X

Alegerile din 2024, între mașina de creat emoții și manipulările securiștilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La fiecare 10 ani prezidențialo-electorali, în România are loc un fenomen aparte: o puternică emoție colectivă, creată artificial, care trebuie să justifice alegerea președintelui ”potrivit”.  E vorba doar de primul mandat, pentru că la noi șefii de stat sunt ”programați” pentru două mandate, iar alegerile pentru al doilea mandat sunt în general o formalitate. De aici, marea întrebare mai rămîne doar ce emoție vor asigura serviciile secrete în 2024, pentru viitorul monarh pe zece ani.

În 2004, am avut emoția provocată de momentul ”dragă Stolo” și de lacrimile de crocodil ale lui Băsescu; în egală măsură, se lucrase și prin alte mesaje, precum celebrul ”La țepe în Piața Victoriei”, menit să încingă atmosfera pe parcursul campaniei prezidențiale.

În 2014, am avut reacția vehement emoțională a românilor față de împiedicarea diasporenilor de a vota, care ar fi dus, chipurile, la indignare (inter)națională, la extraordinara mobilizare pentru turul doi și la victoria lui Iohannis, care în primul tur era în urmă cu 10%. A contat prea puțin că nicio altă țară a lumii nu organizează sute de secții de votare în străinătate, principiul fiind că cine e interesat, vine în țară și votează.

După alegeri s-a descoperit că marile cozi de la secțiile din străinătate erau regizate – transmisiile oricum acopereau cîteva orașe mari și late – iar în unele cazuri se folosiseră, cu implicarea unui celebru mogul TV, chiar imagini vechi, de la cu totul alte evenimente. Tot pe latura emoțională a mers și așa-zisa explozie a popularității candidatului Iohannis pe rețelele sociale, peste noapte apărînd milioane de urmăritori entuziasmați. Primul an în care România s-a confruntat cu celebrele softuri generatoare de conturi false și de postări la kilogram.

De fapt, de emoție colectivă am avut parte și în 2000, cînd românilor li s-a indus ideea că dacă țara încape pe mîna ultra-extremistului Vadim Tudor vom fi azvîrliți din Europa, deci musai să fie ales Iliescu.

Emoțiile induse nu apar, cum spuneam, și în alegerile prezidențiale pentru al doilea mandat, treaba rezolvîndu-se mult mai discret.

Anul viitor vom avea din nou alegeri pentru un președinte nou-nouț, așa că trebuie să fim pregătiți de pe acum.

Și e momentul să amintim niște declarații fierbinți făcute acum 5 ani de fostul premier Dacian Cioloș, mai precis în iulie 2018.

Prezent la Galați, la o întîlnire cu alegătorii, în campania de promovare a noului său partid, Cioloș, a declarat atunci că „e nevoie și de emoție, dar e nevoie de substanță. Putem merge cu emoție și atunci stăm fiecare și ne vedem de treabă acum, la casele noastre, ne angajăm niște experți în a crea emoții și creăm emoții la momentul respectiv. Și cîștigăm alegerile.(s.n.) Dar ce-am rezolvat cu asta?“.

Și a continuat:

„Haideți să pregătim planul care ne convine, să începem să vorbim și despre România pe care o vrem și o să creăm și emoție. Dar haideți să creăm o emoție adevărată, o emoție care să vină din lucruri sincere și din lucruri adevărate, nu din lucruri provocate doar din dragul de a ne bate cu ceilalți.(s.n.) Eu cred că românul e și emotiv, dar are și suficientă structură mentală, intelectuală și sunt generații care înțeleg din ce în ce mai mult și mesaje raționale și structurate dacă le prezentăm ca atare“.

Și marele final:

”Decît să plătim o mașină de manipulat mentalul colectiv și emoțiile, ca să creăm emoția, sau să plătim niște consultanți ca să vină cu niște scandaluri ca să creăm emoția, ce ar fi să mergem fiecare dintre noi în scara de bloc, la magazin, la locurile de muncă, în satul din care provenim și să discutăm cu oamenii?”.

”Mașină plătită de manipulat mentalul colectiv și emoțiile” – se putea expune mecanismul mai clar de atît?

În iulie 2023, la fix cinci ani de la declarațiile lui Cioloș, se lansează pe piață de acum celebrele dezvăluiri ale generalului SRI Anton Rog, șeful diviziei de Cyber security a serviciului, într-un interviu pentru Skateborg:

”Avem un departament extrem de performant care se ocupă de un concept care se numește inginerie socială”.

Ingineria socială, precizăm, este, în contextul securității informațiilor, manipularea psihologică a oamenilor pentru a efectua unele acțiuni sau a divulga informații confidențiale.

Ce a mai spus Rog, în context:

”Pe scurt, peste o lună, noi putem să te determinăm, printr-un link, printr-un SMS, printr-un smishing, printr-un telefon pe care ți-l dăm, să faci o acțiune pe care noi dorim să o faci împotriva voinței tale. Da? Asta înseamnă ingineria socială: să te determinăm să faci ceva ce tu în mod normal nu vrei să faci. Și, cum să îți spun, să îl faci cu plăcere și să îți dorești să faci treaba asta. Aici e frumusețea”.

