Noile reguli privind trecerea frontierelor, menite să combată terorismul și migraţia ilegală, au adus cozi kilometrice în vămile cu Ungaria

Apr 11, 2017 3173 1 http://bit.ly/2qHqbie

https://www.politiadefrontiera.ro/files/slides/1491553106159-slidehomed1.jpg

Sute de minute de aşteptare şi cozi care se întind pe kilometri întregi. Controalele mai severe de la frontierele de vest au transformat, în ultimele zile, ieşirea din ţară în coşmar. Cei mai afectaţi sunt şoferii de tir.

La vama Petea, în Satu Mare, pentru a trece în Ungaria, vehiculele mari aşteaptă şi cinci ore. Şi la Borş timpii de aşteptare au trecut de patru ore. Aglomeraţia este accentuată şi pentru că au fost Floriile, iar sâmbăta şi duminica transportatorii nu pot circula.

Şoferii de tir spun că până la introducerea noilor reguli de control chiar şi în zilele aglomerate aşteptau cel mult două ore până reuşeau să iasă din ţară. Acum, aşteptarea este de două, trei ori mai lungă.

Oamenii se plâng că programul le este dat peste cap şi au întârzieri mari la livrări. Aglomeraţie este şi în celelalte puncte de trecere a frontierei, însă timpii de aşteptare nu sunt atât de mari.

Situaţia s-a complicat la frontieră de vineri, când au intrat în vigoare regulile noi de control impuse de oficialii europeni. Actele sunt verificate atât de poliţiştii români, cât şi de cei maghiari. Informaţiile sunt confruntate cu bazele de date interne şi internaţionale, inclusiv cele ale Interpol.

Noile reguli sunt menite să combată terorismul și migraţia ilegală. Se aplică pentru toate punctele de trecere: aeriene, maritime şi terestre.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “Noile reguli privind trecerea frontierelor, menite să combată terorismul și migraţia ilegală, au adus cozi kilometrice în vămile cu Ungaria”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Cosmin
    # 15 aprilie 2017 at 20:51

    Cica „Noile reguli sunt menite să combată terorismul și migraţia ilegală. Se aplică pentru toate punctele de trecere: aeriene, maritime şi terestre.”

    1. Imigrantii (potentialii teroristi) trec frontierele fara acte si nicidecum prin punctele de trecere frontiera. Sunt primiti cu bratele deschise de catre graniceri si cazati in spatii special amenajate, in loc sa se aplice protocolul anti trecere frauduloasa de frontiera, respectiv: SOMATIE – FOC IN PLAN VERTICAL – FOC DE VOIE.

    2. Ceea ce se petrece la punctele de trecere frontiera, nu este altceva decat acelasi program de surmenare si stres psihic asupra populatiei ce se aplica si la plata impozitelor, respectiv, in cazul trecerii frontierei, scopul e ca populatia sa isi doreasca integrarea in SPATIU SCHENGHEN, iar in cazul platii impozitelor, populatia trebuie sa se bucure cand programul eGuvernare va fi inaugurat, iar plata impozitului se va face prin trecerea simpla a mainii drepte sau a fruntii prin dreptul unui scaner, fara a mai fi nevoie de statul la cozi.

Scrie un comentariu

Scroll Up