X

Exercițiu NATO de apărare aeriană, organizat în România. Cel de-al doilea sistem Patriot va fi certificat „gata pentru îndeplinirea unei misiuni”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România găzduiește, până pe 14 iunie, un exercițiu de apărare aeriană și antirachetă, care va include și certificarea celui de-al doilea sistem Patriot pe care îl deține țara noastră.

Exercițiul angrenează 1.300 de militari din România și din nouă state aliate (Cehia, Franța, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia, Ungaria), potrivit unui comunicat transmis de Forțele Aeriene Române.

Militarii vor opera sisteme de rachete PATRIOT, HAWK, respectiv aeronave F-16, IAR-330, IAR-99, YAK-52 românești și alte echipamente de apărare aeriană cu baza la sol, sisteme de comandă-control, precum și aeronave militare ale națiunilor participante.

„Un obiectiv național în derularea exercițiului îl constituie finalizarea procesului de operaționalizare a celui de-al doilea sistem PATRIOT care, prin executarea tragerilor reale în poligonul din Capu Midia, va fi certificat „gata pentru îndeplinirea unei misiuni” (mission capable)”, se precizează în comunicat.

Context:

Certificarea celui de-al doilea sistem Patriot are loc în contextul în care România a primit solicitarea de a ceda Ucrainei un astfel de sistem.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Aha, deci dacă nu era vorba de interesele Ucrainei nu se mișca nimic, nu făceau nimic ! Este incredibil cât de nesimțiti sunt acești boschetari de politicieni și de slugoi din armata română, care au ajuns lacheii Ucrainei, ai oricui și ai tuturor străinilor, în afară de poporul român de care își bat joc în ultimul hal, în loc să îl apere și să il slujească, așa cum au jurat și cum sunt obligați prin lege !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button