Proteste VIOLENTE la Kiev. Se cere DEMISIA președintelui Ucrainei

oct. 21, 2017 3525 2 http://bit.ly/2qFCETT

La Kiev au izbucnit miercuri confruntări între protestatari și poliție, care a luat cu asalt o tabără de corturi instalate în zona parlamentului ucrainean, relatează DPA citată de Agerpres..

 Potrivit agenției ucrainene de presă Ukrinform, care citează Hromadske TV, poliția a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea de protestatari.

Protestatarii au instalat peste 50 de corturi pentru o mișcare de protest pe termen lung, ca urmare a acuzațiilor de corupție profundă la nivelul conducerii țării.

Conform agenției ruse de presă Tass, forțele speciale ucrainene au luat cu asalt tabăra de protestatari.

 AFP relatează la rândul său că mai multe sute de protestatari ucraineni se aflau miercuri în tabăra de corturi din zona parlamentului de la Kiev, la o zi după o importantă manifestație, pentru a menține presiunea asupra deputaților în scopul de a impulsiona lupta împotriva corupției.

Unii dintre ei și-au petrecut noaptea în tabăra de corturi instalate pe o stradă și într-un parc vecine cu parlamentul, unde circa 5.000 de persoane, conduse îndeosebi de către fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, au manifestat marți.

Acest mod de acțiune amintește de mișcarea proeuropeană Maidan, la care au participat mulți dintre ei și care a dus la înlăturarea de la putere a regimului prorus al președintelui Viktor Ianukovici în 2014.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Proteste VIOLENTE la Kiev. Se cere DEMISIA președintelui Ucrainei”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Gabriel Puiu
  # 21 octombrie 2017 at 20:10

  Buna seara,
  Ca raspns la cele publicate pe
  http://bucpress.eu/social/„va-imploram-nu-ne-lasaţi-5174
  va rugam sa va solidarizati cu noi, cateva ONG-uri din Bacau, pentru redactarea si promovarea unui material de sustinere. Daca sunteti de acord, va vom trimite maine materialul propus de noi.
  Gabriel Puiu

 2. Mariana Cristescu
  # 22 octombrie 2017 at 6:18

  Vă public în cotidianul CUVÂNTUL LIBER din Târgu-Mureş şi pe pagina mea Facebook.

Scrie un comentariu

Scroll Up