X

Siria: Statul Islamic a EXECUTAT 19 CIVILI, printre care doi COPII

de null

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a executat 19 civili, printre care doi copii, într-un sat din provincia siriană Deir Ezzor, situată în estul ţării.  Informaţia a fost furnizată de organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează agenţia Belga.

„Combatanţi ai Statului Islamic au pătruns în satul Jazrat al-Buchams vineri seară, au executat 19 civili, printre care două femei şi doi copii, împuşcându-i în cap, după care au dat foc cadavrelor“, a declarat pentru France-Presse Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

„Unii au fost scoşi în stradă înainte de a fi ucişi, alţii au fost executaţi în casele lor“, a adăugat directorul organizaţiei, care se bazează pe o vastă reţea de surse aflate pe întreg teritoriul Siriei.

Totodată, înainte de a se retrage din Jazrat al-Buchams, jihadiştii au răpit trei membri ai Forţelor Democrate Siriene (FDS), alianţa arabo-kurdă care luptă, cu sprijinul SUA, împotriva Statului Islamic în Siria.

Situat în provincia Deir Ezzor, controlată în majoritate de Statul Islamic, acest sat a fost preluat de FDS în acest an.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button