Siria: Statul Islamic a EXECUTAT 19 CIVILI, printre care doi COPII

mai 22, 2017 26279 0 http://bit.ly/2qERg5S

 

Gruparea jihadistă Statul Islamic a executat 19 civili, printre care doi copii, într-un sat din provincia siriană Deir Ezzor, situată în estul ţării. Informaţia a fost furnizată de organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează agenţia Belga.

„Combatanţi ai Statului Islamic au pătruns în satul Jazrat al-Buchams vineri seară, au executat 19 civili, printre care două femei şi doi copii, împuşcându-i în cap, după care au dat foc cadavrelor“, a declarat pentru France-Presse Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

„Unii au fost scoşi în stradă înainte de a fi ucişi, alţii au fost executaţi în casele lor“, a adăugat directorul organizaţiei, care se bazează pe o vastă reţea de surse aflate pe întreg teritoriul Siriei.

Totodată, înainte de a se retrage din Jazrat al-Buchams, jihadiştii au răpit trei membri ai Forţelor Democrate Siriene (FDS), alianţa arabo-kurdă care luptă, cu sprijinul SUA, împotriva Statului Islamic în Siria.

Situat în provincia Deir Ezzor, controlată în majoritate de Statul Islamic, acest sat a fost preluat de FDS în acest an.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up