X

Un nou studiu despre viața intra-uterină descoperă că bebelușii nenăscuți simt durere încă din primul trimestru

de null
Foto: http://www.lifenews.com/wp-content/uploads/2015/05/ultrasound3d49.jpg

Faptul că sistemul nervos se dezvoltă mai devreme decât credeam, ar putea avea implicații în faptul că fetușii simt durere în primele săptămâni de sarcină.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deși nu se găsește o explicație logică în motivația de a ucide un copil nenăscut care nu are capacitatea de a simți durere, totuși este un argument uzual pentru a justifica avortul în perioada timpurie a sarcinii. Totuși, ideea predominantă că fetușii nu simt durere în primul trimestru ar putea fi reexaminată, menționează Live Action.

Un studiu publicat în Journal Cell pe 23 Martie 2017 arată că sistemul nervos al embrionilor și fetușilor ar putea fi mult mai dezvoltat decât se credea anterior. Intitulat „Vizualizare și analiză tridimensională a dezvoltării umane timpurii”, studiul arată că fetușii nenăscuți, în primul trimestru au tipare de dezvoltare nervoase „asemenea adulților”. Cercetătorii „combinând echipamentele de vizualizare și analiză au realizat o hartă celulară 3D” și au găsit că „tiparul nervos asemănător adulților, se realizează înaintea sfârșitului trimestrului întâi, arătând variații intra- și inter-nervoase individuale ale ramificațiilor nervoase”.

Este prea devreme pentru a concluziona că sistemul nervos observat la embrioni și fetuși i-ar provoca copilului dezvoltarea simțului durerii. Totuși, aceste cercetări arată că sistemul nervos se dezvoltă mult mai devreme decât credeam anterior, ceea ce ar duce la simțirea durerii de către fetus.

Până acum, este aproape incontestabil faptul că bebelușii nenăscuți simt durere la 20 de săptămâni, deși ei răspund la atingeri încă de la 8 săptămâni de sacină. De asemenea sunt tot mai multe dovezi că fetușii nenăscuți pot simți durere mult mai devreme de 20 de săptămâni – posibil chiar 5 săptămâni. Există unele dovezi care arată că durerea fetală ar putea fi chiar mai intensă în primul trimestru, datorită maturizării neuropsihologică fetală neuniformă.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. ( Iar Iisus a zis: Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora aceștia este Împărăția cerurilor.)(Mat.19,14)

    Fraților! …„Au niciodată n-ați citit că din gura copiilor și a celor ce sug Ți-ai pregătit laudă?”(Mat.21/16) Cine practică ucidere de prunci, și nu o părăsește, se leapădă de Botez și dragoste, adică de Dumnezeu și de propriul său suflet nemuritor. Ce se câștigă prin avort? Plăceri mincinoase, dar la sfâșit iadul. Căci Domnul va îngădui mai întâi secetă, arșiță, boli, necuzuri, însemnați cu robia păcatelor a necuratului, (666) să fim sclavi păgânilor și globaliștilor. Va fi foamete mari cum na mai fost niciodată, vor fi ne-cinstite mamele și ficele noastre de robia-spurcaților păgâni! Și va fi descoperit cel fără-de-lege (Antihristul). Totul pentru păcatele noastre, la care vom da socoteală și răspuns la Judecată, mai devreme sau mai târziu.
    Bunul Dumnezeu încă iartă. Grăbiți-vă! Dumnezeu este Multmilostiv, Atotțiitor, Binele absolut-este Iubire, izvorul nesecat al Iubirii, ne așteaptă! Grăbiți-vă! „Siliți-vă să intrați prin poarta cea strâmtă, că mulți, zic vouă, vor căuta să intre, și nu vor putea. …Nu vă știu de unde sunteți… Depărtați-vă de la mine toți lucrătorii fărădelegii”(Luc.13/24,25,27).(Mat.19,18-19) (Mat.22/36,37,38,39). La fel cum înainte de potop oamenii mâncau și beau, se însurau și se măritau, se desfrânau la cele trupești, până în ziua în care a intrat Noe în corabie și a venit potopul și s-au dus toate, așa va fi înaintea venirii Fiul Omului ( IISUS HRISTOS).

    Astăzi, ca niciodată!, crime, erezii peste erezii, „căsătorii” mixte; homoxesualilor, și altele asemenea fărădelegi. „Dreptul la avort-ucidere”, hedonismul (plăcerea). Oare este cu putință să se fi ajuns până acolo ca esența vieții să ne deranjeze din cauza hedonismului nostru? „Plăcerile” ne face din nou la ascultarea legilor viclene a șarpelui din grădina Eden, în loc să se asculte de BUNUL DUMNEZEU și de poruncile Sale: „Să nu ucizi!” (Fac. 20, 13) etc.
    Acest articol este o chemare să ne adăpostim în corabia-Bisericii: post, rugăciune, pocăință, împărtășanie. Dacă vrem să ne prelungim măcar puțin viața pe pământul acesta ca să ne pocăim și să amânăm ca răul să se înscăuneze, trebuie să începem de la noi înșine. Trebuie să dăm celorlalți, în faptă și nu doar în cuvînt, exemplu de curaj și înțelepciune, să întemeiem familii-model de viețuire adevărată ORTODOXĂ. Să lucrăm în duh și adevăr, postul, rugăciunea, spovedania și împărtășania, cum au focut și cei mai de dinainte de noi. Oare putem să împlinim aceste lucruri bineplăcute lui Dumnezeu, sau ne vom deșăvârși în rău și nu în bine, și vom culege roadele răului? „Privegheați deci, că nu știți în care zi vine Domnul vostru.” (Mat.24/42) Iată ce pași sunt urgenți să facem imediat și să împiedicăm cel mai mare rău pentru care suntem primii vinovați. Au început să strige pruncii la Dumnezeu: „De ce noi nu avem parte de lumină și bucurie?” Aveți răbdare până se vor întoarce părinții voștri și doctorii, care vau luat viața. Poate se vor întoarce la Mine, se vor spovedi la duhovnic, vor cere canonul cuvenit, pe pământ; dacă nu, iadul cel veșnic îi așteaptă în vecii vecilor. Să se grăbească!

    Oare suntem conștienți că anual în România sunt uciși prin avort 200.000 de copii nenăscuți? 200.000 sunt conform statisticii oficiale. Câți copii nenăscuți sunt, în mod real, victimele propriilor lor părinți? Orașe-și-orașe întregi, localități etc. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button