X

Noua Democraţie a câştigat alegerile în Grecia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Partidul Conservator grec Noua Democraţie (ND), condus de Kyriakos Mitsotakis, a câştigat alegerile legislative anticipate desfăşurate duminică în Grecia, devansând formaţiunea de stânga Syriza a actualului premier Alexis Tsipras, arată un sondaj publicat la ieşirea de la urme, potrivit AFP, citată de Agerpres. 

Conform acestui sondaj, Noua Democraţie a obţinut circa 40% din voturi, iar Syriza circa 28,5%. Pe locul trei vine formaţiunea de centru-stânga Mişcarea Schimbării (KINAL), cu 6-8%, urmată de comuniştii din partidul KKE, cu 5-7%. Mai multe alte partide mai mici se află sub pragul de 3%, inclusiv formaţiunea de extremă-dreapta Zorii Aurii.

Dacă aceste rezultate se vor confirma după numărarea voturilor, partidul lui Kyriakos Mitsotakis (fiul fostului premier Konstantinos Mitsotakis) ar putea forma singur o majoritate în legislativ, ceea ce i-ar permite alcătuirea unui guvern de dreapta care nu ar avea nevoie de alianţe cu alte formaţiuni.

Un reprezentant al partidului Syriza, Panos Skourletis, a recunoscut înfrângerea formaţiunii sale. ”Avem o victorie clară pentru Noua Democraţie. Să vedem cum o vor folosi”, a spus acesta la postul naţional de televiziune.

Pierderea scrutinului de către partidului lui Tsipras era una aşteptată, actualul premier fiind acuzat că şi-a ”trădat” electoratul prin acceptarea măsurilor de austeritate impuse de instituţiile europene şi de creditorii internaţionali, deşi când a ajuns la putere în 2015 el a promis că va pune capăt austerităţii. Tsipras a convocat atunci şi un referendum, la care electoratul a respins la îndemnurile sale condiţiile impuse de creditorii internaţionali pentru salvarea economiei Greciei, condiţii pe care însă după referendum el le-a aplicat în mare parte.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Vesti proaste pentru Grecia: Turcia si Rusia se pregatesc de razboi la Marea Mediterana
    Primele sisteme S-400 au fost încărcate în aeronave cargo duminică, 7 iulie, şi vor ajunge în Turcia în decursul acestei săptămâni.
    https://www.capital.ro/alerta-la-marea-neagra-ue-si-sua-in-pericol-dupa-ultima-decizie-a-rusiei-armamentul-a-fost-livrat.html

    Greece says Turkish airspace violations escalate
    https://ahvalnews.com/greece-turkey/greece-says-turkish-airspace-violations-escalate-report

    Federația Rusă își desfășoară submarinele în Marea Mediterană, fapt ce contravine prevederilor Convenției de la Montreux. În ultimele două luni, armata ucraineană a înregistrat o activitate intensă a Rusiei, atât în Marea Mediterană, cât și în Marea Neagră.
    https://www.defenseromania.ro/ucraina-activitatea-submarinelor-rusesti-incalca-conven-iei-de-la-montreux_597755.html

  2. Noua Democraţie are in maini un cartof fierbinte: Turcia a trecut la explorarea si exploatarea petrolulului si gazului din Marea Egee si estul Marii Mediterane, iar un conflict cu Grecia este inevitabil
    New Democracy would have a hot potato on its hands if the Conservatives beat the ruling Radical Left SYRIZA and come to power.
    https://www.thenationalherald.com/248515/accidental-greece-turkey-war-worries-grow-over-the-seas-cyprus/
    The Turkish war scenario against Greece provides attacks with missiles “without having to send one Turkish soldier to the front.”
    https://www.keeptalkinggreece.com/2019/06/28/turkey-war-scenarios-greece-athens/
    Greek defence minister: If the Turks attack we stand alone
    https://defence-point.com/2019/06/21/greek-defence-minister-we-won-t-allow-fait-accompli-on-kastellorizo-if-the-turks-attack-we-stand-alone/
    http://www.ekathimerini.com/242069/article/ekathimerini/news/greece-committed-to-defending-its-rights-says-defense-minister

  3. Stiu ca nu sunt salvarea, noua formatiune, dar, frate ce ma bucur ca si-au revenit grecii din faza Syriza.
    A fost o surpriza placuta astazi ca stire.
    Syriza au fost freaky, recunoasteti. Simpatici cumva la inceput cand aparuse si Varoufakis, un fel de mafioti cool. Dar ciudati rau…
    Eu ma bucur ca a pierdut Syriza si noul premier are o religie declarata chiar daca e ecumenist, educat in SUA, etc.
    Cu Tsipras et co Grecia ajungea Cuba sau pe acolo..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button