Omilia românilor, scrisă de teologul Mihai-Silviu Chirilă, este considerată de greci o punte de legătură între linia părinților aghioriți și cea a pr. prof. Theodoros Zisis

Apr 8, 2017 4341 0 http://bit.ly/2qKACl8

.

Omilia prezentată la Sinaxa din 4 aprilie de către teologul Mihai-Silviu Chirilă este apreciată de greci și de ruși pentru că prezintă linia pe care merge mișcarea antiecumenistă din România. Site-ul părintelui Nicolae Manolis, cel care a întrerupt pomenirea ierarhului cretan, publică omilia românilor în limba greacă cu menținea că este pe linia părintelui Zisis. Grecii găsesc similitudini cu linia părintelui Zisis, în ciuda faptului că teologul român e clar contra frecventării pomenitorilor și împotriva considerării ca fiind ortodox a episcopului care deși nu a semnat în Creta, nu denunță sinodul ca fiind eretic. Prin aceasta, omilia românilor face să coincidă întru totul cu linia aghiorită conform spuselor monahului Sava Lavriotul, constituind astfel o punte de legătură și de împăcare între cele două părți: părinții aghioriți și grupul de preoți din jurul pr. prof. Theodoros Zisis.

O traducere în limba rusă a fost publicată și pe site-ul Odigitria, care are numeroase articole despre lupta antiecumenistă din România.
Momentan se lucrează și la traducerea în limba bulgară pentru a informa Patriarhia și credincioșii din Bulgaria că în România există o puternică mișcare antiecumenistă.

Mai jos sunt cele două traduceri ale omiliei românești.

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ρουμανίας ἔναντι τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης by katanixis on Scribd

Румынская Православная Церковь Против Экуменизма и Критского Псевдособора by Ortodoxie on Scribd

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up