X

Război în culise la Bruxelles pentru înlăturarea lui Leyen

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Șeful Consiliului European, Charles Michel, încearcă să o împiedice pe președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să participe la o întâlnire a liderilor UE, unde vor fi discutate poziții cheie în conducerea comunității, relatează Politico, citând diplomați, oficiali și reprezentanți ai guvernelor UE.

După ultimele alegeri pentru Parlamentul European, liderii UE trebuie să convină asupra candidaților pentru posturile de șefi ai CE, Consiliului European și Serviciului European de Acțiune Externă. Întâlnirea informală va avea loc pe 17 iunie și Michel va decide cine se poate alătura.

Potrivit publicației, Michel acționează ca parte a planului ei de „răsturnare” a lui von der Leyen. Ea conduce CE din 2019, iar în martie Partidul Popular European (PPE) a nominalizat-o pentru un nou mandat de cinci ani. În urma alegerilor pentru Parlamentul European din 7-9 iunie, care  au oferit PPE 185 din 720 de locuri, von der Leyen și-a exprimat încrederea în renumirea ei.

Michel și von der Leyen au un conflict de lungă durată, notează publicația. El continuă din 2021, după scandalul din Turcia, care s-a numit Sofagate. În aprilie a aceluiași an, înalți oficiali ai UE s-au întâlnit la Ankara cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan și apoi cu ministrul de externe Mevlüt Çavuşoğlu. Apoi Michel a ocupat singurul scaun de lângă președintele turc, iar von der Leyen a trebuit să stea pe o canapea în depărtare.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Imi pare rau dar articolul la care faceti referire spune, in opinia mea, altceva: Michel vrea din razbunare s-o impidice pe Ursula sa ia al doilea mandat dar lideriii tarilor membre s-au prins si nu prea merg la fenta. https://www.politico.eu/article/eu-charles-michel-ban-ursula-von-der-leyen-top-job-commission-president-talks/

    Dar pe asta nu l-ati vazut: https://www.politico.eu/article/emmanuel-macron-back-ursula-von-der-leyen-second-term-european-commission-president-french-officials/
    Asta spune ca situatia din Franta pare sa-i paveze Ursulei drumul spre al doilea mandat.

    Deci, de unde atata optimism?

  2. borderLine Ursula are soțul șef la Novartis iar ea este fostul ministrul apărării din Germania.
    Ursula BorDerline și Scholtz au sărăcit Europa prin micșorările libertății de circulație a populației, prin creșterea prețurilor la materiile prime în favoarea coaliției militar bancare.
    Europa s a mișcat pe dreapta deci ar trebui ca efect să se schimbe căpeteniile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE