X

STIRI pe scurt

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Turcia se PREGĂTEȘTE pentru VIITORUL RĂZBOI.  Armata este gata pentru noile OPERAȚIUNI. „Obiectivul nostru este să ANIHILĂM…”

http://evz.ro/turcia-razboi-armata-obiectiv.html

Protocolul înțelepților Binomului. Documentul prin care Maior și Coldea au transformat CSM în informatorul SRI.  Publicarea protocolului semnat între SRI şi CSM, garantul independenţei magistraţilor, a generat reacţii puternice, în condiţiile în care statutul magistraţilor interzice colaborarea acestora cu serviciile secrete.

http://evz.ro/maior-coldea-transformat-csm.html

Papă doborât de meteorit, o lucrare controversată. E nevoie de cenzură în lumea artei? Artă “deocheată” și arta ipocriziei. Când este vorba de pictură și sculptură, ce ne scandaliza în secolul XIX și ce ne indignează astăzi? Ce instituții intervin, iar și iar, încercând să “tempereze” imaginația artiștilor? Ce gen este veșnicul candidat la interzicere? Discuţii.

https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/papa-doborat-de-meteorit-o-lucrare-controversata-e-nevoie-de-cenzura-in-lumea-artei-920726

Biserica Puiului, un lăcaş de cult din Magelang, Indonezia, e deschisă tuturor religiilor. Biserica Puiului a fost construită de Daniel Alamsjah după ce a avut, într-o noapte, o viziune cu un lăcaş de cult în formă de porumbel într-o pădure. A găsit pădurea din viziune, apoi s-a apucat să construiască lăcaşul în formă de porumbel. Iniţial, la începutul anilor ’90, lăcaşul de cult chiar semăna cu un porumbel, însă pe parcurs Alamsjah s-a gândit că nu ar fi rău să adauge porumbelului o coroană pe cap. Şi înfăţişarea i s-a schimbat drastic. Lăcaşul de cult, deschis deopotrivă budiştilor, musulmanilor şi creştinilor, a ajuns să fie cunoscut ca Gereja Ayam sau Biserica Puiului, arată Atlas Obscura.

http://www.ziare.com/vacanta/atractii/biserica-puiului-un-lacas-de-cult-ca-niciun-altul-in-lume-e-deschisa-tuturor-religiilor-galerie-foto-1512426

În mai puțin de o lună, România va aplica regulamentul european privind protecția datelor cu caracter personal. Orice entitate, de stat sau privată, care știe orice fel de informații despre o persoană nu trebuie să le dezvăluie fără acordul acesteia. Regulamentul are câteva prevederi controversate, iar specialiștii se tem de eventuale abuzuri.

http://stiri.tvr.ro/proiect-controversat–romania-trebuie-sa-aplice-legisla–ia-privind-protec–ia-datelor–in-mai-pu–in-de-o-luna_830958.html#view

Protocolul datelor personale, sau mai multe, stau la baza furtului în masă al datelor personale ale cetățenilor. Astfel de protocoale au fost încheiate între SRI și Romtelecom/Telekom, Radiocom SNR și Poșta Română. Există și un document secret înregistrat la Romtelecom în 2009, Documentul 201/1201 din 19.05. Pentru publicul larg, aceste protocoale, înseamnă nici mai mult, nici mai puțin decât faptul că, încălcând legea, Serviciul Român de Informații a reușit să obțină acces, probabil încă din 2011, la datele personale ale tuturor utilizatorilor de telefonie, dar și la datele asupra utilizatorilor disponibile la Poșta Română. În lume este un uriaș scandal și se desfășoară anchete peste anchete tocmai fiindcă, în mod ilegal, unele companii au avut acces la datele personale ale utilizatorilor de telefon și internet și le-au utilizat în folos propriu, manipulând mase întregi de oameni sau în interesul unor terți, inclusiv a unor partide politice. Nu ar fi cazul ca și în România să înceapă o anchetă serioasă în acest sens?

