12:02 pm - miercuri, 24 mai, 2017

Un nou studiu despre viața intra-uterină descoperă că bebelușii nenăscuți simt durere încă din primul trimestru

3721 vizualizări 0 comentarii https://goo.gl/wmqqwX

Foto: http://www.lifenews.com/wp-content/uploads/2015/05/ultrasound3d49.jpg

Faptul că sistemul nervos se dezvoltă mai devreme decât credeam, ar putea avea implicații în faptul că fetușii simt durere în primele săptămâni de sarcină.

Deși nu se găsește o explicație logică în motivația de a ucide un copil nenăscut care nu are capacitatea de a simți durere, totuși este un argument uzual pentru a justifica avortul în perioada timpurie a sarcinii. Totuși, ideea predominantă că fetușii nu simt durere în primul trimestru ar putea fi reexaminată, menționează Live Action..

Un studiu publicat în Journal Cell pe 23 Martie 2017 arată că sistemul nervos al embrionilor și fetușilor ar putea fi mult mai dezvoltat decât se credea anterior. Intitulat „Vizualizare și analiză tridimensională a dezvoltării umane timpurii”, studiul arată că fetușii nenăscuți, în primul trimestru au tipare de dezvoltare nervoase „asemenea adulților”. Cercetătorii „combinând echipamentele de vizualizare și analiză au realizat o hartă celulară 3D” și au găsit că „tiparul nervos asemănător adulților, se realizează înaintea sfârșitului trimestrului întâi, arătând variații intra- și inter-nervoase individuale ale ramificațiilor nervoase”.

Este prea devreme pentru a concluziona că sistemul nervos observat la embrioni și fetuși i-ar provoca copilului dezvoltarea simțului durerii. Totuși, aceste cercetări arată că sistemul nervos se dezvoltă mult mai devreme decât credeam anterior, ceea ce ar duce la simțirea durerii de către fetus.

Până acum, este aproape incontestabil faptul că bebelușii nenăscuți simt durere la 20 de săptămâni, deși ei răspund la atingeri încă de la 8 săptămâni de sacină. De asemenea sunt tot mai multe dovezi că fetușii nenăscuți pot simți durere mult mai devreme de 20 de săptămâni – posibil chiar 5 săptămâni. Există unele dovezi care arată că durerea fetală ar putea fi chiar mai intensă în primul trimestru, datorită maturizării neuropsihologică fetală neuniformă.

NOTĂ OrtodoxInfo
Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare


Scrie un comentariu