TRECEREA la ora de VARĂ s-ar putea modifica în toată Uniunea Europeană

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În consecință, europarlamentarii au cerut o evaluare a regimului actual al orei şi, dacă este necesar, o revizuire a regulilor, într-o rezoluţie adoptată joi în Parlamentul European la Strasbourg, informează legislativul european într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Rezoluţia a fost adoptată cu 384 de voturi pentru, 153 împotrivă şi 12 abţineri.

Iniţiative cetăţeneşti au arătat o anumită îngrijorare faţă de modificarea bianuală a orei, care marchează începutul şi sfârşitul perioadei de vară şi care are loc în prezent în ultimul weekend din martie şi, respectiv, octombrie. Numeroase studii nu au reuşit să tragă o concluzie clară, dar indică anumite efecte negative asupra sănătăţii umane, spun deputaţii. Ei cer Comisiei să evalueze în detaliu directiva privind ora de vară şi, dacă este cazul, să propună revizuirea ei.

Directiva privind aranjamentele actuale ale schimbării orei, care a intrat în vigoare în 2001, stabileşte o dată şi o oră comune pentru începerea şi încheierea perioadei de vară în Uniunea Europeană, cu scopul de a ajuta funcţionarea efectivă a pieţei interne.

Trecerea la ora de vară în 2018 ar urma să se facă în data de 25 martie, care va deveni ziua cea mai scurtă din an, având, practic, 23 de ore. Apoi, în 28 octombrie ar urma să se treacă la ora de iarnă.

Mecanismul prin care se schimbă ora, primăvara și toamna, este folosit în peste 100 de țări din lumea întreagă. România a adoptat ora de vară în 1932.

 

One thought on “TRECEREA la ora de VARĂ s-ar putea modifica în toată Uniunea Europeană”

  1. Căsătoriile între persoanele de același sex au fost anulate în Insulele Bermude, teritoriu care inițial legalizase astfel de căsătorii, informează The Guardian.
    Guvernatorul Insulelor Bermude, un teritoriu britanic, a promulgat o lege care anulează drepturile persoanelor de același sex să se căsătorească, în pofida unei decizii a Înaltei Curți de anul trecut care autoriza astfel de căsătorii.
    Legislația a trecut de Parlament, iar majoritatea cetățenilor au fost împotriva căsătoriilor între persoane de același sex în cadrul unui referendum.
    Grupurile LGBT au spus că parteneriatele civile, varianta legală disponibilă în Insulele Bermude, îi fac să fie cetățeni de rang secund și că este fără precedent ca o jurisdicție să anuleze dreptul legal la căsătorie după ce l-a acordat inițial.
    https://www.theguardian.com/world/2018/feb/08/bermuda-repeal-same-sex-marriage?CMP=share_btn_fb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X