X

NATO. Declarație comună privind „întărirea apărării aeriene a Ucrainei”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Casa Albă a anunțat, oficial, că SUA, Olanda, Germania, Italia și România vor furniza Ucrainei patru sisteme de apărare aeriană Patriot și un sistem SAMP-T, președintele Iohannis fiind printre semnatarii unei declarații oficiale pe această temă, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, declarația a mai fost semnată de președintele american Joe Biden, de președintele Volodimir Zelenski, şi premierii olandez, Dick Schoof, italian, Giorgia Meloni, şi german, Olaf Scholz.

Preşedintele Joe Biden a anunţat şi el în discursul său susţinut cu prilejul ceremoniei care a marcat împlinirea a 75 de ani de NATO că SUA şi aliaţii lor vor trimite noi sisteme Patriot Ucrainei, despre care şi-a exprimat convingerea că va câştiga războiul cu Rusia.

„Suntem angajaţi să furnizăm Ucrainei capabilităţi suplimentare de apărare aeriană în contextul în care se apără împotriva agresiunii continuate a Rusiei, inclusiv a atacurilor deliberate ale Rusiei asupra oraşelor ucrainene şi a infrastructurii civile şi infrastructurii critice”, se menţionează în declaraţia comună.

„Astăzi anunţăm că, colectiv, furnizăm Ucrainei sisteme de apărare aeriană strategice, inclusiv baterii Patriot donate de SUA, Germania şi România, componente Patriot donate de Olanda şi alţi parteneri pentru a permite operarea unei baterii Patriot suplimentare şi un sistem suplimentar SAMP-T donat de Italia”, afirmă liderii celor cinci state donatoare.

Semnatarii declaraţiei comune îşi exprimă încrederea că „aceste cinci sisteme strategice de apărare aeriană vor contribui la protejarea oraşelor ucrainene, civililor şi soldaţilor şi ne coordonăm îndeaproape cu guvernul ucrainean pentru ca acest sisteme să fie utilizate rapid” şi precizează că „lucrăm la un nou anunţ în acest an privind sisteme suplimentare strategice de apărare aeriană pentru Ucraina”.

În plus, „în lunile următoare, SUA şi partenerii intenţionează să furnizeze Ucrainei zeci de sisteme de apărare aeriană tactice, inclusiv NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS şi sisteme Gepard”, iar acestea „vor extinde şi mai mult acoperirea apărării aeriene ucrainene”.

De asemenea, menţionează declaraţia comună, „mai mulţi aliaţi, între care Canada, Norvegia, Spania şi Regatul Unit, vor continua să joace un rol important în furnizarea acestor sisteme şi mulţi alţi susţinători ai Ucrainei vor asista în asigurarea interceptorilor”.

În ceea ce le priveşte, notează textul citat, „SUA vor regândi livrările planificate (…) de interceptori critici pentru apărarea aeriană în coordonare cu parteneri în aşa fel încât aceştia să fie trimişi Ucrainei, furnizându-i sute de interceptori suplimentari în cursul anului următor”.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. Da, bancherii își duc mai departe, liniștiți, războaiele de dominație pe banii noștri, pe teritoriile țărilor noastre, fără ca noi să spunem nimic, fără sa mișcăm un deget sau să avem cel mai mic gest de impotrivire, față de aceste acțiuni teroriste și atacarea unor țări suverane de organizația teroristă NATO. Ei își urmează planurile, își impun agendele, sistemele de dominație și control, își duc războaiele lor împotriva țărilor care se împotrivesc acestei agende, exact cum au făcut și cu Germania, atacată doar pentru că indraznise să ii dea afară pe bancherii Rotchild din țară și să își scape poporul de sistemul financiar evreiesc, bazat pe inflație. dobândă și datorie, iar noi stăm și asistăm pasivi la aceste acțiuni și războaie nenorocite, care ne prăbușeșc economiile, ne îndatorează la același clan nenorocit de bancheri , fără să mișcăm un deget, ca niște adevărați idioți utili, prizonieri ai sistemului de tip penitenciar semideschis creat de bancheri în lagărul UE. După război, sistemul va deveni închis, cu control, supraveghere, fără posibilitate de a mai circula, cu sancțiuni și eliminarea tuturor drepturilor și libertatilor pentru sclavii europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button