X

Poliția cumpără dispozitive biometrice mobile de identificare rapidă a persoanelor, prin fotografie și prelevarea amprentei

scanner biometric

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Inspectoratul General al Poliției Române cumpără 100 de dispozitive mobile biometrice pentru identificarea persoanelor după fotografie și după amprenta digitală.  În prezent, agentul poate identifica un cetățean după datele din buletin. Dar dacă respectivul nu are buletinul la el sau nu are buletin, atunci identificarea este dicilă. Cu noul dispozitiv biometic, polițistul poate confrunta fotografia persoanei din baza de date a poliției locale (sau a altor poliții din UE) sau chiar o fografie culeasă de pe rețelele sociale, cu imaginea individului din fața agentului. Mai mult, dispozitivul are capacitatea de a preleva pe loc amprente, care apoi pot fi imediat căutate în bazele de date ale Poliției.

Licitația pentru cele 100 de dispozitive a fost pusă în SICAP, are o valoare de 3,4 milioane de lei, ofertele se desfac în 17 august, iar livrarea produselor se face în 90 de zile de la semnarea contractului cu firma câștigătoare.

„…conform Regulamentului (UE) 2018/18621, ori de câte ori identitatea unei persoane nu poate fi stabilită prin niciun alt mijloc, ar trebui să se utilizeze datele dactiloscopice, amprente papilare, în încercarea de identificare. Identificarea unei persoane prin utilizarea datelor dactiloscopice ar trebui să fie permisă în toate cazurile.

Regulamentul privind instituirea, funcționarea și utilizarea Sistemului de informații Schengen (SIS) în domeniul cooperării polițienești și al cooperării judiciare în materie penală prevede la articolul 43 norme specifice privind verificarea sau efectuarea de căutări prin utilizarea a imaginilor faciale și a amprentelor papilare, astfel: “Se pot efectua căutări în datele dactiloscopice în orice situație în scopul identificării unei persoane. Cu toate acestea, se efectuează căutări în datele dactiloscopice în scopul identificării în cazul în care identitatea unei persoane nu poate fi stabilită prin niciun alt mijloc în acest scop, SIS central conține un sistem automat de identificare a amprentelor digitale (AFIȘ)”, scrie în Caietul de Sarcini.

Tot din CS aflăm de ce se face acum această licitație, iar explicația o găsim la Bruxelles, de unde instituțiile europene pun presiune pe cele din România să se alinieze standardelor UE și să contrinuie la astfel de acțiuni care să contracareze, printre altele, fenomenul imigrației ilegale. Astfel, este de dorit ca o confirmare biometrică a identității să aibă loc cât mai curând posibil pentru „a asigura un echilibru satisfăcător între obiectivele regulamentului și protecția drepturilor și libertăților fundamentale”, iar „Consiliul UE recomandă statelor membre să ia în considerare efectuarea de căutări biometrice scopul confirmării identității sau în scopul identificării în contextul misiunilor de securitate publică și al combaterii imigrației ilegale, în cazul în care identitatea unei persoane nu poate fi stabilit prin alte mijloace”.

Reamintim că România este în proces de schimbare a actualelor cărți de identitate cu unele de tip biometric, cu mult mai multe elemente de identificare. Imprimeria Națională cumpără deja materialele necesare pentru producția noilor carduri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. “Identificarea unei persoane prin folosirea datelor dactiloscopice ar trebui să fie permisă în toate cazurile”.
    Deci nu ne pot lua datele dactiloscopice(amprentele) fără acordul nostru. Nici poza sau filmarea nu le este îngăduită fără acordul nostru. Desigur că pot recurge la forță, dar asta ne va absolvi de vina de a le da acordul. Pare ceva nesemnificativ că mulți vor zice că și cu acord, și fără acordul nostru, tot ne vor lua datele dactiloscopice. Acest mic amănunt însă este de fapt granița dintre Rai și Iad. Pecetea lui Antihrist luată prin încuviințare(semnătură) te va duce în Iad pentru totdeauna, dar dacă ți se va pune fără acordul(semnătură) tău, nu vei fi păgubit cu nimic. Acordul(semnătura) tău este totul. Deci să nu ne dăm acordul pentru preluarea datelor dactiloscopice. Mai sunt și alte aspecte privind utilizarea unor astfel de dispozitive, căci sub motivul identificării unor persoane izolate, ne vor urmări de fapt pe toți, adică precum azi cu camerele de luat vederi din intetsecții, cu cele din RATB, care sub motivul observării greșelilor de circulație sau a infractorilor(RATB), de fapt ne urmăresc pe toți. Acum ne vor lua și imaginea facială pe care o vor transmite în sistem spre identificarea persoanei. Dar câtă vreme se face fără acordul nostru personal, vina nu-i a noastră, ci doar atunci când ne vor solicita acordul și numai dacă ni-l vom da, doar atunci greșim lui Dumnezeu. Deci să nu ne dăm acordul.
    Mai ar fi un aspect, anume acela că dacă azi nu ai buletinul la tine îți vor cere să te supui spre a te verifica cu noul instrumentar pentru a vedea cine ești. În felul acesta începând de pe acum îi va determina pe oameni să poarte (obligatoriu) buletinul cu ei. Dar cum se emit noile buletine cu cip, atunci omul de teama autorităților va purta zilnic și acel buletin cu cip prin care va fi monitorizat 24 de ore din 24. Iată cum se forțează instaurarea sclaviei încă de pe acum. De ce zicem sclavie? Pentru că a fi urmărit pe baza buletinului cu cip înseamnă că ești urmărit pe baza acordului tău(semnătură) de a lua acest act de identitate electronic. Un om urmărit pas cu pas prin acordul său nu mai poate fi numit om liber. Azi dacă vrei nu-ți iei telefonul mobil cu tine, nici alte carduri(dacă deții) și te poți mișca fără să fii urmărit. Mâine având buletinul cu cip vei fi urmărit peste tot cu acordul tău, căci ai semnat CEREREA prin care soliciți un asemenea buletin. Deci vina îți/ne aparține. Așa văd eu lucrurile a fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button