http://www.corectnews.com/politics/protocolul-datelor-personale

Wall Street Journal a aflat că Facebook are o… “alertă Sauron” (ca ‘ochiul malefic’ din producţia cinematografică Stăpânul Inelelor) care îi anunță pe angajații companiei în caz că alți colegi de-ai lor le accesează profilurile personale, iar utilizatorii obișnuiți primesc doar notificări de comportament ciudat de conectare, existând îngrijorarea că s-ar fi comis un act de abuz. Un purtător de cuvânt a declarat pentru WSJ că Facebook poartă discuţii despre oferirea a “ceva asemănător” cu “alerta Sauron” pentru toţi utilizatorii platformei de socializare a companiei, nu doar pentru proprii angajaţi.

https://www.engadget.com/2018/05/05/facebook-sauron-alert-for-staff-privacy/

Directorul general al Amazon, Jeff Bezos, recomandă tinerilor angajaţi ai companiei să nu mai caute echilibrul între muncă şi viaţa privată, pentru că această abordare este echivalentă cu o delimitare strictă a acestora, relatează Business Insider.

https://www.news.ro/economic/jeff-bezos-recomanda-tinerilor-angajati-sa-nu-mai-caute-echilibrul-intre-munca-si-viata-privata-1922400006002018051118097202

Google declară că agenții de publicitate cu caracter politic vor avea nevoie de un ID pentru a-și valida identitatea online. Google va aplica noi reguli de transparență în ceea ce privește anunțurile electorale din SUA în această săptămână. Într-un post pe blogul său, vicepreședintele Google, Kent Walker, spune că oricine dorește să achiziționeze anunțuri electorale în SUA va avea obligația de a dovedi că este un cetățean sau rezident al SUA, furnizând un “ID eliberat de guvern și alte informații esențiale”.

https://www.theverge.com/2018/5/5/17322744/google-political-election-ads-verification-advertisers

Patrick Little, un candidat republican la un loc în Senatul american din California, un antisemit care îl laudă pe Adolf Hitler şi luptă pentru înlăturarea evreilor de la putere, şi care conform unui sondaj electoral se afla pe locul doi după evreica Dianne Feinstein, candidat democrat care doreşte un al cincilea termen, a fost înlăturat la Convenția Partidului Republican din California, sâmbătă, în San Diego, a declarat Matt Fleming, purtător de cuvânt de stat al GOP. Fleming spune că Patrick Little nu a fost niciodată un membru activ al partidului. Matt Fleming declară că GOP condamnă “antisemitismul și orice altă formă de bigotism religios” iar site-ul de campanie electorală al lui Little susținea “limitarea reprezentării evreilor în guvern”.

https://www.cbsnews.com/news/patrick-little-neo-nazi-senate-candidate-california-republican-convention/

Iran și Israel, o poveste despre dragoste și ură. După 30 de ani de relații amicale între cele două state, Israelul și Iranul au devenit inamici, fără lupte teritoriale și fără frontiere. În lumea musulmană, imaginea Israelului este una foarte întunecată, fiind asociată cu răul absolut și cu un cancer care trebuie eliminat din corpul politic musulman. Aceste gânduri și-au făcut loc în mintea unei părți însemnate a populației islamice, poziționându-se la nivelul instinctelor primare. Înțelegerea „Iran-Contra” , faimoasa afacere de la mijlocul anilor ’80, a constat în vânzarea de către Israel a armelor învechite Iranului, iar banii primiți au fost transferați contrarevoluționarilor din Nicaragua.

https://www.qmagazine.ro/iran-si-israel-o-poveste-despre-dragoste-si-ura/

Războiul pentru Orientul Mijlociu. De la Cyrus cel Mare Eliberatorul la dușmănia ayatolahilor. La începutul existenţei statului Israel, acesta s-a aflat în conflict deschis cu toate statele arabe, în special cu cele vecine, astfel încât bunăvoinţa unor ţări musulmane precum Turcia şi Iranul a fost binevenită pentru tânărul stat. Iranul a fost de altfel, după 1950, al doilea stat musulman care a recunoscut de facto Israelul (după regimul de la Ankara), deşi recunoaşterea oficială a venit doar 10 ani mai târziu. Iranul era singura sursă locală de petrol pentru israelieni, iar aceştia livrau în Iran echipamente şi chiar proiecte “la cheie” în sectoarele medical sau de infrastructură de transport; ba chiar israelienii antrenau ofiţerii Savak (serviciul iranian de informaţii al şahului Reza Pahlavi). În decada anilor ’80, Irak intră într-un război sângeros cu Iranul, prilej pentru guvernul evreu să vândă armament de jumătate de miliard de dolari Teheranului, contra unor importante cantităţi de ţiţei.

