Dezbaterea asupra soartei mumiei lui Lenin s-a intensificat odată cu apropierea celei de-a 100-a aniversări a revoluției sale.
Mumia lui Vladimir Lenin a fost o atracție din Piața Roșie încă din 1924.
Acum, la 100 de ani după ce germanii l-au pus pe Lenin într-o mașină de marfă sigilată și l-au trimis să distrugă Rusia, legislația menită să îl îngroape în cele din urmă, a fost introdusă în Duma de Stat a Rusiei.
În timp ce sondajele arată că rușii susțin înmormântarea, încercările anterioare ale îngropării rămășițelor lui Lenin au fost nereușite. Cu toate acestea, legislația a introdus joi faptul că „nu va impune nicio acțiune imediată, ci va elimina impedimentele legale la reînhumare, atunci când autoritățile au considerat că este timpul potrivit”.
Trebuie remarcat că, chiar dacă sunteți un fan Lenin, se pare că „Emblema Bolșevismului” a vrut să fie îngropat alături de mama sa, în Cimitirul Volkovskoye din Sankt Petersburg.
Nu este deloc surprinzător faptul că Biserica Ortodoxă Rusă susține decizia; Dar, potrivit Interfax, rabinul șef al Rusiei, Berel Lazar, consideră, de asemenea, că este timpul să fie îngropat Lenin.
Lazar a spus pentru Interfax că Lenin „a umplut Rusia de sânge” și „a căutat să înlocuiască credința în Dumnezeu cu un cult de lideri idolatri„.
Mai mult din interviu:
– Aniversarea a 100 de ani de la revoluția din octombrie va fi marcată în 2017. Cum puteți evalua perioada sovietică a istoriei noastre?
– Pentru mine sunt vremurile întunecate. Bolșevicii își căutau scopul de a crea un „om nou” și de a construi o nouă societate fără Dumnezeu. Ei își atingeau scopul prin violența care a ajuns la apogeu cu Stalin.
Au fost în vigoare restricții severe împotriva credincioșilor (indiferent de identitatea lor religioasă) practic în toată perioada sovietică. Până la moartea lui Stalin au fost supuși unor represiuni la scară largă – oamenii au fost închiși sau executați doar pentru îndeplinirea îndatoririlor unui cleric. Apoi, represiunile împotriva credincioșilor au devenit individuale, însă au rămas în vigoare diferite hărțuiri și restricții, la care totuși am asistat la sfârșitul anilor 1980. Tot binele despre care vorbesc oamenii, amintind de Uniunea Sovietică, a existat nu datorită, ci mai degrabă în contradicție cu regimul.
– Ce caracteristici și realizări ale epocii sovietice pot fi un exemplu pentru societatea contemporană și pentru stat?
– În primul rând, este cu siguranță victoria noastră asupra nazismului care a salvat lumea de perspectiva monstruoasă de a stabili regimul misantropic în lume și pe evrei de exterminăre totală. Astăzi Rusia continuă să lupte în mod activ împotriva terorismului și a extremismului. O altă realizare, care poate fi interesantă pentru Rusia modernă, este încercarea de a forma o națiune civilă. Nu a fost realizată în perioada sovietică, atunci ne-am confruntat cu valul naționalismului, astăzi mărturisim renașterea ideii de a crea o națiune civilă. Printre realizările pozitive pe care aș dori să le subliniez sunt cele ale sistemului educațional și sistemului de sănătate, care au permis rezolvarea problemei analfabetismului și a răspândirii epidemiilor în termeni relativ scurți.
– Care este atitudinea personală pe care o aveți față de Lenin și Stalin?
– Ambii sunt oameni care au umplut țara de sânge și au căutat să înlocuiască credința în Dumnezeu cu un cult de lideri idolatri. Deci, Stalin s-a numit pe sine „urmașul devotat al lui Lenin”, dar Lenin a făcut-o pentru promovarea ideilor sale și Stalin – pentru păstrarea puterii.
– Nu credeți că este timpul să reluăm discuția despre reînhumarea lui Lenin?
– Cred că toate discuțiile necesare s-au terminat. Corpul lui Lenin ar trebui să fie înmormântat, iar mormintele de la cimitirul din apropierea zidului Kremlinului ar trebui mutate în alte cimitire. Reprezentanții tuturor instituțiilor împărtășesc opinia că este necesar să se facă acest lucru. În ceea ce privește mausoleul lui Lenin, cred că nu este necesar să-l distrugem, așa cum clădirea se potrivește organic cu ansamblul Piața Roșie. Ar fi mai bine să fie înființat un muzeu dedicat erei sovietice la mausoleu.
Pe măsură ce se apropie luna octombrie, va fi cu siguranță interesant să vedem cum atât guvernul rus, cât și poporul rus se luptă cu aniversarea revoluției pe care a condus-o Lenin.
Între timp, „îi puteți da follow lui Lenin pe Twitter”, completează RT.
Probabil Kremlinul este pe lista obiectivelor ce vor fi bombardate in iminentul razboi si isi muta nebotezatii moastele ca sa le protejeze. Trupul acestui mare criminal evreu, Lenin, ar fi trebuit sa fie demult ingropat intr-o groapa de gunoi dar faptul ca si azi e tinut la loc de cinste spune multe despre cine detine controlul si in Rusia azi. 🙁
Staretii rusi ziceau cindva ca odata cu ingroparea lui lenin vine imediat si antihrist si mai ramin 3,5 ani de viata… priviti filmul „Sarea Pamintului” sau „Soli Zemli” are mai multe parti, tot se spune despre vremurile de apoi…Doamne ajuta!
Se pare că,,google,, a ȘTERS linkul ,,EUGENIE: Instrumentul prin care ELITELE doresc diminuarea drastică A Populației….
https://ortodoxinfo.ro/2017/08/12/eugenie-instrumentul-prin-care-papusarii-doresc-diminuarea-drastica-populatiei-planetei-si-transformarea-celor-ramasi-sclavi/
Rusii il tin la loc de cinste pe Lenin iar BOR ii tine la loc de ne-cinste pe Marturisitorii din temnitele comuniste. Parca se leaga „un pic” lucrurile, asta apropos de cine conduce ambele tari. Peste putin timp, asa cum multi Sfinti ne-au pus in tema(avertizat), comunismul va fi instalat in tot globul. Daca nu comunismul le-ar fi pe plac „liderilor” din umbra ai acestei lumi, atunci el(comunismul) ar fi fost demult desfiintat. Dar se vede treaba ca le vine „manusa”.
Probabil ca il vor dori ingropat pe Lenin pentru a nu-si mai aduce lumea aminte de societatea crimei dezvoltata de Lenin, ca sa nu trezeasca cumva suspiciuni atunci cand „liderii lumii” o vor readuce din nou in prim plan. Adica vor zice: ” Noi nu suntem ca Lenin!”, dar vor fi tot la fel.
Intr-unul din filmele Sarea pamantului mai exista o profetie: „Lenin va fi ingropat atunci cand ziua lui de nastere 22.04.1870, deci 22.04 va coincide cu Pasterle Ortodox. ” Pana in 2118, Pastele Ortodox va cadea pen 22 aprilie in 2063 si 2074. Personal am rezerve fata de aceasta profetie.
Totusi Putin nu-si poate permite sa-i supere pe nostalgicii sovietici cu convingeri comuniste, doar 50% din populatiab rusa era botezata in 1990. Statui, strazi Lenin sau nu nume ale bolsevici din anii ’20 si ’30 sunt prin toate orasele Federatiei Ruse tinute la mare cinste, inclusiv in Tiraspolul Republicii Moldova.