Interzicerea candidaturii lui Călin Georgescu de către Biroul Electoral Central a fost intens mediatizată de presa internațională. Agenții de presă precum TASS, Bloomberg și Financial Times au relatat evenimentul, evidențiind implicațiile politice și reacțiile internaționale, inclusiv avertismentele SUA privind respectarea procesului democratic din România.
Decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a refuza candidatura lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale din România, programate pentru 4 mai, a generat un val de reacții în presa internațională. Evenimentul a fost relatat ca o știre de primă importanță, având în vedere contextul tensionat al politicii românești și al influențelor externe.
Agenția rusă de presă TASS a fost printre primele care au raportat știrea, menționând că respingerea candidaturii lui Georgescu a fost urmată de ciocniri între susținătorii săi și forțele de ordine în fața sediului BEC. „Biroul Electoral Central a refuzat să aprobe candidatura lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut de George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, pe Facebook”, a scris TASS, citând surse din presa românească.
Bloomberg a abordat subiectul din perspectiva efectelor asupra stabilității politice a României. Agenția notează că invalidarea candidaturii lui Georgescu, perceput drept un lider al extremei drepte, ar putea intensifica turbulențele politice interne. Potrivit Bloomberg, BEC a primit peste 1.000 de contestații la candidatura sa, majoritatea invocând pozițiile sale antidemocratice și extremiste. Totodată, se precizează că decizia poate fi contestată la Curtea Constituțională.
Financial Times (FT) subliniază că interzicerea candidaturii lui Georgescu s-a produs în ciuda avertismentelor din partea SUA. Publicația britanică îl citează pe vicepreședintele american JD Vance, care a criticat anularea alegerilor din noiembrie, considerând-o un semn al regresului democratic în Europa. FT menționează că oficialii americani au acuzat autoritățile române de cedare la presiuni externe și la informații „slabe” privind presupuse interferențe străine.
Alegerile prezidențiale din România, inițial organizate în noiembrie 2024, au fost anulate de Curtea Constituțională în urma unor acuzații de amestec rusesc în favoarea lui Georgescu. Următorul scrutin este programat pentru 4 și 18 mai 2025. Potrivit sondajelor recente, Georgescu era unul dintre favoriți, cu un sprijin estimat la peste 40%.
Pe măsură ce situația politică din România continuă să evolueze, reacțiile internaționale indică o atenție sporită asupra modului în care autoritățile române gestionează procesul electoral și respectarea principiilor democratice.
Țara noastră a fost condusă din dec 1989 încoace cu ordine verbale ale ambasadelor străine. În 2025, ambasada Statelor Unite ale Americii, conform cu NEP New European Policy instituită de Trump (așa-i că seamănă cu termenul lui Lenin?!), NU A INTERVENIT, înafara unor comment uri pe rețele ale adevăratului preș american-Muscă. Au profitat din plin de situație stnștii glblști ioropeni, care au pus toate tunurile pe GeorgiCălinescu și au comandat Drepți ! Vă aliniați ! slugilor lor de pe Dâmbovița. Fără cooptarea unei părți de vârf a serviciilor (acolo trebuie să lucreze suveraniștii), nici o schimbare nu se poate face în România. Și oriunde.
Am observat cum gestionează statul sionist terorist, înființat în decembrie 1989 de către grupul de teroriști evrei Iliescu, Brucan, Voican Voiculescu, Roman /Neulander procesul electoral în România. În decembrie 1989 i-au ucis pe revoluționarii români, care ar fi putut constitui o amenințare pe viitor pentru statul sionist terorist, apoi în 1992 au atacat prin mineriade forțele de opoziție, partidele politice, apoi au falsificat alegerile de 35 de ani prin alegeri trucate, iar acum dau lovituri de stat, prin cecere-uri, bec-uri ilegale, și își bagă în pușcărie oponentii politici, prin dosare fabricate de procurori penali, în cardasie cu servicii secrete antinationale criminale. Marș la pușcărie guvern criminal, ccr-boschetar, bec-spagar, procurori smenari.