Foto: Gulliver/GettyImages
Commodity Futures Trading Commission (CFTC), un organism de supraveghere a instrumentelor financiare derivate, a formulat o plângere penală împotriva a trei operatori de criptomonede, acuzându-i de fraudarea clienților, de folosirea unor scheme Ponzi (scheme piramidale) și de înălcare mai multor reguli de tranzacționare a mărfurilor, transmite Newsweek.
Procesul intentat de CFTC într-un tribunal din New York vine pe fondul îngrijorărilor la nivel mondial privind riscurile la care sunt expuși investitorii și sistemele financiare globale în fața emergenței Bitcoin și a altor monede virtuale.
CFTC l-a acționat în instanță pe cetățeanul newyorkez Patrick McDonnell și compania lui, CabbageTehc, pentru că ar fi furat bani de la clienții săi. Fondurile ar fi fost solicitate în scopul furnizării de tranzacții cu valută virtuală și a altor servicii.
Al doilea operator dat judecată, Entrepreneurs Headquarters Ltd., cu sediul în Marea Britanie, condusă de Dillon Michael Dean, este acuzat că ar fi dirijat o schemă Ponzi prin care a solicitat 1,1 milioane de dolari în Bitcoin de la 600 de investitori, promițându-le că banii lor vor „consolidați” și investiți.
Despre al treilea caz încă nu sunt cunoscute detalii, subliniază Newsweek.
Guvernele din întreaga lume dezbat în prezent în ce moduri trebuie abordate riscurile pe care le implică mondele virtuale.
În avangarda acestei dezabteri se află, la această oră, Coreea de Sud, China și Japonia.
Autorităţile de reglementare din China şi Coreea de Sud întăresc supravegherea tranzacţiilor cu bitcoin şi mineritul acesteia, în timp ce Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare a început la sfârşitul anului trecut să controleze mai strict vânzările acesteia.
China intenţionează să limiteze consumul de emergie pentru unii mineri de bitcoin, au declarat săptămâna trecută persoane apropiate situaţiei, aceasta putând fi o problemă pentru o industrie în care reţelele puternic consumatoare de energie permit tranzacţiile cu moneda virtuală.
Coreea de Sud a început să verifice şase bănci, inclusiv Industrial Bank of Korea, care oferă conturi virtuale unor companii care au legături cu tranzacţiile cu monede virtuale, pentru a preveni posibile activităţi de spălare de bani.
Autorităţile sud-coreene au anunţat luna trecută că vor permite tranzacţii limitate în monede virtuale, numai platformelor calificate, şi vor analiza introducerea unei posibile taxe pe câştigurile rezultate din tranzacţiile cu astfel de monede, pentru a limita specualţiile din ţară.
În ultimii aproape 10 ani, hackerii au reuşit să fure Bitcoin şi altele monede virtuale asemănătoare în valoare de 1,2 miliarde de dolari, susţin specialiştii de la Autonomus Research.
Bitcoin a coborât săptămâna trecută sub nivelul de 10.000 de dolari, valoarea sa fiind cu 50% sub maximul record atins în urmă cu doar o lună.
Salutare.
Am nevoie urgenta de un duhovnic si de un loc unde se face liturghie, in zona Ardealului. Din 2014 n-am mai mers deloc la Biserica. In Moldova e prea departe, fac o zi aproape pe drum (cu trenul) pana unde stiu ca se tin liturghii ortodoxe (si chiar daca depun osteneala poate preotul n-are timp de spovedit, deci arunc banii si pierd timpul degeaba), ceea ce ar insemna 2 zile aproape pierdute doar cu drumul.
Cu cat distanta e mai scurta de Sibiu, cu atat mai bine, pt. ca la 5-6 h drumul cu trenul ori autocarul (sa spunem 8h max. asa incat drumul sa dureze cel mult o zi dus – intors) as putea sa particip la slujba macar de 4 ori pe an, plus spovedit, si poate chiar mai des (dat fiind faptul ca Duminicile si de Sarbatori nu lucrez – si cand se mai lipeste cate o Duminica de o zi de sarbatoare as avea timp suficient cat sa plec din oras pt. 2 zile si apoi sa revin la lucru).
Preotii nepomenitori de care-am auzit, la distante mai acceptabile de Sibiu, care tineau liturghii curate, ortodoxe, au fost goniti (de ex. de la Lacul Frumos unde din cate am mai citit pe net acum a fost impus un preot eretic); la Frasinei nu stiu ce mai e si n-as vrea sa bat un drum degeaba fara slujba curata si fara spovedit.