http://www.ziare.com/international/israel/razboiul-pentru-orientul-mijlociu-de-la-cyrus-cel-mare-eliberatorul-la-dusmania-ayatolahilor-1512345

Rebelii Houthi din Yemen, oficial cunoscuți sub numele de Ansurallah, au promis că îşi vor intensifica atacurile cu rachete asupra unor obiective critice precum infrastructura petrolului din Arabia Saudită, avertizând că acum îşi fabrică propriile rachete balistice pentru a-şi atinge scopurile, raportează Financial Times. De asemenea, miliţia Houthi a dezvăluit noul său sistem de rachete sol-sol Badr-1 (un sistem de rachete de artilerie grea), pe care rebelii au susținut că l-au folosit pentru a ataca instalaţiile companiei Aramco. Mohammed al-Boukhaiti, membru în consiliul politic al miliţiei Houthi, a declarat de asemenea pentru Financial Times, că aceste atacuri au fost “doar începutul răspunsului” pentru moartea liderului Houthi,  Saleh al-Samad, care a fost ucis în atacurile aeriene saudite din luna aprilie.

https://www.zerohedge.com/news/2018-05-05/yemeni-rebels-begin-attacking-saudi-oil-infrastructure-you-know-what-means

Un cercetător israelian a creat Forumul Evreiesc-Țigănesc după ce ar fi descoperit legături biblice dintre evrei și poporul rom. După publicarea rezultatelor sale , spune el, a fost contactat de către mii de membri ai comunității rome și sute dintre ei au mers în Israel pentru întâlniri cu membrii forumului.

https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5248902,00.html

Rabinul Aaron Panken, 53 de ani, președinte al Hebrew Union College (HUC-Colegiului Uniunii Evreieşti), a murit după ce avionul de mici dimensiuni pe care îl pilota s-a prăbuşit în zona Hudson Valley din statul New York. ‘MidHudson News’ a raportat că avionul s-a prăbușit într-o zonă împădurită din orașul Wawayanda, în apropiere de granița cu New Jersey, sâmbătă, 5 Mai. Avionul pilotat de Panken, mai avea un pasager, Frank Reiss, instructor de zbor, care fost rănit în timpul prăbuşirii. “Israel este lider în tehnologie, educație, îngrijire medicală și multe altele”, scria Panken, şi că Israel “Ar trebui să se străduiască acum să devină un lider şi în pluralismul religios, îmbrăţişând Iudaismul Reformat la fel de ardent cum Evreii Reformaţi îmbrățișează Israelul”.

https://www.jta.org/2018/05/05/news-opinion/united-states/aaron-panken-huc-president-killed-plane-crash

Avioane militare israeliene au bombardat poziţii Hamas din Fâşia Gaza. Acţiunea, ca reacţie la trimiterea spre teritoriul israelian, de către protestatari palestinieni, a unor dispozitive de zbor de tip “zmeu” cu dispozitive incendiare atașate. Aviaţia militară israeliană a efectuat raiduri aeriene în Fâşia Gaza, dar susţine că nu este implicată în explozia care s-a soldat cu moartea a şase membri ai mişcării islamiste Hamas, în centrul teritoriului palestinian, relatează site-ul israelian Ynetnews.com.

http://www.mediafax.ro/externe/avioane-militare-israeliene-au-bombardat-pozitii-hamas-fasia-gaza-actiunea-reactie-trimiterea-catre-protestatari-palestinieni-unor-dispozitive-zbor-tip-zmeu-sisteme-incendiare-teritoriul-israelian-17194427

Potrivit Ministerul Sănătății din Gaza, șase persoane au fost ucise și alte trei rănite într-o explozie care, potrivit localnicilor, părea accidentală, în zona Az-Zawayda, în centrul enclavei palestiniene. Morții și răniții sunt membri ai Brigăzilor Izz al-Din al-Qassam, aripa militară a Hamasului. Hamas a acuzat Israelul de a fi responsabil de explozie în timp ce statul evreu a respins imediat acuzațiile mișcării teroriste și a negat implicarea în incident.

