X

Intensificarea prezenței militare rusești la granița cu România. Bombarier rusesc interceptat în zona Mării Negre

de null

Bombardiere ruseşti interceptate în apropierea României de un avion de vânătoare de la baza Kogălniceanu

Bombardiere ruseşti interceptate în apropierea României de un avion de vânătoare de la baza Kogălniceanu 482
Foto: pixabay. com
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Forţele britanice au trimis marţi dimineaţă un avion de vânătoare Typhoon pentru a intercepta două bombardiere ruseşti, care zburau deasupra Mării Negre şi se apropiau de spaţiul aerian al NATO din apropierea coastelor României, scrie antena3.ro

Avionul de vânătoare britanic, care este capabil să atingă o viteză de până la 2.400 de km/oră, a decolat de la baza militară Mihail Kogălniceanu. Jurnaliștii de la The Sun scriu însă că avioanele nu s-au apropiat destul de mult pentru a se vedea, iar bombardierele ruse şi-au schimbat direcţia spre sudul Mării Negre.

Un alt militar britanic a explicat că este vorba de o operaţiune de rutină, care nu este diferită de ce fac avioanele aliaţilor pe alte flancuri NATO.

Rusia își sporește arsenalul militar la graniţa cu România. Anunţul făcut de ministrul rus al Apărării

Rusia va consolida capacităţile militare ofensive în Districtul militar sudic în scopul neutralizării ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale, anunţă Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, explicând că este vorba de o reacţie faţă de suplimentarea capabilităţilor NATO în România.

În actualele circumstanţe, Rusia este nevoită să adopte măsuri simetrice pentru eliminarea ameninţărilor emergente la adresa securităţii naţionale, să aplice măsuri cu rolul descurajării strategice şi să consolideze capacităţile de luptă în Districtul militar sudic”, a declarat miercuri Serghei Şoigu.

Potrivit ministrului rus al Apărării, citat de site-ul agenţiei Tass, 16 avioane militare americane şi britanice au fost trimise cu statut permament în România începând din aprilie.

Anul acesta, Statele Unite au efectuat peste 130 de misiuni aeriene de recunoaştere în zona frontierelor sudice ale Rusiei. În plus, a argumentat Serghei Şoigu, exerciţii militare de amploare organizate de NATO au fost efectuate recent în partea de vest a Mării Negre.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. bine ca ne “apara” englezii..ca noi mai avem vreo 20 de miguri 21 (Lancer) functionale plus alea f 16 (vreo 12) second hand)) ) ca fapt divers in ’89, Romania avea 250 avioane (doar ) de vanatoare/interceptare (mig 21, 23, 29)..

  2. Pai e normal, din moment ce soldatii americani impanzesc Romania!!! De la Deveselu acu’ sunt in toata tara. La Rm Valcea deja e ceva normal sa-i vedem pe ei si masinile lor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button