X

FOTO Cutremurul din California a lăsat în scoarţa terestră o fisură vizibilă din spaţiu

FOTO Cutremurul din California a lăsat în scoarţa terestră o fisură vizibilă din spaţiu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cutremurul de 7,1 magnitudine care a zguduit statul american California, vineri, a fisurat suprafaţa pământului, scrie CNN. 

Atunci când seismul a început, la ora locală 20:19, mulţi oameni s-au grăbit să se adăpostească. A fost al doilea cutremur mare care a lovit această zonă în mai puţin de 48 de ore.
Daunele imediate pe care le-a cauzat au fost foarte clare. Rafturile din magazine s-au dărâmat şi alte lucruri care atârnat de pereţi au căzut.

Odată cu răsăritul soarelui, de a doua zi, a devenit clar şi faptul că topografia regiunii se schimbase. Imagini din satelit furnizate de Planet Labs, Inc. postului american de televiziune CNN arată o crăpătură extinsă într-o zonă apropiată de epicentru. Fisura mare se extinde pe o distanţă semnificativă, dintr-o zonă care aparent avea apă înainte. Modelele de eroziune de pe nisipul din deşert indică faptul că o parte din acea apă ar fi fost aspirată.

Înainte de cutremur

 

 

După cutremur

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

24 comentarii

  1. “În iudaism se vorbeşte de 36 de drepţi care străbat lumea, fără odihnă, pentru a restabili mereu balanţa dreptăţii şi omeniei. Dacă unul din ei cade se ridică un altul”
    ION D. VULCĂNESCU – MIC STUDIU ASUPRA OMENIEI

    In iudaism, Tzadikim Nistarim (“dreptii ascunsi”) sau Lamed Vav Tzadikim (cei 36 de drepti) sunt cei care se afla in fiecare generatie imprastiati pe pamant si a caror prezenta impiedica distrugerea pamantului. Niciunul dintre cei 36 de drepti nu-l cunoaste pe un altul dintre ei.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tzadikim_Nistarim

  2. Au scapat ieftin de data asta. Sunt predictii conform carora California se va scufunda. (nu ma incumet sa spun prorocii pt ca nu mai stiu de unde am informatia; s-ar putea sa fie doar considerente stiintifice)

          1. Corect!
            Toată aparatura nouă, inovațiile în/din tehnologie, au fost arătate mai întâi prin/cu ajutorul filmelor SF.

  3. La cutremurul din 1857 multi copaci au fost inghititi de pamant. Acum sunt multi zgarienori care vor fi inghititi.
    Southern California’s section of the San Andreas fault is “locked, loaded and ready to roll,” a leading earthquake scientist said
    The last big earthquake to strike the southern San Andreas was in 1857, when a magnitude 7.9 earthquake ruptured an astonishing 185 miles between Monterey County and the San Gabriel Mountains near Los Angeles. The quake was so powerful that the soil liquefied, causing trees as far away as Stockton to sink.
    https://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-san-andreas-fault-earthquake-20160504-story.html

  4. $ 700 Quintillion Gold Asteroid care urmează să fie minat de NASA deschizând calea pentru Mesia să sosească
    Când oamenii de știință au anunțat descoperirea unui “asteroid de aur”, interesele lor au fost în modul în care acest lucru ar putea deschide câmpul de exploatare a asteroizilor. Dar oamenii care privesc spre cer pentru mai multe recompense spirituale au văzut implicații diferite, mai reduse pentru descoperire.
    https://www.breakingisraelnews.com/133034/700-quintillion-gold-asteroid-mined-nasa-paving-way-messiah-arrive/

    1. Trump a cerut fortei spatiale sa-i fie adus asteroidul pe peluza de la Casa Alba, asa ca o sa fie cel mai bogat om de pe planeta cand o sa cada acolo si o sa faca un crater cu diametrul de cativa kilometri.

  5. Fratilor, hai s-o dam pe bune :nu exista spațiu și nici asteroizi. Pământul e fix, plat și este centrul universului. Este acoperit de cupola (dom) peste care sunt apele de deasupra. De unde credeți că apărut atâta apa la potop de a acoperit și Hymalaya?! Ați calculat câte bilioane de tone de apa trebuie sa fie ca să depășești 9 km înălțime pe fata întregului pământ “sferic” (ha, ha, ha)?!Bineinteles ca și apa asta se curbeaza că sa iasă pamantul sfera… E o inepție. Asta dacă nu credem în Biblie. De fapt, la potop s-au deschis portalurile din dom și a căzut o parte din apele de deasupra. V-ați întrebat vreodată de ce cerul este albastru?! Și chiar dacă nu crezi în Biblie, se spune că orice teorie cade dacă un singur argument sta împotriva ei. Raza de curbura a planetei (sic, nu sfera), dacă aceasta planeta (vedeți ca strămoșii au spus ca este plana) ar fi sfera ar fi de aprox 1m la 8 km. Căutați pe inernet! Acuma, înseamnă că dacă eu privesc un obiect situat la 8 km distanta pierd 1m din baza lui. Și acum, stupefactie:luați-vă, împrumutati o camera Nikon p 900 sau p1000(costa în jur de 500 dolari) și duceți-vă la malul marii și veți vedea vapoare la peste 20km distanta care se vad de jos, inclusiv valul de la baza. Sau căutați pe internet. E clar?!

    1. la potop s-au desfacut (si) toate izvoarele adancului celui mare pe langa jgheaburile cerului (Facerea 7; 11)

    2. “Doua lucruri sunt infinite, universul si prostia umana, insa nu sunt sigur despre primul.” – Albert Einstein

  6. Vezi ca ești departe tare. Se vede ca n-ai citit Sfânta Scriptura sau măcar facerea. Sunt preot și îmi asum tot ceea ce spun. Dumnezeu, sa te lumineze!

    1. De citit este usor, problema este ce intelegi din ce citesti si mai ales cum explici ce ai inteles intr-o maniera care sa nu contrazica evidentele. Cine a inconjurat pamantul cu avionul sau pe o statia spatiala, STIE ca pamantul este rotund, iar asta o stiau si anticii datorita unor considerente de geometrie si fizica, pe care le invata oricine orice elev in scoala elementara si in liceu.
      Este trist sa constat ca tot mai multi nu par sa fi ramas cu ceva din scoala.

  7. Nu mi-ați răspuns laintrebare:dacă se vede totul de jos la peste 20km unde este curbura(1m la 8 kmtrebuie sa fie sub nivelul orizontului)!? Asta numai dacă nu sunteți ilogici.Oricum,prima data am făcut politehnica și credeam foarte mult în chestiile astea. Dar toate sunt pana la o vreme…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button