X

Operatiune de amploare in Turcia: Peste 9.000 de poliţişti turci, suspendaţi pentru ”legături” cu clericul Gulen. Aceasta are loc la doar câteva zile după victoria preşedintelui Recep Erdogan in referendum-ul privind extinderea puterilor şefului statului

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Autorităţile turce au anuţat că au suspendat din funcţie peste 9. 100 de poliţişi şi au reţinut mai mult de 1.000 de persoane despre care se crede că ar avea legătură cu clericul musulman Fethullah Gulen, care este acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

Un total de 1.120 de suspecţi au fost reţinuţi în urma unei operaţiuni desfăşurate pe tot cuprinsul ţării, a anunţat agenţia de ştiri Anadolu, care a precizat că au fost emis un mandate de reţinere pentru un total de 3.224 de persoane.

Aproape 8.500 de membri ai forţelor de ordine au participat la operaţiune.

Ankara acuza mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen ca fiind o “organizaţie teroristă”, cu toate că gruparea insistă că este o mişcare paşnică care promovează islamul moderat. Gulen este acuzat de autorităţile turce că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

Operaţiunea are loc la doar câteva zile după un victoria preşedintelui Recep Erdogan într-un controversat referendum privind extinderea puterilor şefului statului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button