Mi-am facut si lista de spovedanie, pe foi A4, de care lista as vrea sa ma scap cat mai repede. Si dupa spovedanie probabil voi aduna multe pacate dar macar de cele grele sa ma lepad (ma cunosc prea bine dupa zeci de ani, nu-s capabil sa nu mai pacatuiesc, dar sa nu mai cad in pacate de moarte cred ca pot, cu ajutorul lui Dumnezeu).
Daca nu stiti preot nepomenitor care tine liturghie si spovedeste bine (nu 10 minute maxim) in Ardeal, e bine si mai departe, chiar daca, n-as putea ajunge decat maxim de doua ori pe an in parti mai indepartate (unde un drum dus-intors dureaza spre doua zile).
Mai am o problema, pt. care am nevoie de ajutor: mortii. In trecut (chiar si in vremurile cand nu mergeam la Biserica) mai puneam liturghii cu prescura la bisericile din oras, dar acum, nu mai am cui sa las – in special pt. raposati – pomelnice.
Daca e unul dintre voi care va bucurati de slujba curata mai des, si v-as lasa (eventual aici pe site) un pomelnic pt. morti si unul pt. vii, si as trimite si banii evident, prin posta, pt. pomenire cu prescure, cum se obisnuia sa se faca la bisericile de mir, imi puteti pune careva pomelnicele pt. Vii si Morti?
Dan, mersul la o Biserică departe de casă, gen 10-15 ore de drum, numai dus, trebuie să îl iei ca pe un antrenament. E nimic în comparație cu ce urmează. O să vină timpurile când o să dormi pe jos, numai să apuci o Sfântă Slujbă. Să vezi cum e să nu dormi câte o noapte, fără să mai ai posibilitatea să recuperezi… Și asta periodic. Dacă vrei cu adevărat să rămâi în dreapta credință, înarmează-te cu răbdare. Și de te dor oasele de stat în șezut așteptând să ajungi la destinație, gândește-te ce ai face dacă ai călători spre Hristos în Rai. Ai sta și în cap oricâte ore, și orice ți s-ar întâmpla, numai să ajungi la El. Iar pentru găsirea unui duhovnic bun, roagă-te, roagă-te, roagă-te! Și Dumnezeu îți va da.
În ce privesc pomelnicele, găsește mai întâi un duhovnic și apoi dânsul te va învăța ce să faci. Abordarea ta de acum este greșită.
Răbdare și rugăciune. Dumnezeu să te ajute!
https://www.naturalnews.com/2018-01-17-health-ranger-releases-new-shtcoin-and-buttcoin-counterthink-animation-that-mocks-bitcoin-crypto-lunacy.html
„în ce moduri trebuie abordate riscurile pe care le implică mondele virtuale”
Interdictie.
Tarile – prin STAT – sa isi emita propria moneda.
Sa se elimine emiterea de moneda fara sustiunere materiala, valorica.
Evident, sa se respinga pretentiile facatorior de bani de a fi ras-platiti, adica platiti [cu mult] peste ceea ce inseamna serviciul lor.
La 1 milion de dolari emisi (bancnoye), probabil ca acum costul de productie este undeva spre 500 de …. dolari (ca asa sint „facute” preturile, la materiale, servicii, salarii…).
„ei” dau productie de 500 $ si cer sa li se returneze marfe – 1.000.000 PLUS dobanda (la aceasta valoare!) de… acum e cea „de referinta” pe la 0.50% parca… adica 5 la mie, adica 5.000 $.
Ca sa platesti 5.000 pentru 500 asta e hiper-camata de 1.000% in realitate!
Si pentru ca nu e de ajuns… de unde sa iei bancnote care nu sint…. tiparite??? Adica, dai inapoi hartie/plastic de 500$ si trebuie sa mai dai ceva care „face” 4.500$.
Stiti ce se da?
Scutiri de taxe, stimulente economice, anulari de taxe vamale, compensare cu ternuri de la popor la jecmanitori, etc.
Asa a ajuns famglia Rotschild sa „controleze” peste 40% din Terra – resurse si afaceri…
Vrabia de pe gard a.k.a. „pielea ursului din padure” este ce manevreaza astia cu monedele virtuale, adica imaginare, adica fantezii pentru idioti care-si baga viata = banii scosi prin eforturi care le suge energia… in imaginatia unei false economii, a unui fals mecanism financiar.
Dan.Poti trimite pomelnicele la Manastirea Patrunsa,prin Posta Romana,iar bannii ,cu un mandat cu confirmare de primire,la adresa..Manastirea Patrunsa,comuna Barbatesti. Judetul Valcea.