X

UE adoptă sancţiuni economice împotriva Myanmarului

Asia Times

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Uniunea Europeană a adăugat luni 8 membri ai juntei militare aflate la putere în Myanmar şi patru societăţi birmaneze din sectoarele exploatării lemnului şi pietrelor preţioase pe lista sa cu sancţiuni împotriva acestei junte care pe 1 februarie a preluat puterea în urma unei lovituri de stat, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Mai mulţi miniştri şi vice-miniştri, precum şi procurorul general din Myanmar au fost adăugaţi pe această listă, potrivit unui comunicat european. De asemenea, ”ţintind sectoarele pietrelor preţioase şi lemnului, aceste măsuri vizează restrângerea capacităţii juntei de a obţine profit din resursele naturale ale Myanmarului, fiind în acelaşi timp concepute astfel încât să nu afecteze în mod nejustificat populaţia”, se menţionează în acelaşi text.,

Putin încearcă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral

Respectiva listă cuprinde acum în total 29 de persoane şi 6 entităţi. Persoanele sancţionate au interdicţie de călătorie în UE şi le sunt îngheţate activele din blocul comunitar.

UE a mai decis blocarea în continuare a oricărui sprijin financiar destinat Myanmarului şi de care ar putea beneficia direct junta care a înlăturat-o de la putere pe şefa guvernului civil, Aung San Suu Kyi, şi a reprimat manifestaţiile ce au urmat loviturii de stat, provocând peste 860 de morţi, potrivit unei organizaţii de asistentă pentru deţinuţii politici.

Tot luni, liderul acestei junte, generalul Min Aung Hlaing, a avut la Moscova o întâlnire cu secretarul consiliului rus de securitate naţională, Nikolai Patruşev, la finalul căreia a fost anunţată o consolidare a cooperării între Rusia şi Myanmar.

Potrivit unui comunicat emis de consiliul rus de securitate naţională, cei doi responsabili au evocat ”cooperarea ruso-birmaneză în combaterea terorismului, precum şi subiecte legate de ingerinţa inadmisibilă a altor state în afacerile interne ale Myanmarului”. Ei au ”confirmat voinţa de consolidare a cooperării bilaterale”, mai menţionează textul citat.

La rândul său, un purtător de cuvânt al juntei a declarat că, după întâlnirea cu Patruşev, generalul Min Aung Hlaing a avut o întrevedere cu directorul general al companiei ruse de export de armament Rosoboronexport, Aleksandr Mikeiev, pentru a discuta despre o eventuală cooperare militară şi tehnică.

SUA donează 2,5 milioane de doze de vaccin Taiwanului

Conform postului de radio de stat MRTV din Myanmar, generalul Min Aung Hlaing a sosit la Moscova în fruntea unei delegaţii care va participa la o mare conferinţă pe teme de securitate internaţională, ce se va desfăşura trei zile începând de marţi şi va reuni responsabili militari din peste o sută de ţări.

Adunarea Generală a ONU a adoptat vineri o rezoluţie neconstrângătoare ce condamnă lovitura de stat din Myanmar şi cere ”tuturor statelor membre să împiedice afluxul de arme” către această ţară. Textul a fost adoptat cu votul a 119 ţări, alte 36 abţinându-se, printre acestea din urmă fiind de asemenea China, principala aliată a juntei, şi Rusia.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Daca era inlaturata de la putere, batrana de 76 de ani, “nelinistita in marxismu’ pe care-l respira” era executata.
    Fiica lu’ tata care a fost sefu’ tarii “inainte” ( el stie cum si-a ras adversarii ca sa ia puterea), scolita la universitate in India – la Delhi si la Londra, ca acasa – in tara ii statea in gat!
    Acolo la britanici si-a gasit un pui de englez – fost ambasador in Cuba ca sa-si ia de consort prin ceremonie religioasa budista. Saraca, s-a ridicat de jos…
    Taticu’ – “life-long anti-imperialist and studied communism and socialism as a student” – se intelege fara traducere. Si… dupa bunica-sa ave descendenta princiara!?!: “paternal grandmother was Daw Thu Sa,[2] whose family traced their lineage from the royal family of the Pagan Kingdom through its last king, Narathihapate.”

    Pentru propaganda, manevre si fraude tip USR-PNL au facut foarte foarte bine sa-i dea peste mana.
    … la ei a avut cine sa…
    La noi, bortosii joaca table la mo bere langa gratar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button