X

Bătălia din Grecia va decide soarta războiului / Adică, dacă tabara lor va câștiga la Sinaxa din 4 aprilie, atunci soarta viitorului Sinod anti-ecumenist e aproape pecetluită

de Saccsiv

Imagini pentru dark

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dupa Sinodul din Creta, majoritatea anti ecumenistilor din lumea Ortodoxa au considerat ca e necesar si un Sinod Panortodox anti ecumenist care sa-l anatematizeze pe cel Creta, pe initiatorii sai, pe semnatarii documentelor, CMB-ul si ecumenismul in general.

Din punctul meu de vedere, acest Sinod nu e chiar atat de necesar, din moment ce sumedenie de Sfinti Parinti, Ierarhi si Mari Duhovnici au anatematizat deja ecumenismul, iar in Creta ecumenistii doar au parafat ceea ce deja faceau de multa vreme.

Si Sinod s-a tinut pe chestia asta:

ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei

Ba mai mult, chiar si Marele Sinod a fost dat anatema de catre Ierarhi sau preoti:

PSEUDO-SINODUL din CRETA (hotărârile sale și cei de acord cu ele) va fi dat ANATEMA mâine, în Duminica ORTODOXIEI

Video. EPISCOPUL LONGHIN (in Duminica Ortodoxiei, la Banceni): ANATEMA ecumenismului, Sinodului din Creta, masoneriei

Părinți athoniți ruși, printre care și părintele Rafail Berestov, dau ANATEMA ecumenismul și pseudo-sinodul din Creta

Dar daca majoritatea vrea Sinod, atunci Sinod sa fie. Prin octombrie ni s-a spus cum ca:

La SINAXA PAN ORTODOXA, din ianuarie 2017, din Grecia, VOR ANATEMATIZA Marele Sinod. E super, dar DE CE TOCMAI ATUNCI?

La acea vreme am considerat ca termenul e mult prea lung, caci boala lunga inseamna moarte sigura. Altfel spus, cu cat mai tarziu se va tine, cu atat mai temeinic se va putea pregati sistemul cu masuri de natura a-l sabota. Chiar si din interior.

Nu s-a tinut insa nici macar atunci si ni s-a comunicat o alta data:

Pe 4 aprilie va fi SINAXA INTERORTODOXA iar NU SINOD PANORTODOX

Adica, in traducere, cum necum deja au reusit sa ofere timp berechet dracilor si sistemului sa lucreze eficient din interiorul miscarii anti ecumeniste, prin fudulii izbiti puternic de ispite din dreapta sau prin intrusi.

Si au lucrat atat de eficient, incat pe 4 aprilie aproape sigur se va duce o batalie in Creta, atat de importanta incat ar putea chiar decide soarta razboiului.

Daca-i batalie, e cu tabere, deci sa vedem care sunt:

In toamna incoace, usor usor, preoti din cam toate zonele tarii au inceput sa intrerupa pomenirea Ierarhilor ecumenisti. Am scris despre toti pe acest Portal sau pe blog.

Apoi in randul anti ecumenistilor a aparut o doctrina bizara. Un indemn ca mirenii sa mearga linistiti si la preotii pomenitori. Evident ca nu toti nepomenitorii au fost de acord, asa ca initiatorii bizareriei au inceput atacurile impotriva celor de alta parere. Atacuri care in ultima vreme au atins deja proportii epice.

Si iata cum in Grecia vom avea deja dezbinare. Iar daca vor castiga cei ce indeamna sa mergem cu totii la pomenitori si vor fi blamati cei ce ne indeamna sa nu mergem la pomenitori, atunci se va alege praful.

Caci, pana la urma, ce ar mai ramane din ideea nepomenirii? Ba chiar, ce rost ar mai avea nepomenirea? Iar daca cuvantul de ordine cu care se va pleca la Sinodul anti ecumenist va fi ca trebuie sa pomenim Ierarhii ecumenisti, atunci ca ce chestie sa-i mai dea anatema pe respectivii Ierarhi?

Nu stiu daca intelegeti ideea, dar este de o gravitate maxima. Iertare daca insist.

   Asadar, scenariu:

Preotul pomeneste Ierarhul semnatar al documentelor din Creta.

La Sinaxa din Grecia e dat anatema doar documentul din Creta, nu si initiatorii si semnatarii. De parca documentul ar fi venit de pe Marte si martienii ar fi stat cu armele laser la tampla Ierarhilor, fortandu-i sa-l accepte. Altfel spus, Ierarhii sunt ok. E ca si cum in vechime ar fi fost dat anatema arianismul iar Arie si arienii si-ar fi vazut linistiti de treaba.

Sinaxa nu are rol de Sinod dar poate avea pretentia de a trasa liniile directoare ale viitorului Sinod.

Tot la Sinaxa din Grecia suntem indemnati sa mergem la preotul pomenitor de mai sus. Pomenitor de Ierarh, Ierarh care e declarat ok.

Vine si Sinodul anti ecumenist iar o data cu el si fundamentala intrebare: de ce sa-l mai dea anatema pe Ierarhul pomenit de preotul de mai sus?

Dar oare se va mai tine un astfel de Sinod? Si daca nu se va mai tine, cu ce ramanem?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Poate ca sinodul va junghia unul dintre capetele fiarei adica pe papa din cmb, iar apoi, dupa ce se va vindeca va veni a doua fiara care va avea si stapanirea cmb ului si va da duh chip-ului (chip -in engleza) sa graiasca in locul omului, iar cinu nu il va avea nu va cumpara/vinde..

  2. . Nu există nici un război… Persoane mai categorice sau mai documentate decât altele, da. Pentru multi dintre preoții împotriva sinodului din Creta ce rămân pomenitori până la noul sinod ce-l va condamna pe cel anterior nu este evident că prevederile primului se aplică deja, deși sunt intens disputate.

  3. . E bine să constatăm diferențele de măsură în atitudinile de îngrijorare , de opoziție luate vis-a-vis de cei ce au semnat, susțin pertinența tuturor aspectelor stipulate la sinodul din Creta, cât și față de cei ce îi susțin pe aceștia
    Dacă unii preoți așteaptă de la ceilalți o delimitare mai fermă și constantă asta nu înseamnă că sunt în război cu ei

  4. APLR își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că noul act de identitate simplu este doar o aparență și nu o intenție reală
    -toate persoanele interesate de a deține o carte de identitate simplă,neelectronică, sunt sfătuite să își trimită opțiunile și propunerile la adresa [email protected] până pe data de 29.03.2017-

    http://asociatialibertatearomanilor.ro/a-p-l-r-isi-exprima-ingrijorarea-cu-privire-la-faptul-ca-noul-act-de-identitate-simplu-este-doar-o-aparenta-si-nu-o-intentie-reala/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button