X

Arme pentru Ucraina? România cumpără obuziere K-9 din Coreea de Sud în valoare de 920 milioane de dolari

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România a confirmat, miercuri, planul de a cumpăra obuziere autopropulsate sud-coreene K-9, în valoare de 920 de milioane de dolari, anunță agenția YNA, citată de Profit.ro.

Potrivit sursei, ministrul român al apărării, Angel Tîlvar, a anunțat decizia în timpul discuțiilor din România cu șeful apărării de la Seul, Shin Won-sik, care se află într-o călătorie de o săptămână în Europa de Est.

Shin i-a mulțumit lui Tîlvar pentru decizie și a anticipat că acordul- cea mai mare achiziție de armament din România din ultimii șapte ani- va activa și mai mult cooperarea în domeniul apărării și al armamentului între cele două țări.

„Coreea de Sud va deveni partenerul optim pentru impulsul României de a-și moderniza armata”, a declarat Shin, adăugând că speră că acordul va duce la o serie de cooperări, inclusiv fabricarea în comun, antrenamente încrucișate între unitățile relevante și schimburi de personal.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button