverane”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Serghei Lavrov a spus în India, unde a mers pentru a participa la o reuniune ministerială a G20, că această ţară şi Rusia nu vor accepta practici „neocoloniale”, precum „sancţiunile unilaterale, ameninţările şi şantajele la adresa statelor suverane”.  Prin urmare, cele două state propun o Nouă Ordine Mondială.

Susţin că noua politică va fi „justă, democratică şi policentrică”

„Moscova şi New Delhi se opun constant practicilor neocoloniale, cum sunt sancţiunile unilaterale ilegitime, ameninţările, şantajele şi alte tipuri de presiuni asupra statelor suverane„, iar Moscova sprijină „angajamentul prietenilor indieni de a consolida adevăratul multilateralism. Ne uneşte angajamentul ferm de a construi o ordine mondială mai justă, democratică şi policentrică”, a zis Lavrov, care a continuat:

„Apărăm constant respectul pentru diversitatea culturală şi a civilizaţiilor lumii moderne, cu dreptul inalienabil al popoarelor de a-şi determina independent propriul lor drum către dezvoltare„.

Blinken l-a evitat pe Lavrov

Secretarul american de stat Antony Blinken participă de asemenea la reuniunea ministerială din India, dar a exclus o întrevedere cu Lavrov.

Observăm cu satisfacţie potenţialul semnificativ şi creativ al preşedinţiei indiene a acestui for al celor 20 de ţări industrializate şi emergente, care se desfăşoară sub tema Unitatea popoarelor, unitatea destinului umanităţii, în consonanţă cu filosofia lui Tolstoi şi Gandhi”, a mai afirmat Lavrov.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button