X

Ce spun Sfintii Parinti despre FUGA de ANTIHRIST?

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Am mai scris in februarie pe aceasta tema. Reluam insa, caci intre timp au aparut foarte multi cititori noi.

 

“Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
Atunci cei din Iudeea SĂ FUGĂ ÎN MUNŢI.
Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.”
Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.” (Mt. 24)

 

Staretul Antonie:

 

Orasele vor prezenta o priveliste groaznica, chiar si cele ce vor fi ferite de o distrugere capitala, lipsite de apa si electricitate, caldura si aprovizionarea alimentara.

Vor aminti de niste imense cosciuge de piatra, atat de multi oameni vor muri.

Bande de ticalosi vor savarsi rautati, chiar si ziua. In orase va fi greu sa te deplasezi, iar noptile oamenii se vor strange in grupuri mari, ca impreuna sa incerce sa ajunga pana in zori. Rasaritul soarelui va anunta nu bucuria unei zile,ci mahnirea necesitatii de a trai si aceasta zi.Nu trebuie sa credeti ca la sat va domni linistea si bunastarea. Otravite, slutite,arse de seceta sau inecate de ploi, campurile nu vor mai da roadele trebuincioase. In vite vor da molime nemaivazute si oamenii, nemaifiind in stare sa le ingroape le vor lasa sa se descompuna, otravind aerul cu niste miasme groaznice. Taranii vor suferi din cauza atacurilor orasenilor, care, in cautare de hrana, se vor imprastia prin sate, gata sa omoare omul pentru o bucata de paine! Da, pentru acea bucata pe care acum nu o pot inghiti fara condimente si sosuri,vor fi varsari de sange.

Canibalismul va fi un fenomen frecvent; primind pecetea Antihristului, omenirea va sterge toate hotarele moralitatii . Si pentru sateni noaptea va fi un timp al groazei, pentru ca anume noaptea se vor intampla cele mai crunte jafuri. Dar trebuie nu doar sa supravietuiesti, ci si sa pastrezi averea pentru lucru, altfel amenintarea mortii de foame va fi o realitate. Insisi oamenii, la fel ca in oras, vor fi vanati. Dintr-o parte, va parea ca s-au intors vremurile de dinainte de potop. Dar nu. Pe atunci, asupra lumii, dainuia cuvantul lui Dumnezeu: “Cresteti si va inmultiti“. Acum, insasi viata omenirii, esenta sa, e indreptata spre negarea harului si a lucrarii lui Dumnezeu. Dar nici acesta nu este sfarsitul.”

[…]

Atare atitudine usuratica a provocat mare ingrijorare pentru insasi posibilitatea mantuirii. Eu reciteam Evanghelia, indeosebi pasajele despre vremea de la urma, Apocalipsa: nu ma lasa in pace intrebarea despre pustiul in care oamenii trebuie sa fuga.

[…]

Cum, cum poate intra un om dintr-odată în toate casele? Noi spunem că aceasta e una dintre calităţile lui Dumnezeu – omniprezenţa, căci îngerii se deplasează în spaţiu şi există în timp. Iar Biserica învaţă că antihristul va intra dintr-odată în toate casele şi aici parcă am avea de-a face cu o contradicţie. Dar nu, Biserica, Sfânta, Soborniceasca şi Apostoleasca este vasul adevărului, al adevărului DivinCa să mimeze omniprezenţa, antihristul va intra în toate casele în acelaşi timp cu ajutorul televizorului. Fiecare om îl va primi în locuinţa sa şi-l va primi de bunăvoie! Şi-l va primi, îl va primi, pentru că a vrut să fie pregătit de aceasta şi s-a pregătit cum trebuie,pentru că n-a acceptat învăţătura Păstorului cel Bun de a fugi în pustie, nu îi e pe plac – se plictiseşte de uscăciune, şi mai ales încă în pustie! 

