Multinaționalele jefuiesc România. Singura soluție, 1% pe cifra de afaceri

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, „în opinia Comisiei Europene”, care nu este contrazisă, din spusele sale, nici de Guvern, microîntreprinderile au ajuns să aibă un regim fiscal similar al firmelor offshore, din perspectiva scutirilor fiscale. În opinia AUR atacurile premierului Ciolacu și ale Comisiei Europene la adresa oamenilor de afaceri români reprezintă un asasinat economic cu efecte devastatoare asupra companiilor românești.

”Microîntreprinderile – există o singură abordare diferită a Comisiei: faptul că ele au devenit un fel de offshore în interiorul unui stat. Nu poți să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi, dar să rezolvăm primele 5 probleme de acolo: fără sărăcie, fără foamete, sănătate, educație, infrastructură. Deci, undeva nu funcționează și Comisia a zis „domn’e, am înțeles, hai să vedem gradual cum scoatem aceste excepții’, dar discuția și scoterea excepțiilor nu este una brutală, care să strice activitatea”, spune Ciolacu.

Soluția AUR contrazice aberațiile premierului Ciolacu și ale Comisiei Europene

Cum se explică profiturile anuale de ZERO lei ale marilor companii străine?

Trebuie să ne luăm după statistică. În mod normal, contribuția prin impozitarea profitului la buget trebuie să fie proporțională cu ponderea grupurilor de companii în cifra de afaceri totală. Ponderea multinaționalelor în cifra de afaceri e între 55-60% din total. Ponderea în contribuția la buget prin taxe e de 30%. Este evident!

Având în vedere faptul că aceste companii multinaționale nu evazionează plata impozitelor pe muncă și TVA-ul, înseamnă că toată gaura e din cauza evazionării impozitului pe profit, care se pune pe profitul declarat. Multinaționalele își aranjează actele contabile astfel încât să nu obțină profit și să declare profit zero. Unele exagerează atât de mult încât declară pierdere.

Operațiunea se numește ‘optimizare fiscală’ și în esență, înseamnă încărcarea notei contabile a lor cu lucruri pe care nu le fac, dar pe care le decontează că le-ar face în România. Atunci, iese că ei își cheltuiesc banii pe niște lucruri pe care nu le cheltuiesc și spun că n-au profit.

Un minim echilibru și dreptate ar fi impozitarea multinaționalelor pe cifra de afaceri. Nu este total corect din punct de vedere economic, dar dacă ele te trag în piept ce faci? Această soluție îți mai rămâne. Pui 1% pe cifra de afaceri și ele nu te mai pot păcăli.

4 thoughts on “Multinaționalele jefuiesc România. Singura soluție, 1% pe cifra de afaceri”

  1. Sunt întrutotul de acord cu propunerea evocată la sfîrșitul articolului, doar că exista o mica problemă din perspectiva mea : întreaga lume a afacerilor APARȚINE multinaționalelor . Și dacă încă nu s-a înțeles acest lucru, evoluția zilnică a faptelor o va dovedi tuturor.

  2. După o scurtă reflectare, cred că singura soluție ar fi boicotarea pe cît mai mult posibil a multinaționalelor, în acest fel poate că scăderea cifrei lor de afaceri îi va nemulțumi , și atunci sau vor scădea ei prețurile percepute la vînzare, diminuindu-și astfel veniturile, ceea ce în mod indirect e un fel de recunoaștere a unor obligații, sau își vor lua talpasita definitiv de pe meleagurile noastre. Nu cred că vreodata vor plăti vreun sfant în plus față de ce plătesc în momentul de față, din motivul invocat în comentariul meu precedent.

  3. 1% ar fi prea putin, daca tinem cont de profiturile uriase pe are le fac bancile si corporatiile straine pe spinarea cetateanului si a statului roman! Corect ar fi 3% pe cifra de afaceri a acestor banditi si asasini economici straini!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X