Deci avem un fost premier care spune fără echivoc că există mecanisme care pot induce artificial emoții colective în scopul manipulării electorale. Și avem un greu din SRI care, la fel de direct, ne expune capacitățile serviciilor secrete de manipulare psihologică a cetățenilor.

Anul viitor se va fi împlinit un deceniu de la ultimul val de emoții artificial induse în alegeri, timp în care tehnologiile s-au dezvoltat exponențial. A crescut enorm influența Facebook, Instagram, Twitter(X), au apărut Tiktok, Telegram, ChatGPT, AlGemini, Chatsoni, Chinchilla, Bloom șamd.

Nu putem decît specula: va fi vreun boom pe rețelele sociale care să scoată românii în stradă, se va utiliza Inteligența Artificială pentru crearea de fake videouri menite să compromită candidați ori să intoxice alegătorii cu te miri ce informații? Se va simula că ne atacă rușii cu rachete imaginare? De acum, aproape orice e posibil, deci, în consecință, să ne pregătim sufletește de pe acum pentru manipulările ce vor veni.

de Bogdan Tiberiu Iacob

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Se umfla prea tare in pene securistul ala cretinoid cu “ingineria lui socială”, pt ca alegerile vor fi castigate de catre “cine trebuie”, nu prin strategia falimentara a tembelului Rog(care apropo, ii va ruga in genunchi pe romanii rasculati sa il lase in viata, atunci cand se va intampla asta, si nu avea nici un pic de indurare din partea acestora), ci din furtul masiv cu softul STS-ului, dublat de sacii de voturi introdusi ilegal in sectiile de votare! Daca in Romania ar mai fi ramas macar o urma de democratie(cam cum era pana in 2009), as fi votat in mod normal cu AUR, dar in conditiile de astazi din Lagarul sexo-marxist de concentrare si exterminare numit Romania, AUR are aceleasi sanse de castig pe care le are si Trump in America, adica nule! Cu ceilalti din actuala clasa politico-securista damboviteana nu as putea vota decat intr-un singur mod: cu plutonul de executie, atunci cand va fi posibil!

    1. Dacă în 1989 au apărut pe radarele unităților militare de radiolocație stoluri de avioane și elicoptere care nu existau de fapt, dacă împușcăturile și pocniturile de la ultimul miting la care a fost prezent Ceaușescu erau de fapt creații pe bandă magnetică, dacă atunci populația a fost convinsă că în Timișoara erau zeci de mii de împușcați, imagineazăți ce va fi acum. Cam tot așa dar mult mai fin și rafinat pentru că acum avem tehnologie 5G și multe alte tehnologii de care habar nu avem. Un lucru e cert: eu n-am ce căuta la vot și toată tehnologia domnului general Rog nu mă va convinge sub nici o formă să mă prezint. Nu-mi place să fiu implicat în escrocherii. Așa să mă ajute Dumnezeu!

      1. Toata tehnologia lor va pica in momentul in care Cel de Sus va considera ca bestiile antiromanesti care ne conduc, trebuie sa plateasca in fatza romanilor pt distrugerile si crimele facute asupra acestei tari si acestui neam! Va exista acel moment, deoarece el a fost prevestit de 2 parinti duhovnici, dar si de un indian care a prezis si caderea si moartea lui Ceausescu in decembrie 1989!

      2. @Wolf Edmond
        Aveti dreptate!
        Trebuie sa le boicotam alegerile, exact cum au facut ei cu referendumul pentru intarirea familiei.
        Ei au nevoie de prezenta la vot, pentru ca sa nu-si puna oamenii semne de intrebare, iar rezultatul il pot manipula cum vor ei.
        Daca oamenii nu s-ar duce intr-o proportie mare, ar incepe lumea sa vorbeasca: “daca tu si eu si toti cunoscutii, n-am votat, de unde au aceia atata sustinere?”.
        Nu vor avea de unde sa justifice numarul votantilor, astfel s-ar vedea ca votul in sine e doar a frauda.
        Nu spunea taticul lor, stalin, ca important e cine numara voturile?

    2. Suntem conduși de tâlhari și escroci de cea mai joasă speță, vânduți străinilor, care își mângâie conștiința murdărită și încărcată cu bălegar moral, numind înșelătoria și minciuna electorală sfruntată – inginerie socială, mita – comision de performanță și exploatarea financiară a maselor – taxe și impozite (pe orice).

  2. In articol se evita foarte mult manipularea electorala PSD . Toti securistii/mafiotii sustin PSD iar odraslele acestora, USR.
    PSD a dat voturi UDMR. Sistemul social romanesc este creat si controlat de fostul regim communist de dinainte de 1989.
    PSD este sluga sionismului jidanesc . PSD a dat bani de la buget pentru infiintarea Instit.Elie Wiesel samd.
    Daca nu ai aprobarea/sustinerea PSD in politica nu existi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button