 

Cititi va rog mai multe in articolul:

Text remarcabil despre APOCALIPSA – VIZIUNILE STARETULUI ANTONIE

Sfantul Lavrentie de Cernigov:

 

Va fi un asemenea război mare încât atât de mulţi se vor pierde că vor rămâne foarte puţini care vor supravieţui,dar cei ce vor rămâne nu vor putea scăpa decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peşteri. In acest război se vor distruge atâtea state încât până la urmă vor mai rămâne doar două sau trei.Atunci ei se vor hotărî să-şi aleagă un singur împărat peste tot pământul.În ultimele timpurila sfârşit, va începe prigoana împotriva adevăraţilor creştini, care vor trebui să scape fugind

 

Cititi va rog mai multe in articolul:

20 ianuarie: Sfântul Lavrentie de Cernigov. PROFEȚIA sa despre ANTIHRIST

Sfantul Efrem Sirul:

 

Caci cu ingaduinta lui Dumnezeu va lua stapanire ca sa insele lumea, fiindca s-au inmultit paganatatile oamenilor, si pretutindeni se lucreaza tot felul de lucruri cumplite … Pentru aceasta Dumnezeu va slobozi a fi ispitita lumea cu duhul inselaciunii, pentru paganatatea oamenilor. De vreme ce asa au voit oamenii a se departa de Dumnezeu si a iubi pe vicleanulMare nevointa va fi fratilor in vremurile acelea, mai ales celor credinciosi, cand se vor savarsi semne si minuni de insusi balaurul cel cu multe stapaniri; cand se va arata ca un Dumnezeu, cu naluciri infricosate, zburand in vazduh, si toti dracii ca ingerii inaltandu-se inaintea tiranului. Si va striga cu tarie schimbandu-si chipul si infricosand fara de masura pe toti oamenii. Atunci fratilor, oare cine se va afla ingradit si neclintit petrecand ? Avand in sufletul sau semnul Unuia-Nascut Fiului lui Dumnezeu, adica sfanta lui venire.
Si in vremea aceea nu va fi slabire pe pamant, si marea vazandu-o toata lumea tulburata, va fugi fiecare sa se ascunda in munti. Unii vor muri de foame, altii de sete se vor topi ca ceara. Si nu va fi cine sa-i miluiasca pe ei. Atunci vor vedea toate fetele lacrimand si cu durere intreband: Nu cumva se afla vreun grai a lui Dumnezeu pe pamant ? Si nu vor auzi de nicaieri raspuns …
Cine va suferi zilele acelea ? Si cine va rabda necazul cel nesuferit, cand vor vedea amestecarea popoarelor care vor veni de la marginile pamantului, pentru vederea tiranului. Multi se vor inchina inaintea spurcatului si vor striga cu cutremur, incat si locul se va clatina de strigatele lor, zicand: Tu esti mantuitorul nostru … Atunci marea se va tulbura si pamantul se va usca. Cerurile nu vor ploua si sadurile se vor usca. Si toti cei ce vor fi pe pamant, de la rasarit pana la apus vor fugi cu multa frica. Si iarasi cei ce vor fi in partile de apus vor fugi in rasarit cu cutremur… 
[…]

Insa putini vor fi cei ce vor asculta si vor crede propovaduirea proorocilor. Iar aceasta o va face Mantuitorul ca sa-si arate negraita Sa iubire de oameni, ca nici odata nu voieste moartea pacatosului, ci voieste ca toti sa se mantuiasca. Ca nici in vremea aceea nu va lasa neamul omenesc fara de propovaduire, ca fara de raspuns sa fie toti la Judecata. Deci multi din sfintii care se vor afla atunci vor varsa rauri de lacrimi cu suspinuri catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa fie izbaviti de balaur, si cu mare sarguinta vor fugi in pustietati, in munti si in pesteri si cu frica se vor ascunde. Si li se va darui aceasta de la Dumnezeu Cel Sfant, si-i va povatui pe ei harul in locuri hotarate si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui Antihrist. Ca celor ce au cunostinta, cu lesnire le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea permanent la lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, nu vor crede, si urasc pe cei ce le-ar spune. Pentru aceasta sfintii primesc putere de a scapa, pentru ca toata invaluirea si grijiile vietii acesteia le-au lepadat.

