Grindeanu reeducat în ISRAEL: Combaterea anti-semitismului, evocarea lui Elie Wiesel, un muzeu al Holocaustului în România. Netanyahu îi mai dă un bonus: îngrijirea cimitirelor evreiești

Mai 4, 2017 42041 4 http://bit.ly/2qBPYse

Sorin Grindeanu anunţă că România ar putea avea un muzeu al Holocaustului. Sorin Grindeanu a vorbit despre acest lucru imediat după ce a vizitat Memorialul Yad Vashem din Ierusalim.

Vizita în Israel a început cu un moment extrem de emoționant. Sunt extrem de impresionat de ceea ce am văzut la Yad Vashem, Memorialul Holocaustului. Avem cu toții datoria să păstrăm vie amintirea victimelor și să ne educăm copiii în spiritul toleranței, pentru ca orori cum a fost Holocaustul să nu se mai poată repeta. Să le povestim tinerilor și despre Traian Popovici, primarul Cernăuțiului, recunoscut la Yad Vashem ca drept între popoare. Traian Popovici a salvat de la moarte 20.000 de evrei în timpul Holocaustului.`

scrie premierul pe Facebook.

ADEVĂRUL ni-l spune un sfânt al lui Dumnezeu: La noi nu a existat Holocaust

NOTĂ OrtodoxINFO

Conform articolului Sorin Grindeanu va efectua joi o vizita oficiala in Israel, la Ierusalim, unde se va intalni cu omologul sau Benjamin Netanyahu de pe Hotnews, trebuia sa se intalneasca si cu Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.

Astia sunt cu restituirile. Conform site-ului oficial:

ABOUT US

Following the collapse of the Communist regimes in Eastern Europe, the leading world Jewish organizations established the World Jewish Restitution Organization (WJRO) to address the restitution of Jewish property and to remind the world that the time has come to redress the enormous material wrongs caused to European Jewry during the Holocaust.

WJRO is the legal and moral representative of world Jewry in pursuing claims for the recovery of Jewish properties in Europe (with the exception of Germany and Austria).

WJRO is registered in Israel as a non-profit organization (Amuta) in accordance with the Law of Amutot, 1980, and began its activities in April 1993.

OUR MISSION

WJRO consults and negotiates with national and local governments in Eastern and Central Europe for the return of Jewish communal property and heirless private property and the payment of full compensation in cases where restitution is not possible.

WJRO works for the restitution of private property and for compensation to Holocaust survivors.

Together with local Jewish communities, WJRO establishes local foundations to file restitution claims and use the proceeds to support survivors and local Jewish life.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
4 Comentarii la “Grindeanu reeducat în ISRAEL: Combaterea anti-semitismului, evocarea lui Elie Wiesel, un muzeu al Holocaustului în România. Netanyahu îi mai dă un bonus: îngrijirea cimitirelor evreiești”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Ionut
  # 5 mai 2017 at 9:45

  Constat ca drapelul Romaniei e flancat de cel al Israelului, precum un infractor periculos de doi mascati.
  Si mai observati ceva?
  Bibi are in spate 2 steaguri (ale Israelului, normal), iar Sorin Amarasteanu, pardon, Grindeanu, are tot 2 (unul al Israelului si unul al Romaniei). Pupitrul lui Sorin Grindeanu are pe el stema Israelului. Si, tineti-va bine… Pe pupitrul lui Bibi scrie ceva in ebraica, iar pe cel al lui Sorin Grindeanu scrie „prime minister’s office”. Sa analizam „inscriptia”: in primul rand, scrie in engleza (hai, sa trecem cu vederea, poate din graba), in al doilea rand, nu scrie „primul ministru al Romaniei” ci „Biroul primului-ministru”! Hai ca sunt nemaipomeniti ovreiasii astia. Te fac pe fata, cu zambetul pe buze. Deci „biroul primului ministru”, de parca Sorinel ar fi secretara lui Bibi…
  Pe cand un muzeu al holocaustului celor nenascuti?
  Imaginea asta de inceput a filmului imi sugereaza un sef care isi supravegheaza subalternul, ca nu cumva sa spuna ceva nepotrivit.
  Cred ca daca spunea la microfon ca gen. Antonescu a salvat de la moarte cateva sute mii de evrei, erau in stare sa-l sfasie. Dar lucrul asta nu l-a spus oricine, ci l-a marturisit evreul Nicolae Steinhardt in cartea „Jurnalul fericirii”. O fi mintit?!
  N-avem demnitate, fratilor… Foarte trist… Ne comportam ca niste slugi, avem complexe de inferioritate ca si cum am fi niste venetici veniti de 150-200 de ani pe pamantul Romaniei. Ne comportam ca niste chiriasi, ca niste tolerati.
  Sorine, bai, baiatule, esti primul-ministru al unei tari care e saptea ca marime din UE, tara ortodoxa (nu subterana, pardon luterana, nici amestecatura de 3-4 confesiuni ca Ungaria), daruita de Dumnezeu si cu campii, si cu munti si cu mare, si cu petrol si cu sol fertil si cu paduri (cat or mai rezista, saracele) si cu istorie si fara cotropirea altora.

 2. Unul
  # 5 mai 2017 at 14:48

  @Ionut
  Dacă și conducatorul Americii e 100% kosher, credeai ca lasă eu un patriot la conducerea unei colonii?

 3. theo
  # 5 mai 2017 at 17:51

  @Unul
  Invata sa te exprimi corect romaneste…

 4. Candle
  # 15 iunie 2017 at 14:56

  Nu stiu de ce,imi inspira chestia asta insa…lui Grindeanu ii sta „bine” in uniforma nazista,nu o vedeti si voi,teribil de”bine”ii sta…+Cu noi este Dumnezeu!!!

Scrie un comentariu

Scroll Up