5:15 am - duminică, 30 aprilie, 2017

În ce zi vor suna ALARMELE în județul vostru

3394 vizualizări 2 comentarii https://goo.gl/LRMMfK

Imagini pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Exercițiul de avertizare și alarmare a populației începe marți, 18 aprilie. Luni, Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat calendarul de alarmare a populației și a precizat în ce zi vor răsuna sirenele în fiecare oraș. Autoritățile face apel la populație să nu intre în panică în momentul în care aud sirenele și să urmărească mesajele de informare.

În perioada 18-21 aprilie, în România are loc un amplu exercițiu de avertizare și alarmare a populației.. În cadrul acestuia, va fi testat modul în care autoritățile locale alarmează și avertizează populația în caz de calamitate. Astfel, timp de 4 zile, sirenele vor suna alternativ, între orele 10 şi 15. Se va auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete, la 16 secunde fiecare. 

Scopul exerciţiului este testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Totodată va fi urmărit modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare. Timpul de răspuns (măsurat de la transmiterea mesajului de înştiinţare de către Dispeceratul I.S.U. Judeţean, până la pornirea mijloacelor de alarmare (sirenelor), respectiv transmiterea corectă a semnalului de alarmare acustic ,,Alarmă la dezastreˮ, reprezintă un alt punct care va fi verificat.

Raed Arafat, șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, a precizat că sirenele vor fi testate pentru ca populația să se obișnuiască cu ele. „Este un exercițiu prin care testăm sirenele, obișnuim populația și încercăm să pregătim ce înseamnă fiecare sunet, ce înseamnă când sună așa sau ce înseamnă când sună altfel”, a spus Arafat.

Autoritățile fac apel la populație să nu intre în panică în momentul în care aud sirenele și să urmărească mesajele de informare.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat luni care va fi calendarul de alarmare a populației.

Calendarul de alarmare a populației

 • 18 aprilie – în Brăila, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea;
 • 19 aprilie – în București, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu și Iași;
 • 20 aprilie – Alba, Harghita, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Sibiu
 • 21 aprilie – Arad, Caraș-Severin, Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș și Vâlcea.
NOTĂ OrtodoxInfo
Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare


2 Comentarii la “În ce zi vor suna ALARMELE în județul vostru”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Adi
  # 18 aprilie 2017 at 9:53

  In vrancea au Sunat

  • Nicoleta
   # 18 aprilie 2017 at 21:40

   Adi, amanunte?…

Scrie un comentariu