În ce zi vor suna ALARMELE în județul vostru

apr. 18, 2017 5031 1 http://bit.ly/2H8zHpE

Imagini pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Exercițiul de avertizare și alarmare a populației începe marți, 18 aprilie. Luni, Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat calendarul de alarmare a populației și a precizat în ce zi vor răsuna sirenele în fiecare oraș. Autoritățile face apel la populație să nu intre în panică în momentul în care aud sirenele și să urmărească mesajele de informare.

În perioada 18-21 aprilie, în România are loc un amplu exercițiu de avertizare și alarmare a populației.. În cadrul acestuia, va fi testat modul în care autoritățile locale alarmează și avertizează populația în caz de calamitate. Astfel, timp de 4 zile, sirenele vor suna alternativ, între orele 10 şi 15. Se va auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete, la 16 secunde fiecare. 

Scopul exerciţiului este testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Totodată va fi urmărit modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare. Timpul de răspuns (măsurat de la transmiterea mesajului de înştiinţare de către Dispeceratul I.S.U. Judeţean, până la pornirea mijloacelor de alarmare (sirenelor), respectiv transmiterea corectă a semnalului de alarmare acustic ,,Alarmă la dezastreˮ, reprezintă un alt punct care va fi verificat.

Raed Arafat, șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, a precizat că sirenele vor fi testate pentru ca populația să se obișnuiască cu ele. „Este un exercițiu prin care testăm sirenele, obișnuim populația și încercăm să pregătim ce înseamnă fiecare sunet, ce înseamnă când sună așa sau ce înseamnă când sună altfel”, a spus Arafat.

Autoritățile fac apel la populație să nu intre în panică în momentul în care aud sirenele și să urmărească mesajele de informare.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat luni care va fi calendarul de alarmare a populației.

Calendarul de alarmare a populației

  • 18 aprilie – în Brăila, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea;
  • 19 aprilie – în București, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu și Iași;
  • 20 aprilie – Alba, Harghita, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Sibiu
  • 21 aprilie – Arad, Caraș-Severin, Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș și Vâlcea.
NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up