Un agricultor din Vaslui a fost amendat pentru că „e imposibil” să aibă o culturã aşa mare de pepeni

Aug 9, 2017 12146 8 http://bit.ly/2qFxwiB

Foto: http://agrointel.ro/wp-content/uploads/2017/08/paul-comisescu-1.jpg

Un agricultor din comuna vasluiană Deleni a fost amendat cu 1 000 lei de către poliţiştii locali. Motivul invocat i s-a părut absurd agricultorului: i s-a spus că ar exista nereguli la carnetul său de producător. Agricultorul suspectează totuşi că nu acesta ar fi fost motivul.

„Când mi-au dat amendă, mi-au spus cã e imposibil sã am o culturã aşa mare de pepeni şi cã îi aduc din altã parte. Probabil, dupã mintea lor, îi aduc din Olanda, cu elicopterul. I-am invitat sã-mi vadã pãmantul unde am pus pepenii, sã vadã cât de mult muncesc că sã îi obţin, însã rãspunsul lor m-a lãsat fãrã cuvinte: «ciocu’ mic, cã vorbeşti cam mult»”, a declarat pentru Vremea Nouă , Paul Comisescu, cel amendat de poliţiştii locali.

Foto: http://www.b1.ro/thumbs/int/2017/08/08/-245679.jpg

Bărbatul este hotărât să conteste amenda în instanţă.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
8 Comentarii la “Un agricultor din Vaslui a fost amendat pentru că „e imposibil” să aibă o culturã aşa mare de pepeni”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Octavian
  # 9 august 2017 at 12:06

  De cind au „localii” competente extinse in agricultura ? doar nu au iesit de mult (a se citi mai deloc) la prasit. De data aceasta „pixul” a fos in mina lor. Data viitoare – in instanta, nu ! Pizma si invidia…, Cred ca daca le era foame sau sete, le-ar fi dat o lebenita sa manince, fara chitanta ! sfantul mare mucenic MIna sa-i faca dreptate, omului harnic !

 2. Magda
  # 9 august 2017 at 12:16

  Năucitor!
  Cum să fii amendat cu 1000 de lei pentru că ai o cultură de pepeni peste așteptări(le) cui? A milițienilor locali, nesimțiți?!

  Voi realizați PÂNĂ UNDE S-A AJUNS?
  Eu i-aș scrie ministresei, să vedem ce zice…și le-aș face plângere penală, dar nu în Vaslui, la București!

 3. # 9 august 2017 at 12:34

  Frate ce idioti nenorociti. N-am vazut asa ceva . Cata prostie ma !

 4. Mihai
  # 9 august 2017 at 13:46

  Pai au fost amendate ele băbuțele cu câteva legături de pătrunjel, ce mai samsarii din piețe sunt superprotejati

 5. # 9 august 2017 at 14:44

  Cine l a amendat?

 6. Stan
  # 9 august 2017 at 20:27

  Nu cunosc situatia fermierului din articol asa ca nu comentez. S-ar putea sa aiba sau sa nu aiba dreptate. N-are decat sa demonstreze ca are.

  La nivel personal va spun sincer ca sunt satul pana-n gat de cei care vand in piata. Frecventez cateva piete si cunosc cca 80% dintre cei care vand acolo. La nivel personal toti sunt oameni cumsecade care fac ceva ca sa puna o pita pe masa. Dincolo de asta … ma bine sa nu stiti invartelile lor. Daca ajungi sa ai o relatie cu ei iti spun cinstit: asta este de la mine, asta nu este, vezi ca aici am stropit mult ca incepusera sa se ingalbeneasca frunzele si pierdeam tot samd.

  Sigur ca ei ajung sa faca asta din cauza unui sistem bolnav incapabil sa faca putina ordine, sa stimuleze si sa protejeze cu adevarat micii produucatori agricoli.

  Ceva nu este deloc in ordine cu produsele alimentare care vin din import si fac dumping pe piata noastra. Sunt multe cazuri cand chiar producatorii, cum se presupune ca a facut si cel de sus si ca atare si-a luat amenda, prefera sa cumpere din en-gros fructe si legume ca sa le vanda ca fiind ale lor.

  Apropo de pepeni am luat acum cateva zile de la metro cu 50 bani kg. La tarani sunt minim 1 leu. I-as da 1 leu / kg dar sa stiu ca sunt de la el si ca sunt curati. Din pacate vezi si acolo ditamai pepenii ceea ce-mi creeaza suspiciunu ca a dat cu azot. Moarte curata. Interesati-va si voi. E adevarat ca unii pepeni cresc mai mari dar daca vedeti peste 70% dintre ei mari sa stiti ca ceva nu este in regula.

  Chestia cu fermierul din articol imi suna cam asa: a luat pepeni ieftini de undeva si acum ii vinde pe marca lui ca mare producator sau a dat cu mult azot si are super-pepeni otravitori ori s-a intamplat o minune de-a facut o mega-recolta sau … are cineva ceva cu el si-l persecuta.

  Mie nu mi se pare o stire decat in masura in care este o dovada in plus ca sistemul actual este prost gandit si nu-i protejeaza pe micii producatori dar nici pe noi de magariile lor.

 7. # 9 august 2017 at 21:51

  mai nou urmaresc pe net sa vada ce spun romanii despre tractoristii astia deveniti peste noapte militieni si trimit amenzi

 8. # 9 august 2017 at 21:52

  in curand lumea nu o sa mai suporte si pana vin mascatii sunteti deja carne de mici garantat.. o sa ajungem ca pe vremuri cand existau haiduci..

Scrie un comentariu

Scroll Up