Belfir (Bihor): COPACUL TUTUROR CREDINCIOSILOR – Catolici, ortodocși și reformați împodobesc un castan cu ouă de Paști

Apr 15, 2017 4038 2 goo.gl/vnYSoj

(w620) Copacul tu

Ce nu reuşesc capii bisericilor, i-a ieşit unui preot din Bihor. A strâns în jurul lui creştini de diferite confesiuni şi împreună au împodobit un castan cu 500 de ouă colorate şi încondeiate. A vrut să dea un mesaj de unitate pentru Învierea Mântuitorului.

La Belfir, în curtea parohiei romano- catolice, au venit credincioşi din toate comunele învecinate. Oamenii – catolici, ortodocşi sau reformaţi – participă la împodobirea unui castan cu ouă de Paşti.

Copiii instituţionalizaţi, care se află în îngrijirea preotului, dar şi ceilalți micuți din sat, s-au întrecut în decorarea marelui castan.

Noua tradiție de la Belfir s-a dovedit un model pentru participanți.

Copiii au pregătit pentru eveniment și un moment emoţionant de rememorare a patimilor lui Hristos.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Belfir (Bihor): COPACUL TUTUROR CREDINCIOSILOR – Catolici, ortodocși și reformați împodobesc un castan cu ouă de Paști”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Fratele Mihail
  # 16 aprilie 2017 at 8:50

  Citiți și Pastorala pseudo-episcopului Sofronie al Oradiei, care se încheie cu un citat dintr-un pastor protestant, Albert Schweitzer…

  http://www.eparhiaortodoxaoradea.ro/stiri/2020-sofronie-episcopul-oradiei-scrisoare-pastorala-la-invierea-domnului-2017

 2. Cristi
  # 16 aprilie 2017 at 16:31

  Cum adica ce nu reusesc capii bisericilor s tu esti un eretic mai cum sa uneste ortodoxia cu alte religii ereticule

Scrie un comentariu