X

Reuters: Germania a devenit cel mai mare adversar al sancțiunilor împotriva Rusiei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasadorii UE nu au reușit să cadă de acord asupra celui de-al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei la negocierile din 14 iunie – această problemă a fost eliminată de pe ordinea de zi în ultimul moment din cauza poziției Germaniei, au declarat diplomații europeni pentru Reuters.

Agenția notează că reprezentanții țărilor UE discută de mai bine de o lună despre un nou pachet de sancțiuni, care include o interdicție a transbordării gazelor naturale lichefiate (GNL) rusești și un plan de a trage la răspundere operatorii europeni pentru încălcarea restricțiilor impuse de filialele lor și parteneri din țări terțe.

Potrivit Reuters, Ungaria, care s-a opus anterior sancțiunilor, părea dispusă să le accepte, dar Germania și-a exprimat îndoielile cu privire la impactul asupra industriei sale a prevederii privind răspunderea pentru activitățile filialelor și partenerilor din țări terțe.

Proiectul de restricții include, de asemenea, o interdicție a accesului în porturile UE pentru navele „care au contribuit la acțiunile militare ale Rusiei”. Aceasta ar putea include transportul de mărfuri care generează „venituri semnificative” pentru Moscova sau bunuri și tehnologii utilizate în sectorul apărării și securității sau furnizarea de combustibil la un preț sub pragul G7.

Următoarea întâlnire a ambasadorilor UE este programată pentru 19 iunie.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button