 

Cititi va rog mai multe in articolul:

28 ianuarie: Sfantul EFREM SIRUL. Cititi PROFETIA sa despre ANTIHRIST. Veti intelege astfel mai bine CE LUCREAZA acum EVREII …

Sfantul Efrem Sirul:

 

O, fraţilor, mare va fi lupta în vremurile acelea, mai ales pentru cei credincioşi, când semne şi minuni se vor lucra cu putere mare de către şarpele însuşi; când se va arăta pe sine în năluciri înspăimântătoare ca fiind asemenea lui Dumnezeu – va zbura prin văzduh şi toţi dracii, ca îngerii, se vor înălţa în faţa tiranului. Căci va răcni cu putere, schimbându-şi înfăţişarea şi speriindu-i pe toţi oamenii peste măsură. Fraţilor, cine se va dovedi atunci a fi cu luare-aminte, neclintit, având în sufletul său semnul celui credincios – Venirea cea sfântă a Fiului Celui Unul-Născut, Dumnezeul nostru -, când va privi durerile negrăite care vor veni de pretutindeni asupra fiecărui suflet şi din care nu va fi nici un strop de uşurare, nici o alinare de nici un fel, nici pe uscat, nici pe mare? Cine va rămâne statornic când va vedea lumea întreagă în tulburări, pe toţi fugind să se ascundă în munţi, iar pe unii murind de foame, pe alţii topindu-se de sete ca ceara şi pe nimeni având milă; când va vedea toate feţele înlăcrimate şi întrebând cu arzătoare dorinţă: «Oare se mai găseşte undeva pe pământ cuvântul lui Dumnezeu?» şi auzind răspunsul: «Nicăieri!»

Cine va suferi durerea de neîndurat când va vedea adunarea neamurilor care vor veni de la marginile pământului ca să-l vadă pe tiran, mulţi închinându-i-se, strigând cutremuraţi: «Tu eşti salvatorul nostru!»? Marea se va răzvrăti, pământul se va usca, cerurile nu vor da ploaie, plantele se vor veşteji şi toţi locuitorii pământului din părţile de Răsărit vor fugi în Apus, din pricina spaimei celei mari, iar cei care trăiesc în părţile de Apus vor fugi în Răsărit cu tulburare. Insă cel fără de ruşine, luând atunci stăpânire, va trimite diavolii la toate mar­ginile pământului să propovăduiască: «Marele împărat s-a arătat cu slavă. Veniţi de îl vedeţi pe el».

  

Cititi va rog si: 

Text remarcabil despre ANTIHRIST

  

Apocalipsa ne spune ca Femeia, “invesmantata cu soarele”  (Apoc. 12, 1), adica Biserica, “… a nascut un copil de parte barbateasca, care avea sa pastoreasca toate neamurile cu toiag de fier. Si copilul ei fu rapit la Dumnezeu, ca sa o hraneasca pe ea, acolo, o mie doua sute saizeci de zile”  (Apoc. 12, 1 -6). Asadar cei alesi se vor refugia in pustiu, in munti si in pesteri si in crapaturile pamantului, dupa cum spun Sf. Parinti.
[…]

Aceasta este in acord cu profetia pentru sfârsitul rusilor si al treilea razboi mondial cu efecte distrugatoare in toate tarile lumii: America, Rusia, Europa, fiindca in acord cu alte profetii “orasele vor ajunge pustii” (profetia Sf. Cosma al Etoliei) si profetia lui Isaia. Oamenii vor fugi in munti unde mai usor se vor putea mântui.

