Tehnologia 5G ar putea avea un impact major asupra preciziei sateliţilor de a furniza date despre fenomenele meteo extreme, susţin experţi în domeniul meteorologiei, relatează The Guardian.
Predicţiile meteo ar putea fi serios afectate de introducerea reţelelor de internet mobil 5G la nivel global, atrage atenţia Tony McNally, cercetător din cadrul European Centre for Medium-Range Weather Forecasts in Reading (ECMWF).
Introducerea acestei tehnologii la scară globală ar „putea ajunge să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte”, crede McNally. „Suntem extrem de îngrijoraţi”.
Sistemul wireless 5G ar putea afecta senzorii hipersensibili ai sateliţilor care monitorizează schimbările atmosferice. Programele de la bordul sateliţilor studiază variabilele din atmosferă, cum ar fi vaporii de apă, ploaia, zăpada, pătura de nori sau conţinutul de gheaţă. Cu alte cuvinte, factori cruciali care influenţează vremea.
De exemplu, frecvenţa de 23,8 GHz. Vaporii de apă emit un semnal slab care corespunde acestei frecvenţe, iar informaţia este măsurată de sateliţii meteorologici. Meteorologii folosesc apoi informaţia furnizată prin satelit şi studiază probabilitatea de formare a unei furtuni.
„Asemenea date sunt vitale pentru capacitatea noastră de a face previziuni”, subliniază Niels Bormann, analist din cadrul ECMWF.
Unele reţele 5G pot transmite semnale identice cu cele ale vaporilor de apă, determinând astfel sateliţii să furnizeze informaţii eronate.
Primele abonamente 5G din Europa ar urma să apară în 2019, arată Ericsson în Mobility Report. Industria de echipamente de telecomunicaţii va traversa o perioadă dificilă, pe măsură ce cererea de echipamente 2G, 3G şi 4G va scădea, iar solicitările pentru următoarea generaţie vor spori abia peste doi ani.
Între 2016 şi 2019, 5G s-a transformat dintr-un serviciu tehnic într-o problemă de securitate naţională, după ce Statele Unite au acuzat compania Huawei că spionează prin intermediul echipamentelor furnizate şi a recomandat aliaţilor să renunţe la utilizarea acestora.
Nu există sateliți meteo. Nu există sateliți de niciun fel.
Nu exista sateliti,nu exista spatiu,nu exista sistem planetar.Pamantul este fix,plat si este centrul creatiei(universului).Este mult mai mare decat ni s-a spus ca este.Dincolo de zidul de gheata(Antarctica?!)exista multe alte continente.Soarele,luna,”planetele”si stelele sunt luminatori si sunt cu mult mai mici ca
Pamantul.
Iar cu pământul plat? La mine in SUA acum e 6:00 dupămasa și e ziuă. In același timp în România e 1 noaptea. Nimeni, din cei cu pământul plat, nu poate explica cum s-ar putea așa ceva cu un pământ plat. Fraților, treziți-vă din înșelătorie.
Doamne ajută!
Unul..
Stim clar de la Sfintii Parinti si din Sfanta Scriptura ca pamantul e fix, nu are nicio miscare, iar soarele si luminatorii se misca, iar daca e asa cum poate sa fie precum o mingie? sa stea unii cu capul in sus si altii cu capul in jos pe partea cealalta. Asta e nebunie!
Sfântul Atanasie cel Mare: „Dar Pământul nu stă pe el însuşi, ci este întemeiat pe ape,
şi iarăşi, este ţinut la locul său, fiind ţintuit în centrul cosmosului.” „…munţii se înalţă, marea se zbuciumă de valuri, vieţuitoarele ei cresc, iar pământul rămâne nemişcat…”
Sfântul Ioan Gură de Aur: „Căci cei nebuni îşi închipuie că nimic nu stă pe loc, dar
aceasta li se pare nu din obiectele văzute, ci din ochii care văd. Deoarece ei sunt nestatornici şi buimaci, ei cred că Pământul se roteşte cu ei, dar el nu face asta ci stă nemişcat. Tulburarea este chiar starea lor, şi nu vreo schimbare a stihiei.”
Sfântul Clement Romanul: „Soarele şi luna, însoţiţi de toate stelele, se rotesc în
armonie după porunca Sa, cu mărginirile lor prescrise, şi fără nici o abatere.”26
Pentru că este vădit atât celor necredincioşi cât şi celor nepricepuţi, că mergerea
soarelui, care este de folos şi de trebuinţă lumii, şi care este purtat de pronie, se face totdeauna
în rânduială; dar mersurile lunii, faţă de cel al soarelui, par celui nepriceput a fi în
neorânduială şi nestatornicie în creşterile şi descreşterile ei. Căci soarele se mişcă în perioade
statornice şi orânduite: de la el sunt orele, de la el ziua când răsare, de la el noaptea când
apune; de la el se numără lunile şi anii, de la el se fac schimbările anotimpurilor; când se înalţă
spre regiunile de sus domoleşte primăvara; dar când se înalţă în tăria cerului dogoreşte vara:iarăşi, în coborâre, el dă cumpănirea toamnei; iar când ajunge la cercul cel mai de jos, degerăcu frigul iernii din tăria îngheţată a cerului.
