Mizil, un oraș „evoluat”: Pubele cu CIPURI și COD DE BARE, accesul la gunoi se face cu ajutorul CARTELEI

sept. 10, 2017 5892 4 http://bit.ly/2qEUm9X

FOTO: http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2017/09/06/59afe4895ab6550cb8b217e0/646×404.jpg

Pubele cu coduri de bare și cip, gunoi menajer plătit la kilogram. Asta se întâmplă la Mizil, unde firma de salubritate a tehnologizat procesul de colectare. Oamenii plătesc acum strict pentru gunoiul pe care îl produc. Nimic în plus. Iar deșeurile care se pot recicla NU sunt facturate, pentru a încuraja localnicii să colecteze selectiv.

Toate cele trei mii de pubele de gunoi din Mizil au primit câte un cod de bare și un cip. Iar pe mașinile firmei de salubritate au fost montate cântare și cititoare de cipuri. Toată lumea plătește gunoiul pe care îl produce, la kilogram.

Până acum, locuitorii din Mizil plăteau 11 lei pe lună, de persoană, indiferent de cât gunoi menajer aruncau. Kilogramul de gunoi menajer costă acum 35 de bani.

La blocuri, locatarii au primit cartele pentru a intra la ghena de gunoi. Nu toată lumea e mulțumită de noul sistem.

Deșeurile reciclabile sunt ridicate gratuit de firma de salubritate, pentru a-i încuraja pe locuitori să colecteze selectiv deșeurile.

Firma de salubritate, care aparține primăriei Mizil, a investit 20 de mii de euro pentru modernizarea mașinilor de gunoi. În plus, a dat 5 lei pentru fiecare pubelă dotată cu cipuri si cod de bare.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
4 Comentarii la “Mizil, un oraș „evoluat”: Pubele cu CIPURI și COD DE BARE, accesul la gunoi se face cu ajutorul CARTELEI”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 10 septembrie 2017 at 18:26

  omg:))))

 2. Mihai
  # 10 septembrie 2017 at 18:51

  Un oraș distrus din punct de vedere economic

 3. STOP RFID (Viorel Ghica)
  # 10 septembrie 2017 at 20:21

  https://www.youtube.com/watch?v=voSr-WoVQf0

 4. Mirela
  # 11 septembrie 2017 at 10:58

  S-ar putea sa apara munti de gunoi pe străzi.

Scrie un comentariu

Scroll Up