http://www.animanews.org/2018/05/06/sase-palestinieni-ucisi-intr-o-explozie-in-gaza-hamas-acuza-israelul/

Duminică dimineaţă, 6 Mai, forțele militare aeriene irakiene au efectuat lovituri împotriva “unor poziții unde se aflau comandanți ISIS” la sud de Dashisha pe teritoriul sirian, conform unei declarații guvernamentale. Prim-ministrul irakian Haider al-Abadi a ordonat atacuri aeriene la granița Siriei cu Irakul, a declarat un membru din personalul său. CNN

https://edition.cnn.com/2018/05/06/middleeast/iraq-syria-strike-isis/

Dezvăluire: în luna Mai anul trecut, echipa lui Trump s-a ocupat cu “operaţiuni murdare” angajând o firmă de spionaj israeliană pentru a găsi material incriminator despre diplomații administraţiei Obama care au ajutat la negocierea acordului nuclear cu Iranul.

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/may/05/trump-team-hired-spy-firm-dirty-ops-iran-nuclear-deal

Liderul opoziţiei din Rusia, Aleksei Navalnîi, a fost arestat la un miting organizat la Moscova în semn de protest faţă de Vladimir Putin, care va fi învestit mâine preşedinte pentru a patra oară. Peste 1.500 de persoane au fost reţinute, în total, la demonstraţiile care au avut loc în mai multe oraşe din Rusia, iar organizaţia Amnesty International a denunţat folosirea disproporţionată a forţei pentru împrăştierea manifestanţilor. Navalnîi a transmis duminică pe Twitter că a fost eliberat la scurt timp după miezul nopţii şi că a fost acuzat de organizarea unui eveniment public fără autorizaţie. Cazul său va fi examinat de un tribunal din Moscova la 11 mai, a declarat pentru Interfax un avocat al opozantului.

http://www.romania-actualitati.ro/liderul-opozitiei-din-rusia-aleksei-navalnii-a-fost-arestat-115279

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/06/manifestatii-anti-putin-in-rusia-aleksei-navalnii-a-anuntat-ca-a-fost-eliberat–102952

Pentru prima dată în aproape un deceniu, în Liban au loc alegeri parlamentare, scrie BBC. Ultimele alegeri de acest tip au avut loc în 2009 iar mandatele ar fi trebuit să dureze patru ani. Având în vedere instabilitatea în ţara vecină Siria, parlamentul şi-a extins mandatul de două ori şi a schimbat legile electorale.

https://www.news.ro/externe/in-liban-au-loc-alegeri-parlamentare-pentru-prima-data-din-2009-1922403206382018051018097160

Coreea de Nord a dat asigurări că intenţia sa recent declarată de a se denucleariza nu este rezultatul sancţiunilor şi presiunilor SUA, avertizând Washingtonul să nu inducă în eroare opinia publică, relatează duminică agenţia Reuters.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/06/coreea-de-nord-asigura-ca-intentia-sa-recent-declarata-de-a-se-denucleariza-nu-este-rezultatul-sanctiunilor-si-presiunilor-sua–102946

Coreea de Nord reia ameninţările la adresa SUA, denunţând “presiunile” lui Donald Trump. Administraţia de la Phenian a reluat tonul virulent la adresa Washingtonului, denunţând “presiunile şi ameninţările” preşedintelui SUA, Donald Trump, care riscă să afecteze îmbunătăţirea relaţiilor dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

http://www.mediafax.ro/externe/coreea-de-nord-reia-amenintarile-la-adresa-sua-denuntand-presiunile-lui-donald-trump-17195262

Biroul Comisarului pentru Informaţii al Marii Britanii (ICO) a dispus ca firma de consultanţă Cambridge Analytica să predea toate datele şi informaţiile personale pe care le deţine despre un alegător american, inclusiv detalii despre sursa informaţiilor şi ce a făcut cu ele; în caz contrar riscând începerea urmăririi penale, scrie The Guardian.

https://www.news.ro/externe/autoritatile-britanice-dispun-ca-firma-cambridge-analytica-sa-predea-datele-si-informatiile-personale-pe-care-le-detine-despre-un-alegator-american-care-a-solicitat-acest-lucru-1922400406372018050718096608

