[VIDEO] Ca la ruși: În cadrul exercițiului militar ZAPAD, un elicopter a BOMBARDAT o zonă cu jurnaliști

sept. 19, 2017 4751 1 http://bit.ly/2qIEfbh

Un elicopter militar rus de atac a deschis accidental focul asupra unor spectatori, în timpul jocurilor de război Zapad 2017, în vestul Rusiei, dezvăluie marţi un site rusesc, care scrie că două persoane au fost rănite, relatează The Associated Press.

Armata rusă a recunoscut incidentul, însă a insistat că nimeni nu a fost rănit, fără să precizeze când a avut loc incidentul, scrie news.ro.

Într-o înregistrare video postată online de site-ul de ştiri 66.ru, două elicoptere de atac evoluează la joasă altitudine, iar unul dintre ele trage o rachetă care explodează lângă un spectator, într-o parcare.

Potrivit ediţiei de marţi a site-ului, două persoane au fost rănite, iar două vehicule au fost distruse în acest incident, în cadrul exerciţiilor militare Zapad (Vest) 2017.

Accidentul a avut loc duminică sau luni, la poligonul Lujski, situat la aproximativ 100 de kilometri est de frontiera cu Estonia, dezvăluie site-ul.

Portalul de ştiri precizează că înregistrarea video i-a fost trimisă de către un martor anonim.

Preşedintele rus Vladimir Putin, însoţit de reprezentanţi de rang înalt militari, a asistat la exerciţii în acest poligon luni.

Districtul Militar rus de Vest a recunoscut marţi că înregistrarea video este autentică, însă a dezminţit că incidentul a avut loc luni.

Districtul nu a făcut vreo precizare despre când sau unde a avut loc incidentul surprins în înregistrarea video, însă a subliniat că nimeni nu a fost rănit.

El precizează totodată că incidentul a fost cauzat de o defecţiune a sistemului de ţintire al elicopterului.

Manevrele militare Zapad 2017, comune cu Belarusul, se desfăşoară începând de joi în mai multe poligoane, în ambele ţări, şi se încheie miercuri.

Aceste jocuri de război îi îngrijorează pe unii membri NATO, mai ales ţările baltice şi Polonia, care au denunţat o lipsă de transparenţă şi au pus sub semnul întrebării intenţiile Moscovei.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “[VIDEO] Ca la ruși: În cadrul exercițiului militar ZAPAD, un elicopter a BOMBARDAT o zonă cu jurnaliști”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
Scrie un comentariu

Scroll Up