Premier: LEGALIZAREA căsătoriei GAY în Irlanda de Nord este ”doar o chestiune de timp”

aug. 7, 2017 4048 0 http://bit.ly/2qEYs1S

FOTO: Getty Images

Este ”doar o chestiune de timp” până la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex în Irlanda de Nord, singura provincie a Marii Britanii în care este încă interzisă, a apreciat sâmbătă premierul irlandez Leo Varadkar, relatează The Associated Press.

Varadkar, primul premier irlandez recunoscut homosexual şi metis, a făcut aceste declaraţii la un Gay Pride, la Belfast.

Irlanda de Nord rămâne singura regiune de pe insulele britanice în care nu sunt permise căsătorii gay.

Căsătoriile între persoane de acelaşi sex au fost legalizate în Irlanda în 2015, în urma unui referendum.

Această problemă este unul dintre punctele de disensiune care împidică o restaurare a împărţirii puterii între catolici şi protestanţi în Guvernul nord-irlandez.

Unioniştii Democraţi (DUP), cel mai mare partid protestant britanic nord-irlandez şi un partener-cheie al Guvernului premierului britanic Theresa May, se opune căsătoriei gay.

Partidul naţionalist catolic Sinn Fein o susţine.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up