X

Promisiunea lui Salvini, îndeplinită. Dreptul extins la LEGITIMĂ APĂRARE a fost acordat în sfârșit italienilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Senatul italian a adoptat joi în a treia şi ultimă lectură o lege ce extinde substanţial noţiunea de “legitimă apărare”, o promisiune electorală majoră a liderului extremei drepte Matteo Salvini, în prezent vicepremier şi ministru de interne al Italiei, informează AFP și Agerpres. 

“Este o zi foarte frumoasă, în sfârşit dreptul sacrosant al italienilor la legitimă apărare a fost confirmat”, a reacţionat Salvini după adoptarea textului, cu 210 de voturi pentru şi 38 împotrivă. “Începând de azi, delincvenţii vor şti că va fi mai greu să fii spărgător în Italia: va fi o meserie şi mai periculoasă”, a adăugat el.

Noua lege vizează limitarea urmăririlor penale împotriva persoanelor care au tras focuri de armă împotriva cuiva intrat în casa sau pe proprietatea lor.

Dacă până acum era necesar să se demonstreze că un intrus reprezenta o ameninţare fizică imediată, noua lege recunoaşte “starea de gravă perturbare” pentru a justifica tragerea fără somaţie asupra unui intrus. Textul promite de asemenea scutire de cheltuieli pentru justiţie şi apărare pentru în cazul oricărei persoane urmărită pentru rănirea sau uciderea cuiva la domiciliul său şi care invocă legitima apărare.

El întăreşte de asemenea sancţiunile pentru furt, furt din magazin şi violare de domiciliu, şi nu autorizează eliberarea condiţionată decât după rambursarea pagubelor suferite de părţile civile.

În ultimii ani, partidul Liga al lui Matteo Salvini a făcut campanie în favoarea particularilor şi comercianţilor urmăriţi pentru că au ucis spărgători de locuinţe care nu erau înarmaţi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Bravo lor, noi ramanem cu aceasta magarie comunista.
    https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-19
    (2) Este în legitimă apărare persoana care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, care pune în pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, dacă apărarea este proporţională cu gravitatea atacului.

    1. Daca cineva raneste un atacator, indiferent cat de grav, tot poate sa raspunda penal. Si totusi, daca cineva ucide un atacator fara intentie, fiind o situatie foarte tensionata, sau daca il ucide aparandu-si sotia si copiii, de ce trebuie sa-i fie distrusa viata? Este pacat, sa se caiasca pentru el fara sa fie impovarat de atatea griji lumesti. O astfel de lege alaturi de conditii mai de bun simt privind detinerea de arme ar avea si rolul de preventie, hotii s-ar gandi de doua ori inainte de a actiona.

    1. Nu!Dar in zilele noastre există pedeapsa legii care atunci era altfel interpretată!Legea făcută sa te supui necondiționat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button