 

Cititi va rog si:

Skartsiuni Dimitriu: “Profetii despre antihrist”

 

NOTĂ OrtodoxINFO

Sigur, nu-i rau sa-ti faci o casuta. Evident, nu in oras. Dar observati va rog ca fuga de ANTIHRIST nu va insemna refugierea in manastiri si nici construirea vreunei case pe o coama de deal. Si aici se cuvine o paranteza: Parintele Justin ne invata acum cativa ani sa ne facem casute. Dar asta doar ca sa ne invatam sa ne rupem de blocurile oraselor, sa ne deprindem cat de cat cu natura, sa nu disperam daca ne rupem brusc de civilizatie. Nu ca satul ar fi scaparea de antihrist …

Cititi va rog si:

Nici retragerea la sat nu e o solutie … Staretul Antonie: OAMENII VOR FI VANATI PENTRU A FI MANCATI

Bande de lepre ne vor viola sotiile si fiicele. SA RIPOSTAM? Sa ne antrenam de pe acum?

SUPRAVIETUIREA in doua etape: Prima – ETAPA URBANA

SUPRAVIETUIREA in doua etape: A doua – ETAPA DIN SALBATICIE

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

15 comentarii

  1. Știați că în lume mai există şi o altă Românie? Deși poate nu ați auzit până acum, în lume, nu departe de România există o altă Românie, care nu este un stat, ci o regiune montană întinsă, populată cu români (sau vlahi).

    După ce călătorul străbate spectaculoasele chei ale râului Mojalka, pe drumul ce leagă Sarajevo de Belgrad, privirea îi este cucerită de o zonă cu munţi de înălţime medie – Munţii Românija, care se scrie şi se pronunţă aproape ca în limba română.

    Primul lucru care străpunge peisajul de un verde smarald nemaîntâlnit, este un han, Rumanski Bar, iar, imediat în apropiere, un panou pe care scrie în engleză: „Welcome to Romanija”.

    Român fiind, nu ai cum să nu te întrebi mirat dacă nu cumva privirea îți joacă feste sau dacă chiar te afli în a doua Românie de pe glob.

    Romanija din Bosnia este cea mai mare regiune din Republica Srpska, fiind locuită de vlahi, de rumâni sau morloci, ciobani care vorbesc o limbă română veche, similară potrivit studiilor, celei vorbite în România prin secolele X-XI, în care predomină „r”-ul.

    Din punct de vedere administrativ regiunea Saraievo-Romanija, care este una dintre cele șapte regiuni ale Republicii Srpska, parte componentă a Bosniei de azi.

    Orașul Vlasenica, unul dintre cele mai mari din regiune, a fost unul dintre principalele centre ale „Vlasilor”, numele dat de populaţiile slave românilor.

    Nici portul tradiţional nu este departe de cel românesc autentic, fiind o combinaţie între cel al moţilor şi cel al macedonenilor.

    Principalele oraşe cuprinse în regiunea Romanija sunt Pale (capitala Republicii Srpska), Sokolac şi Han Pijesak.

    În Pale există şi un club de fotbal cu numele de FK Romanija.

    Veliko Lupoglav este cel mai înalt varf muntos al regiunii, situat la 1600 de metri. Zona este fascinantă, cu sate montane presărate ici-colo, din care răsar case mari cu până la 2 etaje, unele pierzându-se pe culmile muntoase ale Dinaricilor.

    Potrivit lui Varlam, proprietarul hanului „Rumanski”, până în 1990, în perioada lui Tito, localnicii nu aveau voie să spună că sunt români. Li se repeta că Romanija şi România nu au nimic în comun. Cine spunea altceva era arestat şi putea primi chiar şi 10 ani închisoare.

    Acum sunt mândri de faptul că „limba română” s-a născut mai întâi aici, şi mai târziu în spaţiul carpatic și iubesc România, pe care o vizitează destul de des.

