Afganistanul LOVIT de o BOMBA de 10.000 de kg, astazi la ora 17:30, de catre armata SUA

Apr 13, 2017 11547 1 http://bit.ly/2qGKBI7

Potrivit surselor militare, cea mai mare bomba non-nucleara a avut drept tinta o serie de tuneluri ale jihadistilor Statului Islamic din provincia Nangarhar.

Patru oficiali ai armatei americane au dezvaluit pentru CNN ca Washingtonul a lansat o bomba uriasa in Afganistan. Potrivit primelor informaţii, bomba poreclită MOAB a fost lansata in jurul orei locale 19.00 (17.30 ora României), fiind vorba de cea mai mare bomba non-nucleara lansata vreodata de Statele Unite.

Armata americana evalueaza in acest moment daunele provocate de MOAB.

Este pentru prima data cand o asemenea bomba este utilizata pe campul de lupta, munitia fiind dezvoltata in timpul razboiului din Irak.

Luptele dintre ISIS si fortele afgane din regiune s-au intensificat recent. Un soldat american a fost ucis in zona sambata, primul membru al fortelor americane decedat in 2017.

„Este munitia potrivita pentru a reduce aceste obstacole si a mentine ritmul ofensivei impotriva ISIS”, a transmis generalul John Nicholson, comandantul fortelor americane in Afganistan. „Statele Unite au luat toate masurile de precautie pentru a evita victimele civile in cadrul acestei operatiuni”

Bomba explodeaza in aer, creand o presiune care poate distruge tuneluri si cladiri.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Afganistanul LOVIT de o BOMBA de 10.000 de kg, astazi la ora 17:30, de catre armata SUA”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. john
    # 13 aprilie 2017 at 20:26

    https://youtu.be/i9H50tHiHjs

Scrie un comentariu

Scroll Up