X

Părintele Proclu Nicău a adormit întru Domnul. VIDEO: Despre sfârșitul lumii, cipuri, pocăință

de null

Herman Vlad: Sâmbătă, 28 ianuarie, monahul Proclu a plecat la Domnul și Mântuitorul Iisus Hristos! VEȘNICA POMENIRE! Anul acesta ar fi împlinit 89 de ani. Înmormântarea va fi la Sihastria Putnei, pe 31 ianuarie, la ora 10:30.

Părintele Proclu a intrat în obştea de la Mănăstirea Sihăstria pe când avea doar 12 ani. Pe numele de mirean Gheorghe Nicău, a făcut parte din grupul de călugări trimis de către patriarh la Mănăstirea Slatina, care ţinea de Fălticeni, pentru revigorarea vieţii monahale în vechea mănăstire. A crescut sub îndrumarea părintelui Cleopa Ilie. Comuniştii l-au scos din mănăstire, şi pe el şi pe părintele stareţ Cleopa. Voiau să-l bage la închisoare, dar nu au reuşit. Părintele Proclu s-a îndreptat spe satul natal, Mitocu Bălan, din comuna Crăcăoani, unde s-a retras într-o chilie la poalele pădurii. Însă, cu cât a fugit mai mult de lume, cu atât lumea l-a căutat mai mult. Mai jos puteți urmări o parte din învățăturile sale de mare folos:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Unele dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am ascultat au fost de la Parintele Proclu! S-a vazut ca a stat sub “aripa” Parintelui meu preferat, Ilie Cleopa. Domnul sa aiba grija de sufletul lui! :(

  2. Rugam pe Bunul Dumnezeu sa il ierte pe Părintele Proclu si sa ii așeze sufletul lângă cei drepți care au făcut voia Lui si au bine plăcut Domnului!.Am prietuit mult învățăturile sale duhovnicești ,nu din cărți luate,ci dobândite din nevoințele sale, din multa smerenie si in deosebi din rugăciunea neincetata a inimii ,încercând cu greu sa o ascundă .Saru’mana Părinte drag si iubit!Roaga-te si pt.noi pacatosii înaintea Lui Dumnezeu, si pentru ierarhi sa ii lumineze Dumnezeu ,sa păzească de erezii dreapta credință si sa conducă cu dragoste turma Ta,si sa nu mai prigonească călugării si măicuțele prin mănăstiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button