    Romania (cântec patriotic sârbesc)
    Ко за срспку Босну љуту битку бије,
    то су Срби, брате с горе Романије.
    Док је Романије, Срби се не боје,
    док је Романије и Срби постоје.
    Ко никада друга оставио није,
    тоје Србин, брате, с горе Романије.
    Док је Романије, Срби се не боје,
    док је Романије и Срби постоје.
    Cât exista Romania, sârbii vor lupta
    Cât exista Romania, sarbii vor rezista

    http://www.napocanews.ro/2017/12/in-lume-mai-exista-o-romanie-in-bosnia.html

  2. Se vede și acum cine lucrează pentru Antihrist, adică toți cei care vor să urmărească tot ceea ce face omul. Lui Dumnezeu nu-i trebuie urmărire electronică, ci lui Antihrist îi trebuie aceasta, ca să știe și el câte ceva din cele pe care le știe Dumnezeu despre fiecare om în parte. De ce-i trebuiesc lui Antihrist asemenea date? Pentru a controla cu puterea răului pe toți și pe toate, căci cine mișcă, să nu mai miște în front ! Toate aceste articole vor să ne familiarizeze sau să ne pregătească pentru înfruntarea care va urma. Cine le crede își va lua oarece măsuri cu sine însuși, iar cine nu le dă crezare, acela nu va fi pregătit pentru confruntarea cu sistemul antihristic sau cu însuși Antihrist. Ce bine ar fi ca toți să creadă aceste lucruri și să-și ia măsurile din timp. Doamne ajută !

  3. Fragmentul din Sf. Apostol Matei se refera la perioada daramarii templului din Ierusalim. Asa spune Sf. Ierarh Ioan Gura de Aur.

  4. Da laudabila intentie a fratelui Sacciv sa ne intalnim si fata in fata poate vom reusi vreodata si lucru asta dar in acelasi timp si foarte periculoasa din cauza securistilor care oricum monitorizeaza blogurile nationaliste si ortodoxe non stop si ar putea sa ne faca foarte multe mizerii gen bagati oameni sub acoperire sa semene vrajba intre noi sau sa ne puna pliculete cu droguri in bagaje buzunare (eu eram sa o patesc odata cand veneam de la o manastire cu bagatul drogurilor in buzunar ) trimiterea jandarmeriei peste noi sub pretextul asocierii in vederea savarsirii de infractiuni si multe altele nu stiu ce e de facut ; poate aveti pareri variante astept sugestii

  5. Bati campii, nu mai sminti lumea. A nu te cobori de pe casa inseamna a ramane la o intelegere spirituala superioara si a nu cobori spre cele materiale in timpul incercarilor.
    Omul fara Dumnezeu nu poate intelege mesajul spiritual oricat de ortodox s-ar crede si declara, sau catolic, protestant etc…
    Ortodoxia lui Sacciv este in mare parte sminteala insa stirile reale despre ce se intampla in lume si lupta impotriva Antichristului sunt bune.

  6. ati inebunit acest blog cu aiureli…fiecare crestin trebuie sa se ingrijeasca de propria-i mantuire,ca nu se stie cand ii vine ceasul si il prinde nepregatit,cat despre fuga,lasati PRONIA DUMNEZEIASCA sa lucreze in fiecare din voi.daca ar fi avut vreun folos omului,HRISTOS ar fi aratat apostolilor asta,dar fiecare individ in parte trebuie sa se ocupe numai de mantuirea lui,si sa aiba grija ca sfarsitul lui sa-l gaseasca pregatit pt viata de apoi..

  7. Pamelisadeea femeie draga bea un rachiu si fugi si te culca sistemul lucreaza pt tine ( ca in reclama aia cu FNI lui Vantu : dormi linistit FNI lucreaza pentru tine ) ,

  8. Daca propunerile dl Saccsiv sunt aiureli pt tine probabil locul tau nu este pe aici ; sfatul meu pt tine incerca pe basilica.ro acolo totul este frumusete liniste si pace ; succese

