INCIDENT GRAV. O nava militara a TURCIEI a deschis focul in apele teritoriale ale GRECIEI

Feb 17, 2017 4121 4 http://bit.ly/2qFxOWp

nava militara turca la Cannakale

Situatie tensionata intre Ankara si Atena, dupa un incident petrecut in sud-estul Marii Egee.

O nava militara turca de patrula a efectuat vineri dimineata tiruri in apele teritoriale elene, in largul insulei Pharmakonissi, din sud-estul Marii Egee, a anuntat Statul Major grec, citat de AFP. Fregata turca a parasit zona dupa interventia fregatei elene Nikiforos, care i-a transmis toate avertismentele obisnuite, a precizat o sursa din Statul Major de la Atena.

“Este vorba de un incident grav, diferit din punct de vedere calitativ” de ceea ce Grecia denunta ca incalcari recurente turce ale regulilor din zonele de suveranitate din Marea Egee, a adaugat sursa.

Marina militara elena era, vineri dimineata, in stare de “monitorizare consolidata” dupa incident, a spus oficialul. In pofida normalizarii lansate la sfarsitul anilor ’90 si a cooperarii bilaterale pentru reducerea fluxurilor migratorii in Egee, relatiile greco-turce sunt marcate adesea de escaladari ale tensiunilor. Relatiile dintre cele doua state s-au inrautatit si mai mult la inceputul lunii februarie, dupa refuzul Curtii Supreme a Greciei de a extrada opt militari turci acuzati de Ankara de implicare in puciul esuat la 15 iulie 2016.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
4 Comentarii la “INCIDENT GRAV. O nava militara a TURCIEI a deschis focul in apele teritoriale ale GRECIEI”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Metatron
  # 17 februarie 2017 at 21:49

  Sunt provocari,oricum o prevedere nato spune ca atunci cand 2 tari nato au ceva de impartit, sunt lasati sa isi rezolve probleme, chiar si armat, mai inspaimantator e profetia Cuviosului Paise Aghioritul care a profetit ce se va intampla cu mult timp inainte sa se intample.

 2. # 18 februarie 2017 at 1:15

  Sa ne amintim de ce spunea Parintele Paisie Aghioritul in anul 1991. Toate profetiile sunt facute in asa fel sa se implineasca, mai devreme sau mai tarziu, depinde cum ingaduie Dumnezeu! https://www.youtube.com/watch?v=Ldo58VsYbF8

 3. Alin
  # 18 februarie 2017 at 1:17

  Parintele Paisie Aghioritul avea dreptate in profetiile sale, toate sunt facute in asa fel sa se intample, mai devreme sau mai tarziu, depinde cum ingaduie Dumnezeu!
  https://www.youtube.com/watch?v=Ldo58VsYbF8

 4. Elena Anghel
  # 18 februarie 2017 at 21:11

  Darul lui Dumnezeu si ajutorul Maicii Domnului sa ne însoțească, Si pe frații nostrii crestini din Grecia si Rusia.
  Profesiile Părintelui Pasie se aud peste tot in lume.

Scrie un comentariu

Scroll Up