X

George Simion: România nu trebuie să se implice în războiul ruso-ucrainean. Poporul român vrea pace

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Da, voi fi din nou calificat extremist. Da, mi se va spune iar că sunt putinist. Da, iar voi fi pus la zid de către deontologii lingăi ai sistemului care îl ridică în slăvi pe Klaus Iohannis și șleahta lui de băgători de seamă pentru că imi permit să exprim o poziție contrară față de ei. O poziție pe care o majoritate dintre români o susțin.

Încă o dată, ca în nenumărate alte dăți, Iohannis a stat drept în fața partenerilor străini până s-a îndoit ca atunci când struțul bagă capul în pământ.

Am condamnat public în termenii cei mai duri decizia președintelui Iohannis și a CSAT de astăzi de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina.

Nu am făcut-o pentru că nu vreau ca Ucraina să se apere, ci pentru că îmi doresc ca România să nu fie expusă!

Am mers pe un considerent exprimat chiar de către ministrul social-democrat al Apărării, Angel Tîlvăr, în urmă cu o lună: sistemele Patriot au fost luate de România pentru apărarea teritoriului național! Și da, ele trebuie să apere teritoriul României!

Practic, astăzi, Iohannis n-a mai ținut cont de avizul negativ dat de CSAT și a decis de capul lui ca unul dintre cele două sisteme Patriot pe care le avem funcționale să le dăm Ucrainei, lăsându-ne pe noi în baza unui singur sistem, care și acela a fost operaționalizat abia zilele trecute.

Pentru cei care nu știu: România a comandat în SUA ȘAPTE (!!!) sisteme Patriot, pentru aproape patru miliarde de dolari, iar până acum au fost furnizate doar PATRU (!!!) dintre aceste sisteme. Doar DOUĂ sunt operaționale în acest moment, al treilea putând fi utilizat de la sfârșitul anului, iar al patrulea la începutul lui 2025.

Este iresponsabil față de apărarea propriei țări să cedezi un sistem de apărare anti-aeriană din cele două disponibile, tu având la graniță un război. Asta în condițiile în care nu este clar când și dacă vor mai veni celelalte trei sisteme pe care România le-a comandat în SUA și pentru care banii au fost deja plătiți. De ce? Pentru că Statele Unite sunt decise să oprească toate comenzile pentru sisteme și rachete antiaeriene Patriot – inclusiv cele comandate deja de România – până când Ucraina va avea suficiente mijloace antiaeriene pentru a se putea apăra de atacurile Rusiei.

Îi solicit public, pe această cale, lui Klaus Werner Iohannis să spună CE A PRIMIT ÎN SCHIMB pentru ca țara noastră să renunțe la acest sistem? Îi solicit public acest lucru pentru că, în luna mai, după întâlnirea cu Joe Biden, referitoare la sistemul Patriot, a declarat: „Să vedem ce putem să oferim și ce putem primi în schimb, pentru că este inacceptabil ca România să rămână fară apărare anti-aeriană”. (Detalii, AICI)

Până acum știm doar atât, conform spuselor lui Klaus Iohannis: România a rămas fară apărare anti-aeriană, fară a primi nimic în schimb! Sau poate a primit ceva, totuși, pe persoană fizică, Iohannis? Nu știm, pentru că Mutul de la Cotroceni nu este și nu a fost niciodată transparent față de români! Ce știm, în schimb, este ca românilor le-au fost luați patru miliarde de dolari, in avans, pentru sistemele Patriot, ca să se trezească acum că livrarile au fost sistate!

Dacă voi fi Președinte al României pot să vă garantez un lucru: nu voi implica țara noastră și nu voi expune românii la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în conflictele altora, țara noastră trebuie să militeze pentru pace. Este îndeajuns că au murit sute de mii de oameni de ambele părți, că repercursiunile acestui război au produs reverberații pe tot globul din punct de vedere financiar și social. Gata!

A venit momentul ca politicienii responsabili, puținii care au mai rămas, să se opună cu toată dârzenia celor care vor să ne arunce continentul într-un abis!

George Simion

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button