  9. In primul rand trebuie sa stim ca salvarea in acele timpuri nu va veni prin fortele noastre, nu mijloacele omenesti ne vom salva, ci doar Dumnezeu in care trebuie sa avem credinta desavarsita. Daca nu ne vom lasa viata in grija Domnului, ci ne vom bizui pe noi si pe mijloace omenesti, atunci vom esua lamentabil. Sa te muti la tara in vremurile noastre e mai bine pt a trai mai simplu si lunistit si à fi mai ferit de ispitele moderne, dar nici satul si nici pustiul sau muntii nu ne vor salva daca ne facem planuri omenesti si ne buzuim pe unelte si rucsacuri, fara insa a pune pe primul plan autorul divin si credinta desavarsita in Dumnezeu. Un crestin adevarat care va fugi in acele vremuri fara nimic dar se va lasa total in voia lui Dumnezeu va supravietui, iar un altul care s-a bizuit pe rucsacuri si planuri personale va esua. Tocmai de credinta desavarsita in Dumnezeu va atarna si atarna mereu salvarea noastra.

    1. Sunt intru totul de acord. O gramada de planuri, cum sa ne pregatim, cum sa supravietuim.
      Va intreb, oare Sf Maria Egipteanca, atunci cand a plecat in pustiu, s-a pregatit cu tehnici de supravietuire ? Si-a luat cu ea bani, haine, rucsac sau mancare pe cel putin cateva luni ? Vai de ea, saraca… cum s-a dus acolo in pustiu, dar cu credinta in Dumnezeu.
      Treaba asta cu plecatul la tara… Daca, spre ex, nu vrei sa accepti actele cu cip, cum vei plati impozit ? Poate o sa reusesti sa traiesti fara curent, apa… Dar daca nu platesti impozit, s-ar putea sa nu stai prea mult pe acolo. Plus ca ai nevoie de un duhovnic, de o biserica. In ultima vreme si la sate s-a rarit credinta.
      Chiar vreau sa vad daca s-a rupt cineva de sistem la modul: fara utilitati, fara telefon, fara internet. Mai cunosc eu persoane care n-au card de sanatate, n-au pasaport… dar in schimb au smartphone, sunt toata ziua pe internet, muncesc si locuiesc in oras, deci sunt in continuare 100% incluse in acest sistem.

      1. Draga mea, nu cred ca daca ai telefonul fie el si …destept, adica cu internet, inseamna ca esti la fel cu cel ce a primot acte cu cip ! Iti spun si de ce: la telefon poti renunta oricand, am exemplu o prietena, care atunci cand si-a propus sa nu mai foloseasca telefon mobil a renuntat pur si simplu, ramanand cu tel.fix de acasa, indiferent de nemultumirea sefilor si colegilor de la serviciu ca nu o pot gasi la orice ora ! Intre timp, dupa vreo doi ani de la faza cu telefonul, s-a lasat si de serviciu (pe la 50 de ani) si s-a retras la o manastire. E acolo de 2 ani. Cat priveste actul cu cip, oricare ar fi el (C.I., Pasaport, Card de sanatate, Card bancar) acesta te reprezinta ca individ in fata societatii, odata luat, daca nu renunti la el, cat mai curand, ti se va schimba mintea, si vei spune ca nu e grav, te vei minti singura si te vei obisnui cu facilitatile pe care ti le ofera, incat nu vei mai putea renunta la el, nici camd ti se va propune sa fie toate unificate intr-unul singur, ca mai apoi, sa fie usor de acceptat sub forma de cip implantat ! Exista pe net un serial de filme despre stareti si parinti rusi (1950- 2000) care au vorbit de vremurile din urma si despre influenta acceptarii actelor cu cip asupra mintii umane, spunand ca mintea se intuneca cu cat primesti mai multe astfel de cipuri, incat atunci cand va veni vremea lepadarii, omul nu va mai avea forta duhovniceasca sa respinga implantarea si va primi din diverse motive: ca are rate la bamca, ca are copii de crescut, ca e bolnav, ca trebuie sa termine facultatea/ scoala, ca nu va avea ce manca, etc. Serialul se numeste: “Sarea pamantului”. Daca ai rabdare sa vizionezi toate episoadele si…o sa iti ia cateva zile, daca te uiti in fiecare zi la cate un episod, o sa ai ce invata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button