I-am scris astăzi pe WhatsApp unui prieten:
Mariane, îți propun să cazi pe gânduri pe marginea următorului subiect. Heliocentrism versus pământul plat.
De ce îți propun să cazi pe gânduri? Pentru că dilema transmisă de acest subiect este de natură dogmatică, religioasă, de credință.
Fii atent aici.
A admite că pământul este una din planetele sistemului solar care se învârt în jurul Soarelui și că pur și simplu fără soare viața pe pământ nu ar exista ne face sa aparținem unei credințe care se bate cap în cap cu credința noastră ortodoxă.
O bună parte din credințele păgânești s-au bazat pe cultul și divinizarea soarelui.
În mod automat cultul și divinizarea soarelui înseamnă înlocuirea Atotputernicului, înlocuirea credinței în creație, înlocuirea credinței în Dumnezeul Atotțiitor.
Deci pământul, plecând oarecum de la această teorie, este un subsidiar al elementului central numit soarele.
Asta în condițiile în care pe pământ se petrece cea mai minunată taină a universului: omul, viața omului în drum spre mântuire, spre redevenire ca suflet sfânt în Împărăția cerurilor.
Uitându-ne spre celălalt concept, pământul plat, avem din Psaltirea care este parte a bibliei informații limpezi.
Soarele și luna sunt luminători creați de Dumnezeu pentru A ÎL SERVI pe om în viața lui pământească în drumul lui spre mântuire.
Spre scopul suprem al vieții pământești.
Mântuirea.
Iar tot din Psaltire primim informația despre “marginile pământului”.
Tot în biblie primim informația despre “tăria cerurilor” și “apele de deasupra”.
Tot din Biblie și Psaltire primim informația că duhurile rele, diavolii, nu se pot manifesta in spațiul terestru decât în văzduh, adică sub tăria cerurilor. Care tărie este de nepătruns.
Exista experimente științifice făcute cu camera de luat vederi pusă pe rachete care arată că aceste rachete nu pot să iasă din atmosfera Pământului și se frânează brusc la un moment dat schimbându-și direcția verticală cu una orizontală și sfârșind în cele din urmă în a reveni pe pământ. Internetul abundă de astfel de filme pe YouTube.
Minciuna cea mare a omenirii cu călătoria pe lună are un rol antidogmatic: să-i facă pe oameni să creadă în toate prostiile care îl contestă pe Dumnezeu.
Tot aici ridic și problema existenței sateliților. Emil Pascu, fostul meu coleg de generală și liceu din Râmnicu Sărat, este de o viață inginer internațional pe vapoare care trag pe fundul oceanului cabluri de la un continent la altul.
Trebuie să fii cel puțin țăcănit să tragi cabluri pe fundul oceanelor când tu afirmi că toate comunicațiile sunt făcute prin sateliți.
Ar fi și foarte avantajos ca aceste comunicații să fie făcute prin sateliți așa cum spun ei.
În schimb, noțiunea de pământ plat darâmă toată teoria sateliților.
Dărâmă toată teoria plimbării în jurul Pământului în imponderabilitate a obiectelor.
Am văzut recent un film documentar despre pământul plat care pur și simplu m-a zguduit din temelii.
Cei care au făcut acest film nu erau ortodocși și nu erau preocupați de dogmatică.
Eu am luat acest film făcut de ei și am încercat să-l văd prin ochii ortodoxiei și a dogmaticii. Și a rezultat în sufletul meu ceea ce ți-am scris până acum.
Până să se petreacă în sufletul meu această schimbare radicală nu am problematizat acest lucru nici o secundă a vieții mele.
Ba mai mult, dacă cineva mi-ar fi spus acest lucru l-aș fi trimis la plimbare.
Eu sunt foarte conștient că distribuirea acestui text pe WhatsApp astăzi este echivalentă cu trimiterea mea la balamuc.
Bine dar n-ar fi nicio noutate pe planetă ca cei care problematizează lucruri false deja bătute în cuie să fie trimiși la balamuc.
O fi și o parte bună într-o astfel de situație: trei mese pe zi de mâncare bună, căldură, apă caldă, plimbare în parc și pastile care te fac să vezi elefanți roz tot timpul. Este interesant.
Aștept răspunsuri.
Acesta este documentarul:
https://m.youtube.com/watch?v=MI2LedPGL8g&time_continue=12