Planul Guvernului de distrugere a microîntreprinderilor

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor vor fi de 1% și 3%, în funcție de venituri, conform planului discutat în coaliție și care confirmă informațiile în acest sens anunțate anterior de Profit.ro. Sunt confirrmate și datele Profit.ro privind modificările pregătite în cazul TVA.

Astfel, conform draftului de la acest moment, în cazul dividendelor distribuite în baza situațiilor financiare interimare întocmite în cursul anului 2023, cota de impozit pe dividende este de 8%, fără recalcularea impozitului pe dividendele respective, după regularizarea acestora pe baza situațiilor financiare anuale aferente exercițiului financiar 2023, arată Hotnews.

Nouă taxare la microîntreprinderi

Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor vor fi:

1%, pentru microîntreprinderile care realizează venituri care nu depășesc 300.000 lei inclusiv

3%, pentru microîntreprinderile care:

1. realizează venituri peste 300.000 lei;

2. desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5821 – Activități de editare a jocurilor de calculator, 5829 – Activități de editare a altor produse software, 6201 – Activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client), 6209 – Alte activități de servicii privind tehnologia informației, 5610 – Restaurante, 5621 – Activități de alimentație (catering) pentru evenimente, 5629 – Alte servicii de alimentație n.c.a., 5630 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor, 6910 – Activități juridice, pentru activități ale notarilor și avocaților, 8621 – Activități de asistență medicală generală, 8622 – Activități de asistență medicală specializată, 8623 – Activități de asistență stomatologică, 8690 – Alte activități referitoare la sănătatea umană.

În cazul în care, în cursul unui an fiscal, o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 300.000 lei și o rată a rentabilității de peste 30%, calculată ca raport între profitul net și venituri totale, înregistrate potrivit reglementărilor contabile aplicabile, aceasta datorează impozit pe profit începând cu trimestrul în care se înregistrează acest caz.

În plus, sumele reprezentând sponsorizări și sumele reprezentând achiziția de aparate de case de marcat electronice fiscale rămase de reportat, potrivit legii, nu se scad din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat după data de 1 ianuarie 2024.

2 thoughts on “Planul Guvernului de distrugere a microîntreprinderilor”

  1. Toate taxarile sunt dictate de băncile internaționale, e vorba despre o operațiune colosală de distrugere la nivelul întregii lumi , în scopul masonic de a clădi pe ruinele acestei ordini , o altă ordine, satanisto- comunistă, de care am fost preveniti cu toții din 2020 ( an al operațiunii covid, alte distrugeri de vieți si bunuri ) prin discursurile trimbitate ale șefilor de guverne : build back better ( sa construim la loc mai bine) . Nu e vorba despre nimic „mai bine” , ci despre asasinare în masa. După deviza sectei rosicruciene reprezentată cu ” onoare” și la noi în țară ( Rosa Crucea) , ” Solva et Coagula” ce inseamna cam același lucru cu build back better ( dizolvă și coagulează). Adică distrugerea omenirii din temelii .
    Pentru jocurile sîngeroase ale iudeo- masoneriei financiare.

  2. Tiganul securist borat din fruntea Guvernului nu face altceva, decat sa implementeze mai rapid Agenda 2030 in Colonia noastra cea de toate zilele, la ordinul Statului paralel: la operatiunea de distrugere si falimentare a microîntreprinderilor se adauga concedieri masive, inflatie pana la cer, saracirea accentuata a romanilor dublata de scaderea abrupta a consumului, dar mai ales de confiscarea proprietatilor prin impozitul aberat pus pe ele dar si prin taxa de 5% introdusa pe tranzactiile imobiliare! In toamna vom vedea cum tot mai multe categorii sociale vor fi tot mai des in strada, iar de-aici pana la revolte sociale si revolutie va fi cale scurta, dar si legitima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X