EL SALVADOR – țara în care femeile primesc până la 40 ani de ÎNCHISOARE pentru AVORT

Iul 17, 2017 14448 6 http://bit.ly/2qAQ7fw

http://d2sh4fq2xsdeg9.cloudfront.net/contentAsset/image/b3865d9d-6f41-4097-946b-3eba27ce399e/image/byInode/1/filter/Resize,Jpeg/jpeg_q/70/resize_w/1400

În Salvador, interzicerea avortului cunoaşte una dintre cele mai dure legiferări din lume. Pentru prima dată în 20 de ani există semne că ar putea fi uşor modificată, datorită mulţimilor care protestează de-a lungul ţării pentru drepturile femeilor.

„În loc să ne protejeze sănătatea şi libertatea, statul şi legea ne consideră criminali, ne torturează şi ne aruncă în închisoare”, spune una dintre femeile protestatare, care a primit sentinţa de 40 de ani de închisoare pentru că ar fi încercat să facă avort.

În El Salvador, o mică ţară din America Centrala, cu o populaţie de circa 6 milioane de persoane, femeile care fac sau încearcă să facă avort pot primi până la 40 de ani de închisoare, scrie Independent.md.

Cel puţin 129 de femei au fost judecate de legea dură din El Salvador între anii 2000-2011, conform grupului de activişti Citizen for teh Decriminalization of Abortion. Centrul pentru drepturile reproductive confirmă faptul că 13 femei au făcut închisoare, condamnate fiind pentru omucidere gravă a copiilor (nenăscuţi).

În El Salvador avortul este ilegal în orice circumstanţe, fără excepţii, nici măcar în caz de viol sau dacă viaţa femeii se află sub risc. De-a lungul anilor, legea a prins mai multă putere, incluzând şi judecata comunităţii – dacă un vecin, o rudă sau un doctor suspectează o femeie că a făcut sau a încercat să facă avort, aceştia trebuie să sune poliţia pentru a veni să o aresteze pe aceasta.

Temerile legate de legea punitivă a făcut ca avorturile provocate să ducă la complicaţii grave şi moartea multor persoane. Potrivit Amnesty International, femeile şi fetele din Salvador recurg la măsuri extreme, printre care inserţia de ace de tricotat, bucăţi de lemn şi alte obiecte ascuţite în colul uterin, ingerarea de otravă şi medicamente împotriva ulcerului, toate pentru a-şi provoca avort.

În 2016, poliţia civilă din El Salvador a înregistrat 3.947 de plângeri de abuzuri sexuale, dintre care 1.049 cazuri de viol; 1.873 dintre victime au fost minori, potrivit Organizaţiei femeilor din El Salvador (ORMUSA).

Dacă o adolescentă este violată şi încearcă să facă un avort, aceasta ar putea face zeci de ani de închisoare. În schimb, violatorul său, dacă este condamnat, poate fi închis între şase şi zece ani.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
6 Comentarii la “EL SALVADOR – țara în care femeile primesc până la 40 ani de ÎNCHISOARE pentru AVORT”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 17 iulie 2017 at 21:29

  Asa ar trebui să fie si în România suntem pe primul loc la asa ceva

 2. Ionut
  # 17 iulie 2017 at 22:22

  Mi se pare extrem de blanda pedeapsa pentru viol, dar omorul ramane omor.

 3. # 18 iulie 2017 at 1:42

  România țara care dupa 1989 a avortat o țară

  • Magda
   # 20 iulie 2017 at 18:34

   Așa e, s-a avort o țară întreagă, d-aia am rămas cu demenții ăștia pe cap de 27 de ani, DAR…vedem numai EFECTUL, despre CAUZĂ/CAUZE, nu vorbește nimeni?

   Pentru că e mult mai complex…e vorba despre educație în general, despre educație sexuală, apoi cea duhovnicească, despre starea moral-afectivă a părinților, despre legi, decrete, despre duhovnici, despre nași, etc….ei?!

 4. Magda
  # 20 iulie 2017 at 18:07

  O lume NEBUNĂ!
  Adică ăștia încurajează la violuri și abuzuri sexuale, iar dacă femeia a mai rămas și însărcinată, trebuie să-l fete, pentru că așa vrea legea, nu?!
  Trăiască Ceaușescu reînviat!

  Dumnezeu a făcut omul LIBER…să trăiască după poruncile Lui sau să păcătuiască!
  Io-te că omul se dă mai mare ca Dumnezeu și, parșiv și pervers O ÎNTOARCE cum vrea el!
  Să fie clar: nicio femeie n-ar face avort (empiric sau nu, legal sau nu…) dacă bărbatul care-a lăsat-o gravidă, familia lui sau a ei, inclusiv societatea, n-ar mai anatemiza-o, lepădându-se de ea și de starea ei fragilă, ca de-o măsea stricată, făcând-o să se simtă vinovată, urgisită, părăsită!

  Iar dacă se leapădă totuși de ea ca de-o cârpă, să existe stabilimente care să aibă grijă de astfel de femei, cum e PRO VITA!
  ASTA NU EXONEREAZĂ LEGILE LUMEȘTI FĂCUTE DE ĂIA DIN PARLAMENT, CARE SĂ OCROTEASCĂ FEMEIA ȘI COPILUL!

 5. Magda
  # 20 iulie 2017 at 18:11

  Să-și bage femeile în pușcărie pentru vini închipuite, prin așa-zisele denunțuri de tip bolșevic, iar atunci, bărbați să se culce ei, între ei, dacă nu știu/nu vor să se perpetueze frumos, normal, legal, protejând rodul dragostei lor (mai degrabă a destrăbălării lor…), folosindu-se de femei ca de simple obiecte de uz în folosință!

Scrie un comentariu

Scroll Up