Leonidas Fragiadakis, directorul general al National Bank of Greece (NBG), a demisionat vineri, încheindu-şi mandatul de trei ani, a anunţat al doilea grup bancar elen, transmit Reuters şi publicaţia elenă Kathimerini. Încheierea mandatului coincide cu finalizarea celei mai mari părţi din planul de restructurare, pe care l-a supervizat Leonidas Fragiadakis, a informat NBG.

https://www.agerpres.ro/economic-extern/2018/05/06/directorul-national-bank-of-greece-a-demisionat-banca-este-in-cautarea-unui-succesor–102943

Când banii mor: În Venezuela, o tunsoare costă 5 banane şi două ouă. Conducătorii de moto-taxi vă vor duce unde trebuie să mergeți la schimb pe țigări. Proprietarii unuia dintre restaurantele mexicane oferă o tavă de burritos, enchiladas, tamal și tacos în schimbul unor pachete de șervețele de hârtie. La un chioşc de fast-food se dă ‘pe caiet’ o comandă de pui, orez și legume cu promisiunea de a reveni, a doua zi, cu plata a 800.000 de bolivari.

https://www.zerohedge.com/news/2018-05-05/when-money-dies-venezuela-haircut-costs-5-bananas-and-2-eggs

Cu trei luni în urmă, când trupele guvernamentale au atacat orașul natal al lui Bol în statul Jonglei, au furat tot ce avea, inclusiv alimentele sale, a spus el. El a fugit cu soția și cei patru copii, mergând timp de două luni până când au ajuns la Kandak în provincia Ayod. Au rămas fără mâncare. Sezonul plantelor încă nu a început și au ratat înregistrarea pentru alimentele Organizației Națiunilor Unite nefiind eligibili pentru asistență. După cinci ani de război civil în Sudanul de Sud, mai mult de 7 milioane de persoane se confruntă cu foamete severă, fără ajutor alimentar, conform unor analize recente ale O.N.U şi ale guvernului. Lucrătorii din domeniul ajutoarelor avertizează că o intensificare a luptelor din Sudan ar putea arunca alte mii de oameni în foamete.

https://apnews.com/5715d4797e794e02bcad4343534bcb59/’I-can-go-days-without-eating’:-Hunger-rises-in-South-Sudan

Un grup de presupuşi hoţi de vite a atacat satul Gwaska, aflat într-o zonă izolată din nordul Nigeriei, ucigând cel puţin 51 de persoane, inclusiv mai mulţi copii, informează site-ul postului BBC News.

http://www.romaniatv.net/51-de-morti_418249.html#n

Ministrul pakistanez de interne, Ahsan Iqbal, a supravieţuit duminică unui atac armat împotriva sa, considerat de autorităţi o tentativă de asasinat, informează agenţia Reuters.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/06/ministrul-pakistanez-de-interne-a-supravietuit-unei-tentative-de-asasinat–103076

Raluca Zdrobiş a povestit pe blogul personal, www.beautybyjules.ro, cum a mers împreună cu cei doi copii ai săi la cinematograful Hollywood Multiplex, în Bucureşti Mall, iar la casa de bilete, a cerut un pachet Family. Însă, pachetele Family sunt dedicate familiilor formate din doi adulţi şi un copil, respectiv din doi adulţi şi doi copii, iar vânzătoarea nu a acceptat să-i acorde pachetul Family şi Ralucăi Zdrobiş, pentru că familia acesteia este monoparentală.

http://adevarul.ro/news/societate/familia-monoparentala-inacceptabila-cinematograful-hollywood-multiplex-doamna-nu-intelegeti-nu-exista-familii-singuradultg-1_5aeea8dcdf52022f75a2c958/index.html

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. poligon de teste ale sua. Cate tehnologie, de “pionierat” pe atunci, a fost testata de sua pe plaiurile noastre. Treaba e ca “scenariul” a continuat cu “manariile” apoi samavolnice din justitie. Adica intra in puscarie cine trebuie, dar mai ales NU INTRA cine NU trebuie. Adica aplicam legea preferential. Proiect pilot.

    si

    http://evz.ro/dumitru-iliescu-monsat-sri-dna.html

    .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button