Pe 30 noiembrie, în ziua Sfântului Apostol Andrei, se preconizează sfințirea Catedralei Naționale

Mar 17, 2017 2354 2 http://bit.ly/2qNBIwz

http://www.catedralaneamului.ro/index.php/20-actualitatea/comunicate/132-noi-etape-in-costruirea-catedralei-mantuirii-neamului

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, marţi seară, că preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită privată patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, cei doi având o discuţie legată de manifestările organizate cu prilejul centenarului Marii Uniri şi de sfinţirea Catedralei Naţionale.

Vasile Bănescu a precizat că cei doi au vorbit despre programul manifestărilor legate de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

„Din perspectiva Bisericii Ortodoxe este un an extrem de important şi este legat inclusiv de sfinţirea Catedralei Naţionale. S-a luat în discuţie actualul stadiu al lucrărilor la Catedrala Naţională şi s-a convenit ca ziua cea mai potrivită pentru sfinţirea ei este ziua Sfântului Apostol Andrei, 30 noiembrie şi nu 1 decembrie, cum se vorbea până acum”, a spus purtătorul de cuvânt al patriahiei.

Clădirea Catedralei se desfăşoară pe o lungime de 126,10 metri, o lăţime de 67,70 metri şi o înălţime de 120,00 metri până la baza crucii de pe turla principală. Lucrările au ca termen de finalizare luna decembrie 2018.

Primul dintre cele şase clopote de la Catedrala Mântuirii Neamului şi cel mai mare, având 25 de tone, 3,3 metri înălţime şi tot atâţia metri în lăţime, care va avea o viaţă de peste 400 de ani, a fost turnat în noiembrie 2016 la Innsbruck, în Austria.

Patriarhul Daniel a oficiat, în septembrie 2016, prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului, eveniment la care au asistat şi circa 2.500 de tineri care au participat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Toată Lumea.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Pe 30 noiembrie, în ziua Sfântului Apostol Andrei, se preconizează sfințirea Catedralei Naționale”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Tataru Melania Simona
    # 18 martie 2017 at 20:04

    Sunt impotriva ecumenismului

Trackbacks/Pingbacks
  1. Parintele JUSTIN PARVU: Vor ridica biserici marete / Nu vom putea intra / Pentru ca ecumenismul se va instapani in ele | Saccsiv - Weblog - 17 martie 2017

    […] Pe 30 noiembrie, în ziua Sfântului Apostol Andrei, se preconizează sfințirea Catedralei Naționa… […]

Scrie un comentariu

Scroll Up